Pai zic eu ca aici se impune o oareş`discutie...
1.In primul rand sa stabilim ceva: in toata Europa cat e ea de mare nu exista expozitie mai
barosana si mai de traditie organizata de altcineva decat cea de la Nuremberg Germania...deci nu tu Franta, nu tu Anglia, nu tu Olanda nu gazduiesc ceva similar ca amploare, asa ca sincer si fara niciun pic de ironie cum am putea noi sa fim inclusi intro astfel de ecuatie cand tari adevarate nu sunt ???
Ca sa zic asa din punctul asta de vedere si tinerii francezi, englezi, olandezi...etc ar putea
sa-si taie venele...ca tot in Germania se organizeaza
Ba daca as merge mai departe as remarca faptul ca, cat sunt nemtii de nemti, evenimentul tot nu este organizat anual...ceea ce spune de la sine cate ceva...ceva similar ba poate chiar mai mare (inteleg) fiind
AQUARAMA 2005 in Asia cu care se alterneaza dpdv. expozitional. Altfel spus nu suntem noi mai de
cacaolu biscuvi :-) decat altii din Europa de vreme ce o astfel de expozitie de o asemenea grandoare nu se organizeaza decat intrun loc.
2. Am observat la multa lume acest tip de reactie: stăm, băloşim la produsele alora, ne bagam mai mult sau mai putin elegant picioarele, dar p`orma ne oprim la atat...la contemplare si la injuraturi din frustrare iar apoi, daca se poate, o talpa pe ţurloaiele ăluia care face ceva ca sa păstrez realitatea fotbalistica corect surprinsa de Romi

...e oricand binevenita.
Vreti un exemplu`: pai in fond despre ce e vorba in aceasta expozitie?
Pai dacă vă spun...câtiva din membrii forumului (sper eu din ce in ce mai putini) o sa-mi puna cutitul la gat ca o sa zica ca pe aici pe la noi se promoveaza "profi-ul" din interes economic...iar altcineva care nu mai predica pe la noi mi-ar fi explicat ca e vorba despre un expozeu al realizarilor capitaliste :-) ...ca si noi putem sa facem cu mana noastra produse similare pe care sa le prezentam la sectiounea DIY
Fratiorii mei pai acolo sunt prezentate
FIRME...d`alde aia de va zic eu si ma luati la ture p`acilea...
ie Dupla ,
ie Dennerle,
ie JBL-ul, ie Aquamedicu`...etc, astia de va zic eu de ei si voi imi spuneti ca am actiuni la ele

ca d`aia le tot promovez ...asa ca nu va inteleg ...cum dracu de acum va plac si va intereseaza???
Am cautat printe cei 1100 de expozanti...firme de renume româneşti cum ar fi HP-ul, zeama de Pipistrellus, musuroiu` de cartita de Iasi, cenusa de coarne de cerb romanesc...si NIMIC...nimicuţa :p asa ca nici acum nu imi dau seama de ce suntem atat de nedreptatiti cu asa realizari mareţe si isi expun numai
bulangii ăştia produsele cand noi le-am da clasa cu ale noastre făcute pe genunchi.
Acum serios vorbind…pâi cum aţi vrea voi să apară o expoziţie in care să fie prezentate doar produse de calitate cand noi inca mai credem in solutiile lu `Scufita Rosie :-) iar cand se incearca prezentarea unui produs inovativ pentru Romania, vechi de cand lumea la ei cum ar fi instalatia de CO2 sau cablurile-incalzitor de substrat imi apar deja alternative la moment cu sarma de nichelina imbracata`n cablu siliconic…care sigur e la fel de buna dar muuuuuult mai ieftina

?
Cum sa isi vanda astia substraturile aici cand noi am descoperit pamântul de musuroi de Iasi sau cernoziomul fertilizat gravitational de dropiile Baraganului secular ?
De ce dracu sa-si mai expuna solutiile fertilizante d`alde astia cand noi avem aici HP pe care-l nominalizam cu mandrie drept avand o calitate peste tot ce inseamna producator vest si un pret sub ce inseamna producator est…
De ce nu daţi si acum la geoale, stimaţi colegi, înfierand cu mândrie proletara pe forum
rahatul 
lor de expozitie si produsele lor proaste si scumpe si de ce ar fi placut ochiului asa o manifestare cand noi avem minunile noastre locale nebagate in seama…si expozitia noastra cea de toate zilele din piata Obor ci nu o data la 2 ani…
3.Al treilea plan este cel care trateaza punctual afirmatia colegului nostru, probabil ceva mai tanar prin determinare

.
Să ştii ca expozitii s-au incercat in România...firesc nu la nivelul ăsta, nici nu aveam cum...dar din păcate toţi si-au bagat picioarele cum zici şi tu şi nu s-a mai organizat nimic.
A fost un complex de imprejurari care a condus la asta si uite asa am rămas chiar si fara mica expozitie anuala organizata pe vremea singurei asociatii adevarate de acvaristica pe care a avut-o tara asta: EXOTICA.
Pentru asta nu e de vina tara ci oamenii care nu sfintesc locul si care prefera abandonuri uşoare la cel mai mic obstacol.