[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melci de substrat - cum scap de ei  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
TMC
Junior member
[Avatar]

IP:

Am bagat melci de substrat in acvariul de 240l in perioada in care am ciclat acvariul, si credeam ca nu ma vor deranja, ba chiar vor fi de folos ciclidelor. Acum deranjeaza la filtrare unde gasesc foarte multi, dar mai ales ca aspect prin cochiliile goale ce se grupeaza intr-un colt al acvariului. Nu sunt multi, dar eu vreau sa scap definitiv de ei.

CUM SCAP DE MELCII DE SUBSTRAT ??

Am bagat asasin snail dar au fost haliti repede de ciclide (ii iau de "antene" si ii trag din cochilie f. usor). Plus ca asasini ramasi nu mananca decat puii de substrat, de maturi nu prea se iau. Am redus mancarea pestilor, in felul acesta sa ii las si pe ei fara papa bun. Nici o mare schimbare. Capcana de melci este pistol cu apa rece... nu face nimic. Sesiuni de cules melci de m-am plictisit. Vreau sa scap definitiv de ei, sa nu mai am niciunul.
Ce sa mai incerc?? Am ramas fara idei si cer ajutorul vostru.
Multumesc frumos!

Rog un admin sa mute postarea unde trebuie, daca nu am postat unde trebuia. Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 08/09/2015 19:33:12

Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul.
0743008556
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Scuze ca nu iti raspund la intrebare,in mare motiv ca nu stiu,dar sti cat de importanti sunt melcii de substrat,nu ?

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut Cristi,

Daca vorbim de melcii Melanoides tuberculata, atunci situatia sta asa:
- sunt niste gunoieri oportunisti si rezistenti... mananca absolut ORICE gasesc pe substrat si rezista la schimbari de chimism ale apei,
- in conditii normale, nu reprezinta niciun fel de problema pentru acvariu,
- nu prea au pradatori naturali... poate exemplarele mari de Clown loaches (Botia macracanta) sa ii manance, desi (eu personal) am dubii.
- daca melcii se inmultesc peste masura, inseamna ca in substrat ramane prea multa mancare...
- de obicei, in conditii normale, populatia de melci se autoregleaza in functie de resursele de hrana disponibile in acvariu.

Metoda cea mai usoara si rapida, de a scapa de ei, este sa-i culegi "fizic".
- "capcane" cu mancare, lasate peste noapte... dimineata, strangi recolta si te pregatesti pentru noaptea urmatoare.
- scos tot nispul afara, uscat si cernut... adunat melcii,
- un minciog cu ochiurile potrivite... il bagi in bazin si-l "tragi" prin nisip.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: