[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pot opri filtrul ?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Holy Ghost
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua/seara! Am si eu un micut deranj provocat de filtru. Acavriul se afla in camera mea si filtrul scoate oarecum niste sunete, bulbuci, etc. Ce s-ar intampla daca il opresc pe timp de noapte? As putea sa il opresc sau sa il las sa mearga? Am nevoie de parerile voastre. Multumesc!

image
adult image
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu e deloc recomandabil sa opresti filtrul,mai ales in fiecare noapte....o noapte nu ar fi problema,dar nu mai mult de 6 ore.baga-l mai in apa,si opreste-i bulele sau opreste-i bulele si lasa doar sa valureasca suprafata apei pt oxigenare .

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Holy Ghost
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc!

image
adult image
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

nu, nu poti opri filtrul decat absolut intamplator si pt durata scurta.
in el traiesc niste bacterii esentiale pentru bunastarea acvariului care au nevoie ca apa sa circule, pentru ca le aduce oxigen.

geani
Membru de baza

IP:

Eu am oprit filtrul in fiecare noapte, din acelasi motiv, foarte mult timp, mai exact doar de maxim doi ani las filtrul si noaptea, in rest de vreo..... cel putin 18 ani filtrul noaptea a fost oprit. Nu spun ca e bine, nu spun ca e rau, doar ca la mine a functionat fara probleme, decese, deciclari..........cum si de ce nu stiu, nu am explicatii.

This message was edited 1 time. Last update was at 31/05/2015 09:11:53

[Email]
Holy Ghost
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Cred ca nu am de ales.

image
adult image
geani
Membru de baza

IP:

Teoretic filtrul trebuie lasat non stop pt a aproviziona bacteriile cu oxigen, cel putin asta este recomandarea. Practic la mine si la alte cateva persoane cunoscute de mine, a mers si cu filtrele oprite noaptea. Ce poti face este sa incerci si vezi daca se intampla ceva rau.......pe riscul tau.....
Am auzit de cazuri cand datorita opririi curentului pt cateva ore, "acvariile " au luat-o razna. Asta insemnand deciclare si pesti morti.
Parerea generala este ca filtrul trebuie sa functioneze mereu. Eu sunt ceva mai flexibil in privinta asta.....
[Email]
Holy Ghost
Junior member
[Avatar]

IP:

Voi incerca sa ma obisnuiesc. Poate ca il voi opri rareori, sau poate nu. Multumesc

image
adult image
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

aici depinde f mult si de pesti,alimentatia lor,si de ce nu,chiar subtrat.nu recomand,chiar sunt total impotriva opririi filtrelor pe durate medii.am avut pene de curent de pana la 3zile,si acvariul nu a dat semne de cedare a ecosistemului,dar,inca o data,nu recomand.mai bine mutarea acvariului sau inlocuirea filtrului

This message was edited 1 time. Last update was at 31/05/2015 12:06:00

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Dar pana sa dezbatem cand si cum mor bacteriile, eu ma intreb de ce scoate sunete filtrul?
Banuiesc ca ai un filtru intern...iar aici ar fi doua posibile cauze de zgomot:

1. Ai un furtunas care sa bage aer: caz in care il poti scoate, lega/strangula pe timpul noptii ca sa nu mai intre aer in filtru.
2. Il tii prea sus si arunca apa deasupra luciului, caz in care il pui mai jos cat sa intre stutul ala de out, sub nivelul apei.

Si gata ...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
1. Ai un furtunas care sa bage aer: caz in care il poti scoate, lega/strangula pe timpul noptii ca sa nu mai intre aer in filtru.

sau ii poate pune un "silencer", cum ar fi un numarator de bule din plastic

poti face unul dintr-un flacon de medicamente, cu 2 gauri in capac si o bucata de teava. uite model: http://www.nevertebrate.ro/Numarator-de-bule-Ocean-Free

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Holy Ghost
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, furtunasul ala ma dispera. Multumesc baieti! ;)

image
adult image
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai ti.am zis sa le scoti din primul mesaj

[Email] [Yahoo!]
Holy Ghost
Junior member
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:pai ti.am zis sa le scoti din primul mesaj

Am asteptat mai multe pareri :3 merci frumos
Se poate inchide topicul? Daca da, rog un admin sa il inchida.

image
adult image

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: