[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme cu scalari please help!!!  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
florin_tripa
Unripe member

IP:

Buna, am un acvariu de 70 l, 2 scalari cam de 7-8 cm, 2 mai mici, 3 zebre, si un betta, pestii ii am cam de o luna jumate, si de cateva zile nu imi place de un scalar mare...la inceput statea singur in plante, acuma sta tot timpu pe fundul acvariului cu capul in sus si coada ii atinge fundul acvariului, si nush ce are si tare mii frica de el, are ceva boala sau ce ar trebui sa ii fac?....multumesc
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

e posibil sa aiba .. are pete albe pe el ?
Pune o lingura de sare neiodata .. in apa ca nu strica de loc si cei care stiu ...sa iti zica

Vand Pui vijla maghiar ! Pt detalii PM !
[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Aqua-kid
Junior member
[Avatar]

IP:

LooSeR wrote:e posibil sa aiba .. are pete albe pe el ?
Pune o lingura de sare neiodata .. in apa ca nu strica de loc si cei care stiu ...sa iti zica

Florin spunea ca are plante , sare nu ar distruge plantele ?

Un mic acvarist.
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

eu la fiecare schimbare de apa .. pun o lingura de sare .. ( la 130 L ) deoarece am avut si probleme cu gris alb .. ! si am introdus si pesti noi si nu vreau sa se imbolnaveasca dinou !
Si nu am probleme ( deci nu pun mult )

Daca are puncte albe treb sa il pui in general intr-un acvariu carantinta... Vezi temperatura de 28grade . La fiecare 2 zile chiclarea apei si o lingurita de sare fara iod ( cea de saramura )

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

LooSeR wrote:eu la fiecare ciclare de acvariu .. pun o lingura de sare .. ( la 130 L ) deoarece am avut si probleme cu gris alb .. !
In concentratia aia, sarea nu prea ajuta cu nimic si nici cu ciclarea n-are legatura.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Schimburi partiale de apa - cate 30 de litri, cu apa lasata la declorinat, odata la 2 zile. Apa conditionata cu aqutan.
[Yahoo!]
florin_tripa
Unripe member

IP:

din pacate a murit la 2 ore dupa ce am postat...ceilalti sunt bine (vioi), sper sa nu pateasca si ei ceva (le-am pus cateva picaturi de albastru de metil), apoi nush, sper sa nu se duca si ceilalti. . . asta care a murit era pereche cu celalalt mare (s-au cel putin asa mi s-a spus cand i-am cumparat), ce sa fac acuma sa nu se simpta celalalt singur, ca tare amarai ii saracu
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

Avea puncte albe pe el ? Care e temperatura in acvariu ? Ce fel de scalari erau ?

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
evelin
Junior member
[Avatar]

IP:

florin_tripa wrote:... ce sa fac acuma sa nu se simpta celalalt singur, ca tare amarai ii saracu

cauta pe cineva care are un acvariu mai mare sa il dai.in schimb ai putea sa primesti alti pestisori mai mici,niste plante sau pomaceea.
Daca te hotarasti sa il pastrezi iti recomand sa citesti tot ce este legat de scalari.
[Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

La cat timp faci schimburile de apa?
[Yahoo!]
florin_tripa
Unripe member

IP:

nu ma prea pricep (la ce fel de scalari erau), era negru cu dungi albe si pe cap avea o culoare galbui - portocaliu, apa are 27 de grade, schimb cam 10 l de apa cam la 3-4 zile, ..nu avea pete pe el, restul pestilor din acvariu deocamdată nu au nimik, dar scalarul mare sta singur, si sincer nu as vrea sa il dau ca tare drag mii, dar nici sa il vad stand tot singur nu imi place, chiar nush ce sa fac
[Yahoo!]
LooSeR
Senior member
[Avatar]

IP:

cumpara un partener pt el !
E Pterophyllum scalare credeam ca e altum sau leopadi..

[WWW] [Yahoo!] [MSN]
florin_tripa
Unripe member

IP:

dar am citit pe formu ca scalarii foarte greu isi aleg perechile...si cum pot sa ii cumpar eu pereche..nici macar nush ce ii mascul sau femela...sorry ca va stresez atat
[Yahoo!]
lavi_tm
Junior member
[Avatar]

IP:

Din pacate scalarii nu au diformism sexual. Se mai spune ca masculii au o "musculatura" mai pronuntata (eu una nu am observat asta, probabil pt ca nu am mai putut sa ma bucur de marimea lor in 80 l ), dar un lucru cert e ca au fruntea putin mai bombata decat a femelelor (pe asta am observat-o ). Si cum tu ai doar o bucata matura....nu prea ai cu ce compara.
Cat despre alegerea partenerului....cum ti-e norocul. Eu am reusit, un prieten nu a reusit. Deci...cine stie, "victima" nu o fi fost pe placul dom'soarei scalarite .
Dar am un sfat pentru tine. Eu am tinut 2 scalari tot pe la 7,8 cm in 80 l impreuna cu neoni,danio si pinguini, iar cand au inceput sa depuna.... crime dupa crime pana cand am decis sa-i scot pe toti condamnatii si sa las doar scalarii si sanitarii. Sunt agresivi in perioada aceea si mai gandeste-te daca vrei scalari (sa-i inmultesti) in 70 l .
mariusa
Junior member

IP:

Salut,
varietatea respectiva se numeste "gold marble" sau marmorat pe romaneste. Americanii numesc aceasta boala "belly slider" - traduceti voi - fenomin intalnit in general la puii de scalri (mai rar la adulti) si se datoreaza bacteriei acumulate pe fundul acvariului. In cazul tau - prea mare aglomeratia. Intr-un asemenea bazin se pot tine doar 2 scalari maturi pentru reproducere. Te sfatuiesc sa renunti la scalarul ce ti-a mai ramas sau sa renunti la ceilalti pesti pentru a-ti mai lua un alt scalar. Ai mentionat faptul ca pestii ii ai de o luna si jumatate.... sper ca ai ciclat acvariul inaintea introducerii lor.... daca nu... este si asta o cauza a acumularii de bacterie daunatoare... pur si simplu s-a intoxicat scalarul.
In orice caz ... daca apar simptome si la ceilalti pesti foloseste baktopur (pastile) iar dupa tratament prinde foarte bine niste fishtamin (ambele de la sera).
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: