[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul saratel 90x40x50h  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
Raul_C88
Member
[Avatar]

IP:

CristiC wrote:Daca pozitionezi constructia de piatra bine,va fi ok lampa. O sa iti ramana oricum lateralele neluminate,dar asta nu e asa o problema. Parca are 90 lungime,din cate tin eu minte.
Fundal negru,clar.
Spor!!!

Da 90cm are, pot sa il fac si de 100cm lungime dar nah....mai pun 10cm de la mine, negru ramane
Ms baieti
aurecj
Senior member

IP:

Eu am exact aceleasi dimensiuni la acvariu si lampa de 39W (ATI Powermodule Hybrid, 8x39W+2x75 LED) si lampa imi e suspendata undeva la 25-30cm de suprafata apei (ca sa pot lucra linistit in acvariu cand am chef si sa nu mai tot misc lampa). Folosesc lampa la 90% LED-urile, respectiv 30-40% (maxim) tuburile T5. Nu stiu sigur ce "PARi" am, ca nu i-am masurat, dar lumina pare OK. Data la maxima (100% LED+T5) nu te poti uita la acvariu mai mult de 5 minute (am testat-o cand am luat-o), pentru ca te dor ochii, iar de afara, m-a sunat un vecin si m-a intrebat daca mi-a aterizat cumva vreun OZN pe bloc fiindca ies niste raze de o culoare cel putin dubioasa de la mine din casa...

Ca si acoperire cu lumina, iti spun ca iti acopera foarte OK lampa lateralele, deoarece la 90cm lungimea tuburilor, ai doar 10 cm in fiecare parte (pana la 110 cat are acvariul), ceea ce e OK, deoarece lumina oricum se imprastie. Mai mult, in laterale daca vrei poti pune corali care vor ceva mai putina lumina.
[Email] [Yahoo!]
robygym
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, si eu am inceput proiectul cu ideea de a mege pe 90 de cm, si dupa mai multe descutii cu baietii de pe formul, am modificat dimensiunile la 1000/600/5000. Eu mi-am luat de pa Petti lampa ATI Dimabila de 6 x39 w si e mai mult decat suficienta. Lampa are 90, dar fiind suspendata lumina ajunge unde trebuie, adica in acvariu. Succes la proiect.

This message was edited 2 times. Last update was at 13/01/2017 12:28:25

[Email] [Yahoo!]
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ATI sunt geniali la iluminare. recomand din tot sufletul. acopera detasat un 100cmx60

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
Raul_C88
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca acesta este ultimul update al bazinului
Am avut si cateva incidente neplacute, mi-am omorat din greseala hepatusul am scos o piatra mai mare sa lipesc un coral nestiind ca el sta ascuns in ea,
l-am tinut pe uscat, am mai pierdut o mare parte din montipora capricornis s-a facut un mucus ciudat pe ea si a albit-o, am fost nevoit sa-o rup sa mai raman cu ceva
Una peste alta sunt foarte multumit de ce am realizat cu acest bazin mai ales in ultimul an, sunt foarte multumit de produsele aquaforest care le-am folosit.
Am inceput la noul proiect, probabil ca voi incepe un nou jurnal, multumesc mult celor care m-au ajutat cu un sfat, o sugestie sau o felicitare.
O ultima poza (in formatie completa)
image image image
images upload
elven
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

mare pacat ! asta sa fie de invatare de minte pentru toti colegii: CAND SCOATETI PIATRA PUNETI LANTERNA PE EA. Se poate ascunde un goby, un wrasse sau un crevete in ea si e mare pacat. e nevoie de 2-3 minute si sunt gata pestii.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2017 10:00:10

My "Black Water" reef 300L
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28045.page
image
ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pacat de saracul pestisor, hepatusii au "boala"asta sa se bage in gaurile din pietre cand sunt mici si chiar sa ramana blocati acolo, am patit-o cu unul de marimea astuia de mai sus, a trebuit sa sparg piatra cu ciocanul ca sa-l pot scoate pentru ca am vazut ca nu mai putea iesi dupa ce a stat cateva ore stramtorat acolo, acuma ghibolu e cat China si rupe coralii sps cand o mai ia pe scurtatura prin bazin
[Email]
CatalinBarbu
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau pentru peste, oricum frumos ce ai realizat cu bazinul asta! Felicitari!
[Email]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: