[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
inceputul unui acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cornelpopa
Junior member

IP:

salut

reusesc cu brio sa ma abtin si sa las acvariul sa se cicleze cum am fost invatat de voi (dupa multa lectura pe forum). am insa o problema, sau poate nu este o problema, dar indraznesc sa va intreb:

Mi-a aparut in acvariu de vreo 3-4 zile un fel de mazga alba pe una dintre plante si cateva pete pe substrat. Atasez si poze pentru o mai buna priveliste. Este alga?

Mentionez ca timp de 3 sapt am nu am avut nimic in acvariu, doar am pus putina mancare la interval de cateva zile. Apa s-a limpezit foarte mult, si de vreo sapt am inceput sa adug si plante. Planta plina de mazga am introdus-o in acvariu deoarece am inteles ca ajuta la ciclare avand o crestere rapida (nu este introdusa in substrat, ma gandesc sa o scot din acvariu dupa ce termin ciclarea).

Imi cer scuze daca pun intrebari stupide, <<vezi post anterior>> "film bacterian" dar incerc sa inteleg cat pot de mult ceea ce se petrece in acvariu.
[Thumb - DSC01798.JPG]

[Thumb - DSC01796.JPG]

[Thumb - DSC01797.JPG]

cornelpopa
Junior member

IP:

am facut azi teste de apa. rezultatele sunt:

NH4 - 0
NO2 - 0,1
NO3 - 0,2
PH - 8

avand in vedere ca amoniacul e la 0 inseamna ca e gata ciclarea? sau am gresit eu ceva in timpul ciclarii? trebuia sa pun mai multa mancare?

mentionez ca testele sunt Salifert si cel de ph e tetra.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/06/2015 10:21:58

stefanp
Moderator

IP:

Eu zic ca e acelasi mucus de inceput; mai apare si pe plante cateodata.
Planteaza cat mai mult si continua sa mai adaugi un pic de mancare.

Pe saptamana viitoare as zice ca poti incepe sa adaugi vietati (dupa ce faci un schimb de apa in prealabil).

Apropo, baga in substrat planta (Ceratopteris thalictroides mi se pare a fi).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cornelpopa
Junior member

IP:

Mi-a aparut un fel de spuma la suprafata apei. Aveti vreo idee care ar putea fi motivul?
Am pus in acvariu 10 neoni, 4 sae si 6 creveti. Am si ceva plante in el care au inceput sa dea frunzulite noi. Mancare le dau o singura data pe zi.

Aveti vreo idee ce ar putea fi?

Am atasat o poza, sper sa se inteleaga deoarece am facut poza cu telefonul. In poza este spuma care s-a format dupa ce am adunat-o odata cu minciocul.
[Thumb - IMG_20150613_142957.jpg]

stefanp
Moderator

IP:

E biofilm.
In mod normal trebuie sa dispara in timp odata cu maturizarea acvariului.

Nu stiu cum ai valurirea la suprafata apei; daca nu e puternica, poti sa o intensifici un pic. Ca solutie de moment, poti sa-l cureti cu servetele de bucatarie.
O alta solutie, la sigur, e folosirea unui skimmer.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: