lukitza wrote:Eu sunt ciclidar dar mai nou tot la marine intru.
Imi plac mult discutiile de aici, orice explicatie e insotita de poze detaliate, tre sa fi chiar prost sa nu pricepi.
Tot respectul, esti un fin cunoscator al frumosului si un adevarat acvarist
lukitza wrote:Eu sunt ciclidar dar mai nou tot la marine intru.
Imi plac mult discutiile de aici, orice explicatie e insotita de poze detaliate, tre sa fi chiar prost sa nu pricepi.
Ramai la sectiunea ciclide, aici iti pierzi inocenta si te maturizezi prematur.
Ma gandesc acum, ca masura de siguranta, sa gauresc in partea de sus bazinul de colectare si sa-l leg la scurgere. Asta in cazul in care electrovalva da o chifla.
IP:
dan.pavelescu wrote:Ma gandesc acum, ca masura de siguranta, sa gauresc in partea de sus bazinul de colectare si sa-l leg la scurgere. Asta in cazul in care electrovalva da o chifla.
La ceva de genul ma gandeam si eu...dar in loc sa gauresc acvariu sa fac un overflow de ala simplu si sa dau in canalizare restul....
dan.pavelescu wrote:Ma gandesc acum, ca masura de siguranta, sa gauresc in partea de sus bazinul de colectare si sa-l leg la scurgere. Asta in cazul in care electrovalva da o chifla.
La mine a fost destul de simplu.
Apa iese direct din RO si face pipi in sump unde am senzorul de nivel. Pe iesirea RO am inseriat electrovalva care este comandata de senzorul din sump.
Ca safeguard am mai pus un senzor pe nivelul maxim din sump.In cazul in care apa ajunge acolo inseamna ca e ceva wrong cu electrovalva si opresc automat intregul sistem RO. Am din asta cu pompa de presiune si astea au 2 electrovalve incoproprate. Senzorul safeguard merge direct in RO si o scoate din functiune. Ca eletcrovalva am folosit tot una din asta de sistem de RO.
Pana acum nu am avut niciun incident cu electrovalva de pe circuitul ATO.
Deci, am citit, in speranta ca o sa vad, un bazin, doua, sumpuri, chestii ) Numai tzatze si buci, NU CA M-AS PLANGE, doar ca nu e cate una pe fiecare pagina (aici ca sa ma asigur trebuie sa compensez eu)
poti sa DANSEZI cu ele
Bre, sincer nici nu ma agit prea tare.. As da bazinul la apa mai spre toamna, dupa ce se duc caldurile astea.
Momentan, mai am de tratat jumatate din cantitatea de piatra uscata, apoi vedem. Stii cum e, nu e dupa cum planuiesti ci dupa cum ti se scoala pe moment