[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cum imi dau seama ca sunt pe cale sa fete?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
The_Night
Junior member
[Avatar]

IP:

- Cum imi dau seama ca sunt pe cale sa fete? -

Salut, am si eu pesti guppy si am cateva femele gravidute. Dar nu stiu cand sa le mut in alta parte pt a naste.
Aici sunt cateva poze cu ele: http://postimg.org/gallery/1nh9cvoby/6df4c98b/ SAU ALT LINK:http://www47.zippyshare.com/v/L3KFZmzP/file.html
Am si cateva plante,nu stiu cum se numesc, dar va rog sa-mi ziceti daca sunt bune pt cand or sa fete femelele??
Uitati aici intregul acvariu cu plante: http://i58.tinypic.com/b46pmp.jpg / http://i62.tinypic.com/2v989xj.jpg | am inteles ca am nevoie de plante pt cand se vor naste puii ca sa se ascunda.
Ce ziceti? Cam cand preconizati c-or sa fete femelele? Si ce ziceti, sa le mut in alta parte sau le pot lasa si aici?
[Yahoo!]
gabriel91
Member
[Avatar]

IP:

Foloseste o maternitate...merge si ceva DIY

Spunem 1% din tot ce gandim, din 1% jumate mintim!
[WWW]
The_Night
Junior member
[Avatar]

IP:

Cineva mi-a zis sa-i las in acvariu ca au plante si na ...

DIY ce vrea sa fie )?
[Yahoo!]
geani
Membru de baza

IP:

Plantele se numesc Ceratophyllum demersum, sunt bune pt ce vrei tu dar sunt prea putine. Daca poti, ai... mai adauga, ar fi foarte bine. Lasa cateva sa pluteasca. Ai o femela care in max o saptamana naste, parerea mea.
DIY = Do it yourself

This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2015 16:57:30

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

La femelele de guppy, apropierea termenului se vede dupa:

- burta se bombeaza si mai mult,
- pata aia neagra (care indica locul pe unde vor fi eliminati puii) se "ascute", se face mai tuguiata,
- pestele se retrage la colturile bazinului si incepe sa inoate sus-jos.

PS: Ti-am scos semnatura aia, era prea mare si deranja "vizual"... te rog sa nu o pui la loc.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
gabriel91
Member
[Avatar]

IP:

eu foloseam asa...un " buzunar" sa ii spun asa dintr-o perdea cu ochiurile mai mari (prin care puii odata nascuti puteau trece) bagata intr-un buzunar dintr-o perdea cu ochiurile mai mici care nu permitea trecerea puilor prin ea dar destul de mari incat apa sa circule...ambele buzunare erau prinse cu niste bolduri in polistiren expandat! puneam femela in buzunarul din interior puii ieseau, cadeau printe ochiurile perdelei si ajungeau in cel de-al doilea buzunar cu ochiuri mici! dupa nastere scoteam saculetul cu femela si asa aveam in acelasi acvariu la aceiasi chimie a apei la aceiasi temperatura un saculet plin de pui linistiti!

[WWW]
geani
Membru de baza

IP:

Daca este de DIY eu faceam asa (doar in cazuri de stricta necesitate) :
Taiam o sticla de 2 l, doar jumatatea de sus, prindeam de gura sticlei, cu guta, o plasa cu ochiuri mari, pt trecerea puilor. Intorceam sticla cu gura in jos si o introduceam in alta sticla mai mare, in felul asta faceam o palnie unde puneam femela...puii cadeau prin acea plasa din capatul sticlei si se opreau in sticla mai mare .
Ceva asemanator cu Brine Shrimp Hatchery din poza....doar ca sticla de jos era mai mare
[Thumb - BrineShrimpHatching.jpg]

[Email]
gabriel91
Member
[Avatar]

IP:

in cazul asta circulatia apei este redusa aproape sau chiar zero...

