[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Bule de aer in zediment...  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu stiam unde ar fi trebuit postat acest topic asa ca l-am pus aici.
Am observat astazi in sediment (pietris de cuart), in fata acvariului, langa sticla, ca sunt formate bule de aer in el. Sunt de dimensiuni variabile si nu stiu de unde au aparut. Semn bun sau rau?

need help...
[Email] [WWW] [Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca acvariul nu e "proaspat" atunci acela nu e in mod sigur aer ci produse de fermentatie... in final s-ar putea sa apara si "mucegaiul".
Cel mai bine ar fi sa incerci sa sifonezi substratul daca bulele acelea nu "scapa".

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Prospat adica referitor la apa nuh? O treime din apa tocmai a fost schimbata weekend-ul trecut. Apa este limpede si curata. Dar in ce consta sifonarea sunbstratului mai exact? Nu cred ca am mai facut asa ceva.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

radu_luchian wrote:Dar in ce consta sifonarea sunbstratului mai exact? Nu cred ca am mai facut asa ceva.

Mda, cred ca ai avea destul de mult de citit de pe forum.Ca sa zic asa, incepe cu inceputul si bagate pe la articolele de pe pagina principala , e unul care se numeste ''Ghidul incepatorului''- ala o sa-ti dea un sumar ABC despre trebusoara asta de se numeste acvarisitica.

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Proaspat adica referitor la apa nu?

Nu! Ma refeream daca e proaspat umplut cu apa... adica nou...
Sifonarea consta in folosirea unei unelte care ajuta la extragerea deseurilor depuse pe si chiar intrate in substrat. Presupun ca apa o tragi cu un furtun din acvariu... ei... exista la magazinele de specialitate furtune cu o pompa manuala de amorsare si la capat cu un clopot pentru sifonarea substratului. Preturile incep de pe la 5RON (chinezisme) si urca... pentru cele de firma.
Uite un link cu o imagine:
http://www.foryourfish.com/cgi-bin/webc.cgi/FYF-CM8.htm sau http://www.tiray.com/products/bigimg/316.jpg
La noi asta face 5RON iar pe site-ul cu link-ul aproape 8USD. Fain asa ;)

In rest... da-i bataie cu lectura...

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Aha... phai... mizerie, adica depuneri nu am pe fundul acvariului si cat despre furtunul cu pompa... ar cam trebui sa iau si eu unul (de mult ma bate gandul)... Mersi mult pentru sfat :-)
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Radu Luchian
Membru de baza
[Avatar]

IP:

siliconu` wrote:
radu_luchian wrote:Dar in ce consta sifonarea sunbstratului mai exact? Nu cred ca am mai facut asa ceva.

Mda, cred ca ai avea destul de mult de citit de pe forum.Ca sa zic asa, incepe cu inceputul si bagate pe la articolele de pe pagina principala , e unul care se numeste ''Ghidul incepatorului''- ala o sa-ti dea un sumar ABC despre trebusoara asta de se numeste acvarisitica.

Nu stiam exact ce inseamna sifonarea, mai exact termenul ( ) dar acum ca mi-a fost 'clarificata' ideea stiu ca am mai facut asta cand trebuia sa curatz sedimentul. Ce-i drept de citit mai am, dar nu's eu chiar asa paralel...

[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: