Author |
Message |
minifish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/01/2015 21:26:20
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
minifish
Unripe member
IP:
|
Buna!
Trec direct la subiect pentru ca imi e mila de bietii pesti din acvariul primit. (Nu ca mi-as fi dorit, dar daca tot e aici, macar sa stiu ca am facut tot ce am putut sa-i salvez populatia). Stiu ca voi spune si prostii insa va rog sa mi le iertati. Sunt un biet incepator.
Acum jumatate de an am primit un acvariu de 120 l populat cu: 2 scalari, 6 neoni rosii, 4 roz, 1 cory si 2 sanitari. Acvariul are 2 filtre interne unul Eheim aquaball 180 si unul Tetratec Easy Cristal 250. Cateva plante, din pacate nu le stiu numele si pietre decorative cumparate de la Hornbach.
Pana acum toate bune si frumoase, cei doi sanitari au sarit in filrtru Tetratec si au depus icre acolo si culmea au iesit si pui care traiesc bine merci. Sunt 4. Au fost 7 dar i-au mancat scalarii inainte sa ajunga la adapostul pietrlor.
Cum necum am reusit sa mentin o oarecare balanta in acvariu. Am facut si greseli (gen am cumparat pesti si i-am pus acasa direct in acvariu si altele) insa acum cred ca am dat de belea rau.
Zilele trecute am schimbat substratul (pietris de granulatie medie) cu unul de granulatie fina, nisip mai precis. Am scos jumatate din apa, am pus-o in bidoane, apoi pestii intr-un alt acvariu imporvizat (curatat in prealabil) pietrele intr-o oala mare plina cu apa din acvariu, plantele la fel. Filtrele au mers amandoua tot acest timp in acvariul cu pesti. Am scos tot pietrisul si mizeria, am curatat si clatit bine acvariul, apoi am facut operatia inversa. Numai ca greseala mea a fost ca am pus nisipul nespalat (da, stiu, mare prostie). Surprinzator, dupa 4 ore de la set-up am pus si pestii si au supravietuit. Am adaugat si un filter starter de la tetra. Scalarul cel mare a facut intoxicatie cu amoniac (evident) dar l-am salvat cu multe schimburi de apa. Inca mai schimb apa ( nu pe toata odata)
Acum:
unul sau una dintre neoni are burtica destul de mare si am presupus ca e gestanta pentru ca se vede cum i se misca ceva in interior. Sa fie asta, sau altceva? Am tot cautat pe forumuri dar nu am gasit nimic sa ma lamureasca. Momentan e intr-o maternitate in acvariul de 120l. S-a cam "decolorat" insa acum i-au revenit la loc culorile.
Alti 2 neoni roz au burta cam umflata. Am cautat pe net si m-am speriat de "dropsy". I-am izolat intr-un acvariu mai mic insa nu au toate semnele. Nu au ochii bulbucati si nici solzii zbarliti. Unul dintre ei pare sa se fi desumflat, si are culorile normale celalalt are dungile de pe burta mai accentuate.
evident ca m-am panicat si am inceput sa vad la toti pestii din acvariul de 120 l semne de dropsy, inclusiv la scalarul argintiu.
Daca nu v-ati enervat pana acum, ma ajutati? Cu un sfat, ceva?
Multumesc!
|
|
 |
psihoactiv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/01/2015 23:09:56
|
psihoactiv
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7366b7a89fc9d6c90e308d633d63884f.jpg)
IP:
|
Salut, nu cred ca sunt neoni (cred ca sunt zebre) cel mai bine fa poze mai multe si detaliate cu tot, aparatura, acvariu, pesti..... sa putem trage o concluzie
|
|
 |
psihoactiv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/01/2015 23:14:11
|
psihoactiv
Member
IP:
|
si daca zici ca se misca ceva in interiorul abdomenului nu e in regula, cel mai probabil paraziti interni, nu are cum sa fie gestanta pt ca icrele nu se misca in abdomen, nici la vivipari (nasc pui vii) nu se intampla asta
|
|
 |
opincarul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/01/2015 23:32:53
|
opincarul
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1a638db8311430c6c018bf21e1a0b7fb.jpg)
IP:
|
@psihoacvtiv, daca nasc pui vii, unde crezi ca are loc eclozarea icrelor?
asteptam pozele cu acvariul si pestele impricinat. intre timp, citeste despre ciclul azotului, filtrare si restul de articole facute sticky.
|
Mama prostilor e mereu gravida! |
|
 |
psihoactiv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/01/2015 23:59:32
|
psihoactiv
Member
IP:
|
Pai.....da! Deci.... viviparii cresc icrele in burta.... icrele se sparg fie cu foarte putin timp inainte sa iasa sau de cele mai multe ori imeadiat dp ce iese se sparge icra in timpul caderii se intampla uneori sa scoata icra iar aceasta sa se sparga la 10-15 sec dp ce atinge fundul acvariului. Mi s.a intamplat si sa fie icrele premature si nici sa nu se sparga, sa moara mi de obicei ultimele.... am avut multi ani vivipari si i.am studiat f bine. Niciodata nu am vazut miscandu.se in burta la femela....... pt ca ele sunt icre... eclozarea se face pe moment atunci cand "fata". Scuzati grselile ortografice, tst de pe tel.
|
|
 |
minifish
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/01/2015 13:38:25
|
minifish
Unripe member
IP:
|
astia sunt pestii si o parte din echipament.
Am reusit sa stabilizez nitritii dar nitratii se incapataneaza sa ramana la 50-100. Restul valorilor sunt normal conform testelor 6 in 1 de la JBL. Sa fie acvariul suprapopulat? La momentul asta am 2 scalari maricei, 5 neoni rosii,3 aurii/roz, 1 cory, 2 sanitari ancistrus si un hoplosternum. Ah era sa uit 3 pui de 3 sapmanani de ancistrus.
Mai am 2 neoni aurii separati intr-un alt acvariu suspecti de dropsy. unuia i-a revenit burta la normal, celalalt e tot balonat, dar ii lipsesc celelalte simptome: ochi blbucati si solzi zbarliti.
Orice sugestie e binevenita.
|
|
 |
Faye
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/01/2015 14:18:08
|
Faye
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/890ff058169b5a1d1a7f07d467f1f57b.jpg)
IP:
|
Scoate scoicile si pietrele alea calcaroase. Iti cresc duritatea apei, fix ce nu le convine neonilor.
|
Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/01/2015 20:20:32
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Neonii depun icrele, n-are ce sa li se miste in burta...daca intr-adevar se misca ceva, m-as gandi si eu tot la paraziti.
Referitor la dropsy, nu e obligatoriu sa aiba solzii zbarliti...asta e un semn de gravitate si apare inspre finalul bolii.
Faptul ca a schimbat substratul a dus si la o deciclare a bazinului.
Ti-au ramas ceva bacterii in filtre, dar putine. Banuiesc ca filtrele au bureti inauntru...din aia grosieri...ceea ce nu chiar grozav in ceea ce priveste colonizarea bacteriilor.
Amoniacul si nitritii cat sunt?
Nitratii oricum sunt foarte mari.
Schimburi de apa frecvente, ca sa scazi valorile astea.
Nisipul insa nu mi se pare o alegere prea fericita ca si substrat...
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|