[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru resun sp-2500 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ghita21
Unripe member

IP:

salut

am un filtru Resun SP-2500L

debit apa 1400 l/h

acvariu recomndat 400 l

putere 18 W

as vrea sa stiu daca a mai avut cineva si daca materialul filtrant din el este suficient ? nu stiu intreb mie mi se pare ca fata de alte filtre nu e suficient si as vrea sa stiu daca e os sa mai bag burete in el sau nu.
geani
Membru de baza

IP:

Poate o poza cu filtrul, materialul filtrant era cel mai bine sa ne arati. Si mai bine era sa ne spui la ce acvariu vrei sa il pui si ce pesti are acvariul......
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eu am avut un filtru SP 1100 parca.
Materialul filtrant era constituit din niste bioballs (bile de plastic) si o fasie de material care infasura bilele si prindea "mizeria".
Daca tot asa are si al tau, nici nu poate fi vorba de o filtrare eficienta sau suficienta. Nici macar din punct de vedere mecanic as zice ca nu e mare branza.

Dar zi-ne ce are al tau, poate intre timp s-a mai schimbat treaba.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ghita21
Unripe member

IP:

acvariul este de 300l si am in el xipho moly si gupy

asa arata filtrul
image

si asta e in el
image

stefan e la fel ca si al tau daca in loc de bilele alea de plastic as baga burete ar ajuta la cv?
stefanp
Moderator

IP:

Da, asta aveam si eu un el.
Parca am vazut in alt topic ca ai vreo 80 de pesti in acvariu. In cazul asta, ai nevoie de filtrare cat mai buna posibil.
Ideal ar fi un filtru extern, dar pana acolo eu as scoate bilele alea de plastic si as pune ceva material filtrant biologic (de dimensiuni redusem gen siporax mini, eheim substratpro, ada biorio).

Si poate as mai cauta inca un filtru intern, nu foarte scump, in care sa am un burete calumea (nu materialul ala din resun), pentru filtrare mecanica.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
geani
Membru de baza

IP:

Sunt de aceeasi parere cu Stefan. Ceva teste ai facut ? Mai ales nh4, no2 si no3 daca astea sunt in limite normale inseamna ca materialul filtrant este de ajuns, daca nu sunt in limite.... trebuie ceva modificari.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/02/2015 21:19:13

[Email]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

am avut si eu filtrul asta in trecut, nu incape foarte mult material filtrant in el, iar daca il umpli cu siporax sau altceva cred ca mediile respective se vor colmata foarte repede . Nu cred ca pasla aia e suficienta pentru filtrarea mecanica.
Deci neaparat un extern.
Eu foloseam powerheadul sp 2500 la un filtru extern de gen sump dar situat in spatele acvariului.
geani
Membru de baza

IP:

Cel mai simplu ar fi....un burete, pt filtrare mecanica si sa iti construiesti un filtru gutiera umplut cu siporax mini. Cauta info despre filtru gutiera, sa vezi ce inseamna. Poate iti place...
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: