[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare putin deplasata  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Salut. Stiu ca este o intrebare tampita, dar am vazut pe un forum de acvaristica german, o postare in care un individ spune ca are in canistra bureti, perlon si pietris quartos la un plantat de 100l . Cum o sa gasesc topicul din nou o sal postez dar pana atunci am intrebarea: Se poate folosi pietrisul normal drept mediu filtrant? stiu ca e putin cam ciudata intrebarea tinant cont ca nu sunt exact incepator dar treaba asta chiar nu am habar. Sunt sigur ca nu are eficienta ca si Matrix,Zeolit Siporax sau alte medii dar totusi sunt curios daca a incercat cineva si cat de eficient este.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Este o tampenie!

- pietrisul obisnuit nu este poros, asa ca nu merge folosit decat pe post de material de filtrare mecanic.
- se imbacseste imediat si e greu de spalat.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Exact ce credeam si eu . Multumesc de raspuns rapid. Am zis sa intreb pentru ca de 2 luni caut ceva material filtrant biologic si nu gasesc. Inele ceramice de la eheim sau alte prostii. In rest nimic decent.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Vezi daca vinde cineva spartura de lava... e un material decent la pret, cu o buna capacitate de filtrare biologica.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Da am auzit despre ea, dar eu stau in Stuttgart iar la petshop aici nu am gasit nimic cunoscut pentru filtrarea biologica
[Yahoo!]
happy hippo
Junior member

IP:

Saluti
Incearca sa comanzi aici: http://www.wasserflora.de/p/5-liter-zoobest-lavagran-lava-granulat-4-16-mm-im-eimer-ue3255zb-a6517.htm
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Urmareste filmuletul acesta facut de mine, la acvariul Shedd din Chicago.
https://www.youtube.com/watch?v=tccbMQc6pAs
Incepand de pe la secunda 40 pana la sfarsit vei vedea un filtru coloana realizat exclusiv din pietris de diferite dimensiuni, pana la nisip. Este cel mai adevarat sistem de filtrare a apei. Bine, nu cred ca e vorba atat de o filtrare biologica sau chimica cat mai ales de una mecanica. Dar, combinand coloana aia de pietris cu cateva straturi de roca vulcanica, suport ptr bacteriile care asigura filtrarea biologica, cred ca ai obtine un filtru adevarat. Problema e ca ai avea nevoie de o pompa puternica sa impinga apa prin coloana, iar pe de alta parte...stii vorba aia, mai mare daraua decat ocaua. Adica sunt in comert filtre de tot felul, nu vad rostul unui DIY de acest calibru ptr un plantat de 100 l.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: