Si un update aici. Treburile nu merg deloc bine. Pestii sunt foarte stresati si nu reusim sa intelegem de ce. Au fost scoase toate cele din bazin. Acum arata asa:
Nu s-a schimbat situatia. Am oprit si aditia de CO2. Acum PH-ul e sus pe acoperis. Teste periodice ies cam la fel:
GH 7
KH 9
PH 6.55 cand functiona sistemul CO2
PH 7.83 fara CO2
NH3/NH4 0
NO2 0
NO3 test Tetra 12.5
NO3 test Sera 10
Pestii se plimba daca sunt singuri (filmati cu camera ascunsa ), dar daca e cineva in camera stau inghesuiti intr-un colt. Si se sperie foarte tare unul de altul. Cand se sperie se dau cu capul de toate cele, noroc ca sunt geamurile acvariului suficient de groase!
La mancare ies numai daca nu misca nimic in casa, in rest uite-i!
Prea i-ati dezbracat dintr-o data, acuma mutati mai spre mijlocul lateralei incalzitoarele din colt, aerarea, matzul, mutata din mijloc in margine si prinsa de sticla, ceva plante plutitoare deasupra cateva-eichornia crassipes rezista la temperatura ,daca nu ce-o fi:le mareste senzatia de siguranta si un card de rhodostomus sa patruleze pe nivelul de mijloc chiar daca se dau la ei ideea e sa reduceti stresul discusilor, poate si o idee de creanga trei fire subtiri acolo plasata pe mijloc cu ramificatiile in jos(asa cum cresc radacinile) dar nimic des ci sa fie asa iluzoriu un adapost, ca plante plutitoare poate fi si hygrophila leucocephala lasata sa pluteasca pe apa si asta rezista la temperaturi mari e si o sursa de hrana apreciata de pesti
L.E. Se poate si un mic schimb de apa zilnic dupa aspirare
This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2015 17:51:05
Plante plutitoare au avut, dar le-am mutat si pe alea in alt bazin, sunt puse pe asteptare, impreuna cu lemnele si anubiasii. Cu ocazia asta nici nu se mai aprinde lumina mare, ne-am gandit ca si aia ii streseaza. Este un card de neoni rosii in acvariu si o multime de cory, vreo doi ramirezi... aia nu au niciun stres.
Bazinul are schimb la picatura, cam 150L/zi, apa trecuta prin filtru 0.5 microni parca, sterasyl si carbune activ.
Pesti mai fitosi ca astia nu am pomenit.
Scalarii mei sparg geamul din fata, sa vina la mine cand ma vad si mananca de preferat din mana. Discusii sparg geamul din spate!!!
Lemnele de dinainte le stiu de aceea am spus ca o idee de crengi ceva subtiri si rare dupa care sa nu se poata ascunde doar ideea sa le-o dea de adapost si acela plasat in mijlocul bazinului," Discusii sparg geamul din spate!!! " sa-i vezi pe ai mei la masa spui ca-s piranha- direct din mana mamanca(mai nimeresc si degetele) tin cubul de congelate pana il termina. Ideea e sa aiba un adapost sumar dar plasat in centrul bazinului, revin la ideea cu plante (doar cateva deasupra) chiar daca le misca curentul , tact si rabdare. Situatia asta cu comportamentul sperios poate fi si datorita amplasamentului acvariului : incapere sau locuinta slab circulata , apareti brusc si /sau rar in campul lor vizual-de exemplu usa de acces plasata pe laterala bazinului , imi aduc aminte ca am fost odata dupa niste discusi la cineva care ii tinea intr-un subsol, pestii aceea il vedeau doar pe stapan cand erau hraniti sau la schimburi, cand am intrat am crezut ca vor sparge bazinele si cu acel temperament sperios au ramas mult timp, ai mei sunt in centrul casei au trei laturi si jumatate libere la acvariu ne vad circuland toata ziua pe langa ei. la cativa metrii e televizorul, pot sa fac si flick-flack langa ei ca nu se sperie
This message was edited 1 time. Last update was at 23/04/2015 19:58:37
Usa e fata in fata cu bazinul. La fel si canapeaua. Televizorul la 1 metru distanta de laterala stanga. Da-i incolo de pesti, ca prea li s-a cautat sub coada! Culmea e ca atunci cand s-a montat schimbul la picatura, sursa de apa fiind foarte departe, a fost necesar sa se sparga plintele, in fine, a fost santier in casa. Bormasini, ciocane, galagie multa, tot tacamul. Eh, atunci n-au avut niciun stres. Stateau pe mijlocul bazinului. Dar cand e liniste si nu misca/respira nimeni in preajma lor, se sperie ca apucatii de umbra lor si se reped in toate directiile. Unul din ei s-a zgariat acum in suportul incalzitorului. Ca sa fie treaba treaba, ar trebui sa ne asteptam si la vreo infectie.
Cand se aprinde lumina, stau ca cearsafurile pe raft inghesuiti in spatele incalzitorului. Stau si pe orizontala, numai sa aiba loc.
Sunt cam suparata pe ei. Cred ca se simte...
Joined: 05/02/2005 03:14:35
Messages: 1789
Location: Baia Mare
IP:
Offline
Poti pune niste burete pe suportul de la incalzitor, ca sa nu se mai zgarie. Daca ar fi mai multi discusi nu s-ar mai speria asa tare, plus daca ar avea multe plante plutitoare. NU le place deloc lumina, mai ales ca din poze pare destul de multa.
Until you find someone worth dying for, you never really live.
Joined: 06/07/2013 01:33:53
Messages: 3451
Location: Prin tara
IP:
Offline
iuuuuui ce dragut.cum vine singur si se baga in mana stapanului hihi ^_^...din cate am inteles papagalii astia sunt ceva rasa hibrid nu se gasesc in natura
Faye wrote:
Uite aici peste adevarat, si doar e var cu discusii!
Aveam un prieten la care puteai face asa cu perechea de ocelatusi si erau de peste 30 de cm fiecare, legat de parrot dupa mine nu intra deloc la "pesti adevarati" sunt urati cu spume, majoritate au o forma de cartof(asta din clip mai arata cumva, se potriveste si cu decorul arificial) doar culoarea intensa e de ei, o hybridizare nefericita ce intra in aceeasi categorie cu zebrele mov sau scalarii koi sau fosforescenti si toate soiurile de balon platy si ce or mai fi
Eu nu ma refeream la specia parrot, ca fiind un peste adevarat, ci la acel anumit peste din videoclip, datorita comportamentului. Mai ales facand comparatia cu discusii nostri! Mie-mi plac toti pestii, hibrizi sau nu, atat timp cat nu stau ascunsi in spatele incalzitorului (care a fost mutat intre timp, la sugestia ta).
Nu mai credeti ca sunt hibrizi, a cercetat tata si sunt tratati cu hormoni si cu radiatii ca sa se imperecheze si de-asta iese hibridarea nefericita, impropriu spus hybridare deoarece sunt obligati sa se hybrideze (adica araga a pesti de "ghertoi").
A avut si frate meu un Flowerhorn si intr-o luna a sarit din acvariu si s-a prapadit, a dat vina pe tata ca la omorat (nu ii place nenaturaletea).
Si discusii sunt tratati cu hormoni sa fie asa colorati, red malboro, blue, etc nu se gasesc in Amazon, acolo discusii sunt maronii si nu sunt asa de interesanti, dar oricum sunt frumosi!
