[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discus marginalizat... :(  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Pokemon
Junior member

IP:

Salut din nou! Am tot studiat pe acest forum despre puiul de discus, si am decis sa iau 10 pui si nu 4 cum am vrut initial. Dar se pare ca de ce m-am temut , de aia nu am scapat Unul din ei sta mereu, separat de card si nu mananca, cu toate insistentele mele (i-am dat de mancare si in zona lui). Ii am de o luna. Are vreo sansa? Sau asta este?
My gallery: http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12439
[/url]
[Email] [Yahoo!]
diskusfun
Member
[Avatar]

IP:

Salut din nou! Am tot studiat pe acest forum despre puiul de discus, si am decis sa iau 10 pui si nu 4 cum am vrut initial. Dar se pare ca de ce m-am temut , de aia nu am scapat Unul din ei sta mereu, separat de card si nu mananca, cu toate insistentele mele (i-am dat de mancare si in zona lui). Ii am de o luna. Are vreo sansa? Sau asta este?
My gallery: http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12439

1.ce le dai sa manince?...banuiesc ca granule...
2.cita apa schimbi si de cite ori pe zi , pe saptamina?...schimburi cit mai dese , 25-30% de fiecare data, sunt cel mai recomandate cind pestii sunt inca puiuti...daca poti zilnic si mai bine , daca nu macar de 3 ori pe saptamina...
3.schimba te rog pietrisul acela cu unul mai fin,2-3 mm...acum sau mai tirziu o sa ai probleme cu hrana neconsumata , care se va descompune in acel pietris mult prea mare...asa i-mi pare mie din poza...
4.daca ceilalti maninca , observa ce face cel cu probleme...defecheaza sau nu?...ceva tubulete alb-transparente ? atunci ai o problema serioasa si trebuie sa-i tratezi pe toti pt viermi intestinali....metronidazol 7-10mg/litru...daca nu defecheaza deloc, atunci are o ocluzie intestinala datorata de regula hranirii cu hrana sub forma de granule , granule ce nu s-au hidratat suficient pina au fost inghitite de peste si care apoi au inceput sa-si mareasca volumul in intestinul acestuia....solutia? sulfat de magneziu (sare amara)de la farmacie...1 lingurita la 20 litri...

The road to happiness lies in two simple principles:
Find what it is that interests you and that you can do well, and when you find it, put your whole soul into it - every bit of energy you have.
[Email] [WWW]
Pokemon
Junior member

IP:

Apropo de hrana, le dau in general mixtura, de 2 ori pe zi, si numai o data granule, substratul este sort de pana la 4 mm maxim (intre 1 si 4). Apa o schimb de 2 ori pe saptamana, iar excremente albe filamentoase nu am observat la nici unul. Atata tot k nu are ce cauta in card, si probabil el va fi cel sacrificat (cum am mai citit in alte Topicuri). Le-as da si ceva hrana vie pe care probabil ar trebui sa o cultiv, dar nu am idee cam ce le-ar place, si de unde sa iau cuib .(grindal sau altceva).
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pokemon wrote:Atata tot k nu are ce cauta in card, si probabil el va fi cel sacrificat (cum am mai citit in alte Topicuri).
Nu e sacrificat. La 10 discusi nu se intimpla. Are alte probleme. Nu stiu ce.
Fa schimburile alea de apa dese. Il poti stimula.

Poze: smilie ... Poze cu plante
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Porcu'"][quote:4308dc6ddb="Pokemon wrote:Atata tot k nu are ce cauta in card, si probabil el va fi cel sacrificat (cum am mai citit in alte Topicuri).
Nu e sacrificat. La 10 discusi nu se intimpla. Are alte probleme. Nu stiu ce.
Fa schimburile alea de apa dese.

...conditionata cu aqutan de la sera.

In plus, mixtura trebuie curatata de primul strat, de pojghita de deasupra. Indiferent la ce temperatura e inghetata si tinuta, invelisul care intra in contact cu aerul se oxideaza. Asta e una dintre cauzele pentru care discusii hraniti cu mixtura au probleme intestinale.
[Yahoo!]
alina_g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Inca ceva...incearca sa plantezi masiv acvariul...vei scuti pestele mai timid de probleme suplimentare...comportamentul lui este al unui peste stresat (cauzele pot fi multiple) si de aceea se izoleaza de grup.
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: