[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sanitar corydoras plutind usor spre suprafata  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
besty
Junior member

IP:

Buna ziua,

Am si eu un acvariu de 100 l net, dimensiuni 80x35x40 de la diversa, filtru claro 1000, incalzitor thermo plus 100w si doua neoane 18w. Apa a stat la ciclat circa 3 saptamani, insa bagasem o buturga inauntru care, evident, a eliberat tanin si mi-a colorat apa. Am scos 70% din apa acum o saptamana, nespalanfd nisipul pentru a nu-l decicla. Am spalat doar buretele din filtru cu apa din acvariu. Am adaugat noua apa in care am pus biotopol. Peste 5 zile am adaugat pestii, pe care i-am primit cadou: 2 sanitari corydoras, doi gurami 1 xipho cu coada in forma de spada si 5 platy cred ca sunt (inca nu stiu sa ii diferentiez de moly). Problema este ca eu mai am un bol de 13 litri in care tin un betta si am avut si doi corydoras. Unul a murit cam la doua saptamani: i se indoise corpul ca si cum ar fi fost paralizat si se ridica la suprafata-la un mic impuls mai inota, dar apoi facea acelasi lucru. A murit Acum celalalt care mi-a ramas, a inceput vineri sa faca acelasi lucru, doar ca nu are corpul indoit. L-am tinut peste weekend in metifish, iar aseara l-am bagat in acvariul mare. Este foarte activ, probabil datorita companiei celorlalti doi corydoras, insa din cand in cand tinde sa pluteasca. Ramane efectiv blocat si se ridica usor, dupa care isi revine in pozitie normala. Ce credeti ca pot avea? V-as adauga si poze, insa nu am voie atat de multe. Am si filmulet cu cel care a murit, dar poate mai pot adauga apoi.

Va multumesc!
[Thumb - 10836501_859234290764915_645659261_n.jpg]

Filename Video (online-video-cutter.com).mp4 [Disk] Download
 Description Am reusit sa tai filmuletul
 Filesize 1598 Kbytes
 Downloaded:  444 time(s)

[Thumb - 3.jpeg]

This message was edited 2 times. Last update was at 02/12/2014 12:02:31

stefanp
Moderator

IP:

N-am mai intalnit treaba asta, n-as putea sa-ti zic ce anume are.
Dar, probabil nu ai filtru in bolul in care au stat nu? Presupunerea mea e ca amoniacul si nitritii i-au afectat. (si nic Bettanului nu ii va fi bine pe termen lung)

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
besty
Junior member

IP:

L-am mutat intr-un borcan si sta in verde de malachit. Da, nu au avut filtru in bol. Am impresia ca asta e motivul sau "singuratatea...zic asta pt ca de cand l-am pus in borcan statea nemiscat, insa am adus borcanul langa acvariu, lipit de el si cred ca din cauza ca vede pestii e fff activ. Ma indoiesc ca e bolnav...in filmulet a stat cel mai mult ca si timp in pozitia aia...insa de obicei din pozitia normala se ridica usor in sus pt cateva secunde...face asta cam la o ora. Poate e normal oarecum sa mai si pluteasca. Era ffffff activ in acvariu, fuge dupa pesti, sta cu ceilalti sanitari, insa ce mi se pare ciudat este ca ceilalti doi cory stau numai cu gura in nisip, pe cand asta este numai langa ei si parca e cu fundul in jos si gura in sus, ba de multe ori se urca pe ei...nu are el treaba sa caute prin nisip mancare...
Am pus 4 picaturi de verde in borcan. Vreau sa il tin 4 zile asa si apoi risc sa il bag iar in acvariu. Daca nu are puncte, pete, o fi posibil sa-i molipseasca pe ceilalti?
Pot sa pun betta in acvariu cu pestii acestia? xipho, gurami, sanitari si vreau sa mai iau 4 black moly. Crezi ca ar fi mai ok pt betta?
Multumesc mult!
dan.oancea
Junior member
[Avatar]

IP:

besty wrote:Pot sa pun betta in acvariu cu pestii acestia? xipho, gurami, sanitari si vreau sa mai iau 4 black moly. Crezi ca ar fi mai ok pt betta?

In nici un caz nu pui Betta in acelasi bazin cu Gourami. Betta va sfarsi prin a fi omorat. Gourami, in bazinele comunitare, sunt pesti timizi, de mijloc si au nevoie de multe zone in care sa se simta in siguranta, sa se ascunda, dar sunt si agresivi cu Betta. Bazinele pentru Gourami trebuie sa le asigure acestora spatiu mult de inotat la jumatatea acvariului... pe mijlocul coloanei de apa. Betta, si el, in acvariile comunitare (daca ai noroc sa accepte ceilalti pesti), este la fel de timid si are nevoie de zone de refugiu. Nu trebuie pus primul in bazin, nu trebuie sa aiba coloana de apa f inalta (pentru ca e peste de suprafata si inotatoarele mari il obosesc f repede), are nevoie de zone plane pe care sa se odihneasca si va ataca orice peste cu inotatoare voalata.

Acum... mai e un aspect: gourami, la maturitate, are nevoie cam de 40-50L apa pentru fiecare exemplar, pentru a se simti ok. Bazinul tau e cam micut pentru a pune 2 gourami in el si alti cativa pesti. Eu am in 200L un gourami si vreo 15 alti pesti... si tot am impresia ca nu e ok cu Gourami acolo, in consecinta, am pus anunt ca il donez.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2014 15:46:31

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: