[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
newbie  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
spyke91
Junior member

IP:

am si eu o nelamurire.am cumparat albastru de metil si am facut un schimb de apa de vreo 15%.am pus 1 picatura in apa inainte sa o pun in acvariu si am pus vreo 3 picaturi direct in acvariu.problema este ca acum apa este... da albastruie.sper sa nu le faca probleme la puieti mei de negro.totusi nu prea se vede ca are vreun efect asupra viermisorilor de pe geamuri.
am luat un curatator de geamuri cu magnet si am mai curatat geamurile dar asta doar ca solutie provizorie pentru ca in 2-3 ore se depun iar.
tine mai mult sa isi faca efectul albastru de metil sau trebuie sa incerc si altceva?
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Indicatii pentru albastru de metil: "Produsul se recomanda in dezinfectia apei de baut, ca antiseptic urinar, in aplicatii locale pe plagi (rosaturi, plagi de decubit, degeraturi, arsuri) ale pielii si mucoaselor, ca antidot in intoxicatiile cu sulfamide, în hipoxii, methemoglobinimii. Asociat cu glucoza favorizeaza oxidarea acesteia, permitand energizarea rapida a animalelor hipodinamice.
La pesti - pentru dezinfectia apei se administreaza 0,3 ml la 1 litru apa. O singura administrare este suficienta pentru fungi, iar pentru protozoare timp de 3-5 zile. De asemenea se administreaza 3-5 zile daca pestii au intoxicatie cu cianuri si nitriti."
Vrei sa bei apa din acvariu? Altfel nu inteleg de ce ai vrea sa o dezinfectezi?
Presupun ca pestii nu sunt muscati si nu au rani infectate.
Viermisorii de pe geam nu vor disperarea daca pui albastru de metil in apa, pentru ca nu are actiune asupra lor.

This message was edited 2 times. Last update was at 20/01/2016 08:41:21

Mama prostilor e mereu gravida!
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

in partea de sus a ecranului este rubrica My Profile, apesi pe acel buton si completezi acolo tot ce vrei. In mod automat la "cartea ta de vizita" vor apare datele completate acolo. Pentru a putea primi ajutor de la colegii din zona ta, trebuie sa se stie de unde esti. Eu am cautat topicurile tale ca sa vad ca esti din Sibiu.
Eu vad cateva lucruri pe care trebuie sa le faci ca sa rezolvi problemele: 1) micsoreaza cantitatea de mancare pe care o pui la pesti, in felul asta nu mai exista resturi din care sa se hraneasca viermii, 2) asteapta sa se cicleze acvariul ( ciclarea insemnand dezvoltarea de bacterii care distrug multe din problemele din acvariu), 3) La Seba shrimp(il gasesti la nevertebrate) vei gasi "No planaria" un tratament special impotriva viermilor de acvariu. In 3 zile cu acest tratament ai rezolvat problema viermisorilor existenti. Dar ca ei sa nu mai apara trebuie sa indeplinesti si cele 2 conditii dinaintea tratamentului scrise mai sus

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
spyke91
Junior member

IP:

inca o intrebare. perechea mea de negro a scos bancul de pesti la plimbare si acesta este destul de marisor vreo 35 de pestisori. doresc sa iau un acvariu nano mic de vreo 10-15 litri in care sa mut pestisorii. intrebarea mea este cum pot sa fac sa transfer apa dintr-un acvariu in altul?
desigur daca aveti idei mai bune va rog sa imi spuneti
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Acvariul de 10 litri este mic pentru pui si nu o sa creasca frumos in el, eu zic ca stau mai bine cu parintii in acvariu.
spyke91
Junior member

IP:

nu pot sa ii mai las in acvariul comun. masculul mi-a mancat cativa pestisori si ceilalti pesti la fel. daca la inceput am avut 52(tatal meu a avut rabdarea sa ii numere) acum mai am vreo 30-35.I-am mutat in al 2 acvariu dar inainte am luat pietris, nisip si apa din acvariul mare si am pus in cel mic iar in cel mare am adaugat nisip si apa.
in acvariul mic am pus si un incalzitor dar momentan atat.Pestisori au doar o saptamana asa ca sunt f mici deci au loc sa stea acolo momentan.

intrebari si sunt cateva asa ca aveti rabdare cu mine, stiu ca sunt cam la inceput
-trebuie sa le pun un filtru in acvariul mic? momentan m-am gandit sa fac schimburi de apa zilnice de 10% intre acvariul mare si acvariul mic(maternitate).
-cine a mai crescut negro dar si alte ciclide in general in cat timp incep sa manance puii? momentan am pus in maternitate ceva hrana pe care am maruntit-o foarte fin. am facut bine sau nu?
am niste scoici pe care le-am luat de la mare de vreo 4-5 ani si as vrea sa le pun in acvarii. intrebarea mea este daca trebuie sa le spal cu apa calda sau trebuie sa le fierb mai bine?
-daca am nevoie de un filtru ce imi sugerati pentru un acvariu/maternitatea mea?care este cel mai mic?
-maternitatea mea are dimensiunile 25cm lungime, 14 cm latime si 25 cm inaltime.este bun sa il folosesc cateva saptamani ca maternitate?

severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu zic ca nu o sa creasca bine in 10 litri, o sa creasca si o sa moara cei mici, iar cei mari traiesc, am facut si eu prostia asta cu un acvariu de 30 de litri si o serie de larve de carasi.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

spyke91 wrote:nu pot sa ii mai las in acvariul comun. masculul mi-a mancat cativa pestisori ...

- Cichlasomele sunt parinti buni, asa ca masculul acela nu manca puii... ii lua in gura ca sa-i "mute".
- Acvariul acela mic este mult prea mic... nu mai pune pietre, nisip, scoici, cacaturi. Lasa doar puii si apa!
- Iti trebuie un filtru mic, sau un burete cu linie de aer,
- Sa ai grija sa le schimbi zilnic 20-30% din apa.

Ca idee generala, scapa de tot ce ai in acvariul ala de 50 litri si opreste doar pereche de nigro. La tine in acvariu este o ciorba si-o aglomeratie de nedescris.
O sa te bucuri se spectacolul cresterii puilor... nigro sunt parinti excelenti si isi cresc puii impreuna.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
spyke91
Junior member

IP:

mersi koala pentru sfaturi. o sa dau un anunt la donatii pentru cei 2 Labidochromis caeruleus si 2 specii de cory(unul din el nu mai are de 2 zile un ochi, il suspectez pe masculul de negro de chestia asta) si o sa pastrez doar perechea mea de negro cu puii si un ancistrus mic.
sper sa fie doritori in Sibiu.
spyke91
Junior member

IP:

salut.am si eu o mica problema la acvariul meu si anume de ceva timp se tot face condens intre capac si sticla si sunt 2 locuri pe unde picura afara apa. nu multa dar nu arata foarte bine.
acvariul este unul mic de 54l echipat cu filtru, termometru. neonul mi s-a ars ieri si momentan nu am cumparat altul.

temperatura acvariului este la aprox 24 de grade si temperatura camerei este de aprox 20.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: