Author |
Message |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2006 10:03:34
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
intr-un acvariu de 30 de litri aveam o pereche adolescenta de ancistrusi. aseara masculul a inceput sa innoate haotic, preponderent la suprafata acvariului, iar cand se oprea pe un perete de sticla era inert (practic puteam sa-l ating/prind cu mana). cand era in starea asta am observat ca nu prea respira si de vreo doua/trei ori a scos o bula de aer. dupa cateva minute a inceput sa-si "piarda echilibrul" avand momente in care se intorcea cu burta in sus. a fost momentul in care l-am bagat in frigider .....
precizez ca in tot acest timp femela nu avea nici o problema, facandu-si de lucru cu o bucata de castravete .... iar azi dimineata isi facea de lucru pe o buturuga.
schimburi de apa fac o data la 2 zile, cate 5 litrii, apa fiind tinute cam 4 zile in sticle de plastic inainte de schimb. singurul test pe care l-am putut face a fost testul de NO2 care a iesit bine spre f. bine.
ce se intampla? va avea si femela aceiasi soarta in cateva zile?
acvariu are un filtru aquael care merge non-stop iar temperatura din acvariu este de 26 grade
multumesc anticipat,
Cristi
|
|
 |
alina_g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2006 10:27:31
|
alina_g
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2668cd540346d5e26736.jpg)
IP:
|
Pur si simplu, cred ca pestanul tau inghitise aer. Daca l-ai fi scos pe o carpa si l-ai fi lasat sa se zbata putin, l-ai fi avut si acum.
Daca ar fi avut altceva, ai fi observat un comportament ciudat care se accentua in timp.
Concluzia e ca ai omorat un peste care avea sanse sa traiasca mult si bine...
PS. Arunca frigideru pa geam sa nu-ti mai vina vreo idee d-asta.
|
|
 |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2006 10:47:25
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
multumesc pt raspunsul prompt ...dar,
de ce era inert? .. nu stiu cum sa explic .. dar in momentele alea parca tragea sa moara .....
multumesc,
Cristi
PS: nu de alta ... dar imi vine sa ma dau cu capul de pereti (a se citi frigider) de ciuda ca l-am omorat degeaba ....
|
|
 |
alina_g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2006 10:59:54
|
alina_g
Ultrahigh member
IP:
|
cristi_ionescu_79 wrote:de ce era inert? .. nu stiu cum sa explic .. dar in momentele alea parca tragea sa moara .....
multumesc,
Cristi
PS: nu de alta ... dar imi vine sa ma dau cu capul de pereti (a se citi frigider) de ciuda ca l-am omorat degeaba ....
1. Era inert pentru ca incerca sa-si mentina echilibrul intre tendinta de a se ridica la suprafata din cauza aerului pe care-l inghitise si tendinta de a cobori pe fundul acvariului, unde ii este locul.
2. Sfaturile nu se cer dupa ce ai luat o decizie, ci inainte.
3. Asta e rezultatul faptului ca ai luat de pe forum o informatie (ca poti curma chinurile unui peste bagandu-l la frigider) pe care nu ai trecut-o prin filtrul gandirii tale.
4. Si mai e si consecinta promovarii pe forum a unei practici care nu are nimic de-a face cu acvaristica adevarata.
5. Viata merge inainte. Acum nu mai ai ce sa faci.
|
|
 |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2006 11:12:47
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
revin (obsesiv) cu o ultima intrebare: de ce nu mai respira?(cand statea lipit pe geam ca si cum ar fi fost mort, nu misca nimic .... daca il atingeam eu se deplasa 10-15 cm mai incolo)
1. nu aveam posibilitatea sa cer sfaturi aseara, am facut-o azi dimineata la prima ora (si vreau sa-ti multumesc inca o data pt raspunsuri)
2. am facut ceea ce am crezut eu ca e mai bine pt el plecand de la premiza ca e pe moarte (si crede-ma pe cuvant ca asa arata/ se comporta) .. altfel nu m-as fi grabit sa fac ceva iremediabil (l-as fi lasat in pace pana azi dimineata cand puteam sa primesc niste sfaturi competente)
3. l-am bagat in frigider pt ca efectiv aveam impresia ca se chinuie ....
|
|
 |
alina_g
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2006 12:08:58
|
alina_g
Ultrahigh member
IP:
|
Aici ai niste date sumare despre anatomia unui peste.