This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2015 22:31:52
Dayan, varietatile care le pomenesti de discusi sunt obtinute prin selectie, ca unii le acentueaza culorile (la discusi de calitate mai slaba )prin tot felul de mijloace mai putin ortodoxe e altceva. Mutatii apar si in cresterea in captivitate si in natura (ea asa evolueaza incontinuu) doar ca in salbaticie mutantii suravietuiesc mai greu , ai sa ramai surprins ce varietati de salbatici exista (si ce culori) dar aceia costa, discusi " maro"sunt doar varietatile de bruni si intre ei exista roscati iar unii sunt aproape rosii, pe langa exista albastrii (cu desen pe tot corpul) si verzi cu puncte rosii si heckeli(care sunt intre discusi ca si altumii comparati cu scalarii)plus o gramada de forme intermediare
Faye , vrei sa spui ca si acum se ascund dupa incalzitor? Daca da nu e de mirare avand in vedere ca e singurul loc din bazinul chel unde se mai pot adaposti
This message was edited 1 time. Last update was at 25/04/2015 01:05:55
Un update. De vreo luna n-a mai murit niciun peste. Se pare ca ii omora concentratia prea ridicata de CO2. Acum sunt cativa care nu mananca deloc de muuuuult timp. Ciudat ca inca mai sunt in viata. Au trecut printr-un tratament de 8 zile cu metronidazol, dar situatia lor nu s-a imbunatatit. Apoi un alt tratament de 7 zile cu JBL Spirohexol si tot nu vor sa manance. Acvariul arata asa acum: Dupa cum prevestea Ocean a aparut si piperul, deocamdata putin. O sa fie si substrat de pietris deschis la culoare, pentru a preveni piperul. Ce se vede pe fundul bazinului sunt mai multe tipuri de pietris, test sa vedem care arata mai bine.
L.E. Scuze pentru poza prea mare.
This message was edited 1 time. Last update was at 15/05/2015 12:26:52
Imi place cum l-ai aranjat acum , cu exceptia la furtunul acela cu greutati la care nu vrei sa renunti, legat de pestii care nu vor sa manance eu am peechea de cobalt care nu a mancat ea doua si el trei luni , daca pestii sunt in conditie fizica buna rezista un timp fara mancare, daca vezi ca sunt afectati dupa o pauza de cateva zile poti relua tratamentul pe care il faci pe minim 7 zile
Am o intrebare(2). Se da bazinul 150L/50l/60h, cu substrat de nisip fin JBL Sansibar. Ce tip de pompa de valuri ar fi buna, care sa mature cumva mizeria inspre un colt/latura, fara sa duca si nisipul?
Intrebarea bonus: Care e diferenta intre 2 pompe care costa 100 lei si respectiv 1000 lei, dar au acelasi volum ?
Daca nu ne spui despre ce pompe e vorba, e greu de apreciat.
- Poate ca una e powerhead (ca la filtrele interne), iar cealalta e pompa de valuri.
- Chinezariile (Jebao) sunt mai ieftine... "originalele" (nemtesti - Tunze, americane - Vortech) costa mai mult.
Nici o pompa din lume nu o sa faca ceea ce vrei tu, pe lungimea aia de 150 cm...
- daca are puterea sa "impinga" apa pe o asemenea distanta, atunci cu siguranta ca-ti va rascoli si nisipul.
- mai curand va trebui sa nivelezi nisipul "cu panta", in asa fel incat mizeria sa se stranga "natural" si sa o poti sifona usor.
Pai nu stiu exact ce marci erau. Cu siguranta pompe de valuri, nu powerhead, dar am rascolit netul si erau pompe de 2000l/h, de exemplu, si la 40 de lei si la 800 lei. Diferenta de pret fiind atat de mare, m-am gandit ca tre' sa fie ceva semnificativ care sa le diferentieze. Si nu vorbesc de cele cu controller, ci simple pompe de valuri.
Asezarea nisipului in panta e exclusa, pentru acvariul e plin cu americane, care reamenajeaza vaile si dealurile de cateva ori pe zi.
Merge cu 2 pompe? Una la un capat al bazinului, iar a doua sa preia de la jumatate?
1) Pompele de 2000 l/h nu sunt bune nici pentru un acvariu de juma' de metru lungime... eu am avut, la bazinul meu de 2 m lungime, 2 pompe Jebao WP40 (http://shop.acvariu.ro/echipamente/5-wavemaker-jebao-wp-40.html) care au, fiecare dintre ele, cate 13.000 litri/ora.
- pompele de valuri nu au jetul liniar, ca la powerhead-uri...
- miscarea apei este "mai rotunda". Apa se misca "cu totul", pompa dandu-ti posibilitatea sa faci "valuri in acvariu".
Urmareste un pic filmul asta, ca sa intelegi la ce ma refer:
2) Pentru un bazin cu americani "sapatori", mi se pare inutila ideea cu pompe care sa adune mizeria intr-un colt.