[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salut  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tonelson
Member

IP:

Salut mi-am cumparat un acvariu de 240 l. As vrea sa cumpar un filtru extern jbl cristalprofi e900.
Intrebarea este daca este bun si la cat timp se schimba materialele filtrante(ce materiale are?) si cum se spala?
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Ca filtru este foarte bun, insa la volulmu acela de apa nu este suficient. Eu zic sa te indrepti spre e1500
[ICQ]
Tonelson
Member

IP:

de ce ? pe cutie scrie pana la 300 l.
ce materiale filtrante are?
si la cat timp trebuie sa il spal la vol acvariului meu?
cam la cat timp se schimba materialul filtrant?
piratuxxx
Junior member

IP:

Un e1500 sau te poti indrepta catre un eheim prfesional 2, daca ai bani iti recomand 3.

Eu folosesc un e900 la un acvariu de 63l si am adaugat si un reactor cu purigen. Ce scrie pe cutie e marketing in realitate lucrurile sunt putin diferite.

Pe partea biologica(matrix.siporax, etc) nu trebuie sa faci nimic alea se clatesc odata la 3-6 luni intr-un vas cu apa din acvariu.Cand vezi ca nu mai are debitul de la inceput. Pe partea mecanica(bureti) acelasi lucru/ Daca folosesti si perlon ala se schimba odata la 2 saptamani - o luna, in functie de incarcatura biologica.
[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
Tonelson
Member

IP:

Jbl cristalprofi e1501 GL este mai bun ca Jbl cristlaprofi e1500?
Ce materiale filtrante are fiecare?
Tonelson
Member

IP:

Acum astept niste recomandari pt un filtru extern pt un acvariu de 240 l ce filtu bun sa cumpar/la un pret bun sa nu depaseasca 650 ron.
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu personal as alege unul din cele doua Filtru extern Eheim Professionel I sau Filtru JBL CristalProfi Greenline ...desi amble depasesc putin 650 RON ...da sti cum e forba aia "dai un ban si stai in fata"
Sau varinata mai ieftina , urmaresti sectiunea de vanzari poate gasesti unul second intr-o stare conform cerintelor tale.

Utopia Reef 400
My Aquariums
Tonelson
Member

IP:

Multumesc m-ai astept niste raspunsuri.
GL de care?
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Tonelson wrote:Multumesc m-ai astept niste raspunsuri.
GL de care?

e901 , cred ca iti ajunge si atunci te incadrezi bine in bugetul tau.
Cel mai important dupa mine la un filtru e volumul de material filtrant ce il poate stoca , nu atat puterea pompei....cu cat mai mult material filtrant cu atat mai buna e filtrarea

Utopia Reef 400
My Aquariums
Tonelson
Member

IP:

Sunt hotarat sa imi cumpar un filtru tetratec ex1200 60%, iar unul jbl cristalprofi e901 GL 40%
2 filtre tetratec ex700 sunt mai bune decat un 1200?
De ce lumea nu recomanda ex1200?Mie mi se pare unul foarte bun(materialele filtrate sunt bune si are 21w).
BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru ca multi au avut experiente mai putin placute cu filtrele TetraTec...s-au plans ca la un moment dat curg chiar daca au schimbat O-ringul sau setul de robineti.
Eu personal am folosit un Ex700 cam un an jumate daca nu mai bine si nu am avut probleme cu el.
Ti-am zis, orinteaza-te sper un filtru cu canistra cat mai incapatoare...sa-ti incapa cat mai mult material filtrant.
Eu as alege mai bine doua ex700 decat un ex1200...ai 6 litri capacitate de stocare pe langa 4 , plus ca o sa ai ocirculatie a apei mai buna in acvariu.

Acum tu faci cum crezi,
Numai bine! ;)

This message was edited 1 time. Last update was at 13/11/2014 22:54:17

Utopia Reef 400
My Aquariums
Tonelson
Member

IP:

cu jbl e901 GL voi avae probleme?
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu.E super Ok

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Parerea mea, si doar a mea este ca poti sa te indrepti si catre marca SUNSUN. Nu fac reclama. Eu am asa ceva si sunt foarte multumit. Are volum mare canistra. Eu as merge pe doua bucati din astea http://iazz.ro/magazin/filtre-externe-acvariu/filtru-acvariu-extern-sunsun-hw-304/
Chiar daca are debit mare, il poti regla. Mai bine un plus de debit decat unul mic. Este doar parerea mea. Alegerea este a ta.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Tonelson
Member

IP:

Salut colegul nostru ''qwerty'' imi recomanda sunsun.
Sa imi iau 2 filtre sunsun hw 303-304?
Sunt mai bune ca unul jbl cristalprofi e 901 GL?

Sunt silentiose?De cat timp ai sunsun si la ce acv folosesti?
La cat timp il speli si la cat timp schimbi materialul filtrant?
Tonelson
Member

IP:

de care sunsun hw 304? A-B? cu UV-C?
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

Toate filtrele le am cu material bio, siporax si roca vulcanica. Cand eram numai cu burete in el curatam cam la 3 luni. Sunt silentioase dar nu ca si un Tetra, pe asta l-am avut. Bazinul meu are aprox 350 litri. Poti lua unu cu UV. Al meu este cu UV, dar nu am avut de nevoie de el pana acum. Nu stiu in comparatie cu JBl sa iti spun, nu am avut. Am avut Tetra doar. Eu am SunSun si Jebao. Imi place ca am volum mare la canistre. In rest sunt multumit, le am din Februarie anul acesta. Nu vreau sa-ti influentez alegerea, mai cerceteaza si apoi te hotarasti.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/11/2014 00:12:15

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
Tonelson
Member

IP:

Multumesc frumos qwerty.
Mai astept detali despre jbl cristlaprofi e1501 Gl.
La cat timp il spal?
La cat timp schimb materialele filtrante?
Ca materiale filtrante are:inele ceramice(x1)
micromec(x2)
burete in partea de sus(unde este capacul)
?????zic bine??????
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ideea este cam in felul asta: 2 filtre de capacitate mare sunt mai utile decat unul de capacitate mai mica. Despre mentenanta unei canistre parerile sunt impartite, avem colegi care nu umbla niciodata la ele. Altii folosesc vata de perlon la ultimul nivel si le curata mai des pntru ca se colmateaza. Eu pe a mea o desfac cam o data pe an, aproximativ. si nu folosesc vata de perlon. Materialele filtrante biologice de tipul sticlei sinterizate(ex siporax) sau roca vulcanica(ex matrix) nu se schimba nicodata. Buretii la fel, cei cu porozitate mai mare doar se clatesc, nu necesita inlocuire. Doar perlonul se schimba, carbunele activ daca folosesti asa ceva la un moment dat sau alte tipuri de materiale filtrante (argila de ex). Cat despre ideea de a avea o canistra care sa aiba si filtru uv, sincer eu nu-i vad utilitatea, probabil nu l vei folosi niciodata.
[ICQ]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Un filtru JBL CristalProfi e1501 GL este ideal pentru un acvariu de 240 litri.
Eu am unul la un acvariu de 180 litri (cu ciclide) si sunt foarte multumit de el: foarte silentios, fiabil, capaciatate de filtrare mare, consum (de curent electic) redus.
Il recomand fara nici o ezitare.
Bafta
PS Eu am scos buretii si inelele ceramice din al meu si am completat cu Matrix si il curat o data la 6 luni (dar se poate si mai rar).

Festina lente !

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: