[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Diatome la africani. Sa ma obisnuiesc cu ele ??  XML
Forum Index » Alge
Author Message
TMC
Junior member
[Avatar]

Joined: 27/07/2014 11:22:28
Messages: 17
IP:
Offline

Buna ziua. Am diatome in acvariu de ceva timp si nu reusesc sa scap de ele.
Pe scurt o mica descriere a acvariului:
- acvariu 240 litri;
- filtru JBL e901 in care am 3 sertare cu ceramica + sertarul de sus cu bureti;
- filtru intern pt filtrare mecanica si o miscare mai buna a apei;
- 25-30 kg nisip alb granulatie mica;
- 5 kg spartura de coral;
- pietre calcaroase luate din zona Poiana Brasov;
- pesti pui:
- 10 caeruleus;
- 10 demsoni;
- 5 acei itungi;
- 5 cyrtocara morii;
- 2 lifalili;
- 3 msobo magunga (sau cel putin asa ar trebuii sa fie - inca sunt galbeni -5cm).

Algele ce se depun pe pietre sunt frumoase si iubite de pesti pana devin negre. Banuiesc ca sunt DIATOME. Din ce am citit in posturile de pe acest forum diatomele au nevoie de silicati. De unde atatia silicati? De mai bine de mai bine de 3-4 luni ma lupt cu ele. Scot pietrele la fiecare o luna si le spal cu presiune (altfel nu reusesc si nici nu am rabdare).
Am schimbat programul de iluminare - de la 08 la 12, apoi pauza, si iar lumina de la 16 la 21. Am redus si hrana pestilor de la 3 mese la 2. Tot se innegresc pietrele. Este normal asta??
Schimburi de apa si curatare geamuri la saptamana sau ~10 zile aproximativ 20-30%.
Sa ma obisnuiesc cu acest aspect, urat pt mine, pe pietre ?
Este procesul de maturare al acvariului??
Este nevoie sa le elimin?? Le las in pace ?
Nu sunt adeptul substantelor dar sa folosesc la eliminarea lor asta?
http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/3204/jbl-silikatex

Ceva foto

[Thumb - IMG_1542-1.jpg]

[Thumb - IMG_15461.jpg]

[Thumb - IMG_1544.JPG]

[Thumb - IMG_1530-2.jpg]


Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul.
0743008556
IwaGumiGUY
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 03/06/2013 19:57:00
Messages: 402
Location: Medias
IP:
Offline

Mult m-au disprat si pe mine diatomele dar iti spun din propria experienta, ia-ti vreo 4 acistrusi !!! Nu exista curatator de pietre mai bun ca ei, nici SAE, RCS, Otto sau Hillstream Loach . Dar sa nu ii inveti cu mancare, le ajunge doar algele. Succes!
[Yahoo!]
TMC
Junior member
[Avatar]

Joined: 27/07/2014 11:22:28
Messages: 17
IP:
Offline

Merci de raspuns. Am avut (si inmultit) ancistrusi si isi faceau treaba excelent cat erau mici, apoi se "leneveau". Dar nu stiam ca se hranesc si cu aceste alge inchise la culoare.
La un moment dat am dat vina pe lumina 2×T5 Aqua Marine Glo 39W, pe care ma gandeam sa le schimb. Se vede superb cu aceste neoane. Accentueaza culorile si acvariul devine mai viu.
Multumesc inca o data dar astept si alte raspunsuri pt ca nu prea vreau sa mai aduc alti pesti in bazinul deja suprapopulat. Iau in considerare ideea ta de ai folosi sa ma scape de alge, si apoi ii dau. Sper ca exista si alte metode.
O zi buna!

Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul.
0743008556
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

Joined: 01/10/2007 21:59:26
Messages: 1802
Location: Cluj Napoca
IP:
Offline

Eu nu inteleg "lupta" ciclidarilor africanisti cu algele...algele, indiferent de felul lor, sunt parte integranta a oricarui biotop africanist de lac (Malawi, Tanganyika)...a incerca distrugerea lor e ca si cum ai lua papica de la gura copilului. Da, stiu, veti spune ca ei, pestii, nu le consuma. Bineinteles ca nu le consuma daca noi ii hranim supra-abundent cu tot felul de produse comerciale. Lasati algele in pace, reduceti hranirea artificializata a pestilor si ei isi vor face "treaba".

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
TMC
Junior member
[Avatar]

Joined: 27/07/2014 11:22:28
Messages: 17
IP:
Offline

Trebuie sa spun ca sunt foarte incepator in ale ciclidelor africane dar studiez si zic eu ca invat repede. Eu nu incerc distrugerea algelor verzi pe care am vazut ca le "ciugulesc" la greu. Sunt precum oile la pascut. Interesant comportament. Eu intreb de cele negre (inchise la culoare) pt ca nu am gasit nici un post/articol in care sa ma faca sa inteleg ca trebuiesc eliminate sau nu. Si in plus vad ca acopera intreg acvariul relativ repede, inclusiv pe cele verzi. Daca sunt utile, sau cel putin nu deranjeaza biotopului, cu atat mai bine. Mai putina munca, desi parca arata inestetic. Nu am avut ocazia sa vad care sunt fazele prin care trece un bazin cu africani si de aceea intreb aici, in speranta de a nu "experimenta" pe viata pestilor. Deci le las "in viata"?
Multumesc.

Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul.
0743008556
koala
Batran si obosit
[Avatar]

Joined: 05/03/2002 02:00:00
Messages: 23583
Location: Bucuresti
IP:
Offline

De acord cu replica lui Calin Gherman!
Ai bazin de "africani", obisnuieste-te cu ideea ca asa tre' sa arate... uita-te pe net, ca sunt filmulete care prezinta biotopul respectiv.
Nu exista pietre "curate", acolo.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
TMC
Junior member
[Avatar]

Joined: 27/07/2014 11:22:28
Messages: 17
IP:
Offline

Cred ca alegerea mea de a pune pietre albe (adevarat ca sunt calcaroase) nu ma avantajeaza. Doream sa dau un usor aspect de acvariu marin. Acum inteleg de ce in majoritatea cazurilor vazute pe net sunt pietre inchise la culoare, chiar negre. Poate voi schimba si eu pietrele cu unele de rau inchise la culoare. Avem treaba. Asta cred ca este si partea frumoasa la acvaristica , cel putin pt mine, daca nu si la altii, ca avem mereu ceva "treaba" in permanenta, ne mentinem conectati si atenti la bazinele noastre.

Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul.
0743008556
AdrianMar
Senior member
[Avatar]

Joined: 27/12/2013 21:22:38
Messages: 901
Location: Vanatorii Mici
IP:
Offline

Daca apa nu este dura,lasa acolo pietrele si algele.
PS: Mai bine scapi de plante ),algele sunt bune.
Nu-ti face griji in urmatoarele zile ciclidele or sa haleasca plantele alea naturale.
Daca vrei plante baga numai anubias.
ocean
Aquamaster
[Avatar]

Joined: 26/06/2014 14:12:14
Messages: 2929
Location: Targu Mures
IP:
Offline

Legat de intrebarea ta de mai sus de unde silicati :din apa noastra "potabila" si nitrati si alte bucurii
[Email]
TMC
Junior member
[Avatar]

Joined: 27/07/2014 11:22:28
Messages: 17
IP:
Offline

Referitor la plante - am incercat sa pastrez cateva de la vechiul acvariu plantat pentru a da o pata de verde, de vegetatie, de natural. Majoritatea bazinelor africane pe care le-am vazut mi se par "neterminate", fara vegetatie, fara natura, parca sunt ca locuitul intre blocurile gri unde soarele nu ajunge niciodata. Plus ca este greu sa trec de la "gradinarit" la africani fara o parere de rau, fara o urma de nostalgie. Inca nu sunt convins daca voi ramane la africani. Poate sunt prea mici pesti si nu isi arata inca acea personalitate de care am tot citit. Asteptam sa creasca, sa vedem coloritul, sa vedem caracterul "bibanilor", sa vedem primele female gusate (asta astept cel mai mult) si cum isi ingrijesc puii si apoi vom lua o decizie daca ii pastram sau revenim la plantate. De ce vorbesc la plural? pt ca mai nou de acvariu este foarte interesata si atenta si a mea fica de 6 ani. Ei ii plac mai mult acesti pesti pentru ca ii ofera un oarce feedback, si anume se tin dupa ea cand se plimba pe langa acvariu, se strang toti cand sunt hraniti, etc., lucruri care nu se intamplau la ceilalti pesti. Unor pesti le-a dat nume, pe alti imi cere sa ii dau afara (pentru ca nu sunt cuminti si ii alearga pe preferatii ei sau pe cei mai mici). Nu credeam in 1000 de ani ca pestii pot responsabiliza un copil. Si totusi.

Cat despre calitatea apei putem vorbi mult si multe. "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul" zice o vorba.
Oare sa contina atat de mult siliciu si ce alte elemente nutritive hranesc aceste alge?? In alte tari se intampla la fel?? Norocul nostru ca acesti pesti sunt foarte rezistenti si se adapteaza usor.

Va multumesc de raspunsuri. Le voi lasa acolo. Pesti nu sunt deranjati cat de putin de prezenta lor. Chiar daca sunt necesare bazinului, mie unul tot nu imi plac. Sper sa nu ajunga sa dea si mirosuri urate.


Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul.
0743008556
 
Forum Index » Alge
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com