Daca stomacul era plin de aer, prin volum, comprima toate celelalte organe. De asta era inert. Asa cred. Te poti duce cu el la un laborator.
|
|
 |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2006 15:24:10
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
Leo, in ce priveste ancistrusul asta povestea e destul de clara : caz inchis, dosar clasat .. sau cu alte cuvinte : "mortul" de la "groapa" nu se mai intoarce ....
problema e : ce s-a intamplat cu el? de ce a ajuns in situatia asta? cum previn astfel de probleme sa nu mai apara?
multumesc anticipat,
Cristi
|
|
 |
dexter
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2006 22:25:19
|
dexter
Junior member
IP:
|
cristi_ionescu_79 wrote:intr-un acvariu de 30 de litri aveam o pereche adolescenta de ancistrusi. aseara masculul a inceput sa innoate haotic, preponderent la suprafata acvariului, iar cand se oprea pe un perete de sticla era inert (practic puteam sa-l ating/prind cu mana). cand era in starea asta am observat ca nu prea respira si de vreo doua/trei ori a scos o bula de aer. dupa cateva minute a inceput sa-si "piarda echilibrul" avand momente in care se intorcea cu burta in sus. a fost momentul in care l-am bagat in frigider .....
precizez ca in tot acest timp femela nu avea nici o problema, facandu-si de lucru cu o bucata de castravete .... iar azi dimineata isi facea de lucru pe o buturuga.
schimburi de apa fac o data la 2 zile, cate 5 litrii, apa fiind tinute cam 4 zile in sticle de plastic inainte de schimb. singurul test pe care l-am putut face a fost testul de NO2 care a iesit bine spre f. bine.
ce se intampla? va avea si femela aceiasi soarta in cateva zile?
acvariu are un filtru aquael care merge non-stop iar temperatura din acvariu este de 26 grade
multumesc anticipat,
Cristi
Cam aceeasi problema am avut-o si eu cu trei ancistrusi :aaa: mici puii
sai au murit toti 3.
Praticti stateau lipiti pe sticla(retrasii,ascunsi) fara semne de viata nu mai respirau nu mai
mancau erau incremeniti pe sticla. Unul dinte ei a stat 2-3 zile in acelas loc. Il puteam prinde cu mana.
Au murit pe capete primi doi la o diferenta de 2 zile unu de altu :aaa: ultimul a trait un pic mai mult,dar ce am observat la el e ca avea burtica umflata.
-Acvariu 96L
-filtrare permanenta 500l/h
-lumina 10 ore
-schimb apa 15l la 1 saptamana
-temperatura 26-28,30 (temperatura variaza in functie de temp camerei) incalzitor 150w.
- aer in total 20 ore.
Pestii:
- 5 sumatrani
-10 neoni
-2 sanitari
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/05/2006 00:30:38
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
Si eu la fel...daca asta va cconsoleaza cu ceva...  Azi erau bine merici in carantina,iar diminetile cu burtile in sus...Ce resusciare sa le mai fac????
|
|
 |
dexter
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/05/2006 01:54:50
|
dexter
Junior member
IP:
|
nu ne consoleaza
Intrebare e de ce mor ?
Nu sunt la fel de rezistenti ca pleco ?
Pleco e un peste mai rezistent sau nu ?
|
|
 |
stefanoo7
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/05/2006 09:59:20
|
stefanoo7
Junior member
IP:
|
cred ca 26 de grade e cam multisor.. un optim bate pe la 21.. si am impresia ca oxigenu fuge mai repedde din apa la temperaturi mai mari..plsu ca simpla logica spune ca ei stau pe fund unde de obicei in mediu natural (nu acvariu) este mai rece... si in parerea mea incalzitoarele fara termostat nu fac asa multi bani decat daca le potrivesti perfect ceea ce e imposbil tinand caont de variatia de iarna vara..adica vara il scoti si gata. doar cei 2 centi ai mei
|
|
 |
Vlad_Cluj
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/05/2006 12:22:39
|
Vlad_Cluj
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/141636368142a8886c86074.jpg)
IP:
|
aceeasi problema am avut si eu dar nu cu 2-3 bucati ci cu vreo 10-12 si am constatat ca mortalitatea in masa a aparut din cauza fixurilor administrate celorlalti pesti din acvariu deoarece ancistrusii nu erau obisnuitit cu ele fiind adusi direct de la producator,unde majoritate sunt hraniti fie cu salata sau spanac fie cu grindal sau tubi. Asa ca ar trebeui acomodati treptat hranindu-i in paralel cu verdeata  , hrana vie si granule sau fixuri.
|
|
 |
dexter
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/05/2006 14:05:28
|
dexter
Junior member
IP:
|
Acum sa va mai zic ceva de variatile de temp ,la servici am un acvariu de 30l in care am si 1 ancistrus de vreo luna si acolo nu am incalzitor,pe perioada de iarna e ok ca e caldura non stop si apa are 26-28, vara iarasi e bine dar in perioada asta e cam frig e mai rece in cladire decat afara si apa e rece ~20. Si in weekend mai las cate un bec de 100w aproape de geamul acvariului,cand vin din weekend apa are ~ 32-34 ! de parca vreau sa fac ciorba din ei, si ancistrus nu are nimic chiar a crescut maricel destul de repede.
Deci nu cred ca temperatura sau variatile de temp. e cauza mortii.
|
|
 |
|