[WWW]
geani
Membru de baza

IP:

Trebuia sa mentionez. Cand pe femela o lasam pt mai multe zile, tregeam un furtun subtire de la sprey bar si dadeam niste gaurele in sticla mare....si asa era un flux continuu de apa ....
[Email]
The_Night
Junior member
[Avatar]

IP:

Dar mi-ati putea spune cam in cat timp, macar una din ele, ar trebui sa fete?
Cat timp trebuie sa las maternitatea la ciclat inainte sa mut femela sau femelele??
[Yahoo!]
geani
Membru de baza

IP:

Ti-a spus Koala ..... ce si cum, acum trebuie sa te implici si tu putin. Teoretic, femela cu cea mai mare burta , pata cea mai mare.....este cea mai aproape de momentul nasterii. Ce intelegi tu prin maternitate ?? Daca te referi la un acvariu separat...pana se cicleaza acel acvariu nasc femelele...poti pune in acest acvariu , maternitate , ....un filtru dintr-un acvariu ciclat ......noi cand ne referim la maternitate ne gandim la asa ceva...vezi poze

[/quote=koala]La femelele de guppy, apropierea termenului se vede dupa:

- burta se bombeaza si mai mult,
- pata aia neagra (care indica locul pe unde vor fi eliminati puii) se "ascute", se face mai tuguiata,
- pestele se retrage la colturile bazinului si incepe sa inoate sus-jos.

[Thumb - poz1v.jpeg]

[Thumb - 175175.jpeg]

[Email]
The_Night
Junior member
[Avatar]

IP:

Dar xipho si guppy pot sa traiasca in acelasi acvariu??

This message was edited 1 time. Last update was at 14/03/2015 15:09:18

[Yahoo!]
geani
Membru de baza

IP:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/5241.page
[Email]
The_Night
Junior member
[Avatar]

IP:

Si cum se numesc xiphorii in tabelu ala )??
[Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

swordtails

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
geani
Membru de baza

IP:

Speciile vivipare compatibile din tabelul respectiv sunt: Xiphophorus maculatus sau pestele Platty ( Platies in tabel), Xiphophorus Helleri  sau Xifo, Xipho,( Swordtails in tabel), Poecilia reticulata , Guppy (Guppies in tabel), Molienisia sphenops , Molly..(Mollies in tabel)
[Email]
The_Night
Junior member
[Avatar]

IP:

Am o problema. De cateva zile se tulbura apa la pesti .. nu stiu de ce. Apropo mi-a fatat o femela, sau doua nu stiu sigur , am in jur de 20-25 puisori micuti care stau mult pe fundu acvariului.
Problema e ca acum s-a cam tulburat apa si nu stiu din ce cauza. Am cumparat o noua mancare speciala pt guppy, poate fi din cauza ei tulburarea apei??
Ce altceva poate cauza tulburarea apei? Tin sa mentionez ca am schimbat-o acum o zi.

Uitati aici poze cu acvariul si mancarea pt guppy: http://postimg.org/gallery/2ljmhg00/fbc471eb/
[Yahoo!]
gabriel91
Member
[Avatar]

IP:

Am vaut eu ceva acolo care imi indica un pasionat de tattoo ;) am vazut niste urme pe geam in urma evaporarii, la cat imp faci schimburile de apa? dupa parerea mea acel filtru e o chestie care doar iti agita apa in acvariu in rest nu face mare lucru, incearca sa inlocuiesti cu ceva mai ok, apoi...substratul iar nu e ok, foloseste ceva de granulatie mult mai mica si in ultimul rand renunta si la fundalul acela, nu arata bine deloc...

[WWW]
The_Night
Junior member
[Avatar]

IP:

Inca o intrebare: Caraseii cu guppy sunt compatibili ??
[Yahoo!]
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sigur nu, cei din urma vor ajunge hrana

In plus ai un acvariu mut prea mic pt carasi.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/03/2015 22:11:04

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: