[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
SFATURI  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Tonelson
Member

IP:

Salut, cum vi se pare filtrul extern atman cf 1200 pt un acvariu de 200l?
Este bun?
Tonelson
Member

IP:

Dar unul tetratec ex700?
Astept niste raspunsuri si niste sfaturi cu ce filtru extern sa cumpar.
stefanp
Moderator

IP:

Atman ca si debit e ok. Ce volum de filtrare are?
Tetratec 700 mi se pare cam mic. Doar daca pui doua.

Dar de JBL ce zici? (as zice si Eheim, dar cred ca vrei ceva un pic mai ieftin)

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Tonelson
Member

IP:

as vrea sa merg pe tetratec ex 800 sau jblcristal profi i900
care e mai bun?
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Ordinea filtrelor ar fi cam asa 1. Eheim 2. JBL 3. Tetratec 4. altele
Daca ai bani alege clar JBL.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

poate o sa mahuiduie oamenii de pe forum, eu ti-as recomanda sun sun hw 302 (ca varianta ieftina) avand in vedere ca are debit de 1000L/h sertarele izoleaza foarte bine, garniturile izoleaza bine, astia se lauda ca ar avea aproape 8 l volum pt medii filtrante, dar mint, are mai putin... e foarte silentios,ca sa auzi ca functioneaza trebuie sa stai cu urechea la 20 de cm. colegul meu de apartament are un e901 care a costat de 2 ori mi mult decat filtrul meu si a ajuns la concluzia ca nu e cu nimic mai bun, la un filtru extern te intereseaza volumul, pt filtrare biologica app costa 240 ron nou!!!!!!!!!
daca nu sunteti de aceeasi parere, va rog sa va spuneti parerea, shair sunt curios de diferenta dintre un filtru sun sun si unul jbl care e construit pe acelasi principiu (sensul circularii apei etc) pana si plasticul este cam de aceeasi calitate (medie) dupa parerea mea sunt exagerate preturile la firmele "de top". Astept noroiul sa fie aruncat in mine ) cius!
Horia
Senior member

IP:

psihoactiv wrote:poate o sa mahuiduie oamenii de pe forum, eu ti-as recomanda sun sun hw 302 (ca varianta ieftina) avand in vedere ca are debit de 1000L/h sertarele izoleaza foarte bine, garniturile izoleaza bine, astia se lauda ca ar avea aproape 8 l volum pt medii filtrante, dar mint, are mai putin... e foarte silentios,ca sa auzi ca functioneaza trebuie sa stai cu urechea la 20 de cm. colegul meu de apartament are un e901 care a costat de 2 ori mi mult decat filtrul meu si a ajuns la concluzia ca nu e cu nimic mai bun, la un filtru extern te intereseaza volumul, pt filtrare biologica app costa 240 ron nou!!!!!!!!!
daca nu sunteti de aceeasi parere, va rog sa va spuneti parerea, shair sunt curios de diferenta dintre un filtru sun sun si unul jbl care e construit pe acelasi principiu (sensul circularii apei etc) pana si plasticul este cam de aceeasi calitate (medie) dupa parerea mea sunt exagerate preturile la firmele "de top". Astept noroiul sa fie aruncat in mine ) cius!

Detin SunSun 304 ( 1400l/h ) 6 litri siporax plus in fiecare sertar cate un rand de perlon
Filtru este foarte bun pt cat costa silentios usor de manevrat ( component slab calitative )
tu sti cel mai bine cati bani ai cat vrei sa investetsi si ce surprise vrei sa ai ..

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Am avut si eu SunSun 404B (ala cu UV). S-a ars din vina mea. Am vrut sa imi iau altul la fel, insa am gasit la aceeasi bani JBL. Evident am luat JBL e901.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Tonelson
Member

IP:

Mai am o intrebare.
Filtru extern Eheim 2226 este bun pt un acvariu de 180l?
Ce materiale filtrante are?
stefanp
Moderator

IP:

Da, e bun.
Vezi pe site-ul vanzatorului cu ce materiale filtrante vine.

Eu am luat un 2224 acum cativa ani (aceeasi gama de filtre, doar ca un pic mai mic) si a venit cu bureti, inele ceramice si substrat pro.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

Daca e sa alegem un filtru dupa pretul si volumul de material filtrant nu mai bine se merita jbl e1501gl(daca exculdem marca sun-sun)?Intra mai mult material filtrant decat in eheim 2226,consumul de curent e la fel + ca e mai ieftin cu aprox 100 lei.
In cazul in care as avea bani de un 2226 mai bine as pune inca 100lei si mi as lua 2228.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/10/2014 14:05:50

stefanp
Moderator

IP:

Diferenta e ca Eheim e ceva peste JBL.
Cu cat, n-as putea cuantifica. Dar cel putin la materiale, eheim-ul e mai bun.

Si am in casa doua filtre JBL si doua Eheim.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ro.manalexandru
Junior member

IP:

Salut! Cum este un filtru Claro 300 cu 300l/h pentru un acvariu de 30 de litri? i am beginner
stefanp
Moderator

IP:

Nu as folosi filtrul ala...ai inauntru un burete mic si atat.

As folosi mai degraba un filtru cascada (sau hang on), unde sa poti pune si un pic de material filtrant biologic si un burete.
Si in plus, nici nu ocupa loc in acvariu.
Uite niste variante:

http://pepika.ro/filtru-extern-hailea-sl-206-20578578--p178816.html
http://www.nevertebrate.ro/Filtru-Cascada-Classica
http://www.aquariumprest.ro/index.php?&cPath=25

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ro.manalexandru
Junior member

IP:

In primul rand mersi pentru raspuns.
Azi l-am cumparat pe cel mentionat de mine. Am vrut unu silentios si pe care sa il pun in interior. Asta mi-a reocomandat cel de la petshop.
Il folosesc pe asta acum si curat buretele mult mai des. E asta o solutie?
Eu m-am referit mai mult la faptul ca e mare pentru un acvariu de 33-34 de litri, ca dauneaza ciclului acvariul astfel incat sunt obligat sa iau altul. Este asa?
stefanp
Moderator

IP:

Pai de ce nu ai postat inainte sa-l iei?
Mie mi se pare mic, nu as folosi filtrul asta.
Dar de acum asta e. Vezi cand speli buretele, sa scoti niste apa din acvariu intr-o oala si acolo sa clatesti usor buretele. Nu il spala "fortos" la robinet.

P.S.: Sa tragi o fuga pe la "Despre noi".

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
ro.manalexandru
Junior member

IP:

Scrie ca e maxim 60l. Acum eu stiu. Mersi mult pentru raspunsuri. Intru acum. Numai bine!
stefanp
Moderator

IP:

Indicatiilor producatorilor de filtre sunt de obicei supradimensionate.
Nu inseamna ca daca scrie pe cutie "pana in 60 de litri", va si face fata unui bazin de asa volum.

Ai fi surprins sa stii ce filtrare am eu la bazin, cu toate indicatiile producatorilor

This message was edited 1 time. Last update was at 26/10/2014 22:59:54

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
qwerty
Senior member
[Avatar]

IP:

ro.manalexandru wrote:Salut! Cum este un filtru Claro 300 cu 300l/h pentru un acvariu de 30 de litri? i am beginner

Salut. Eu am un asa filtru, folosesc la acvariu spital. Este egal cu zero, un fas care nu merita nici putini bani pe care ii face. Trebuia sa iei altceva. Are un deget de burete inauntru care nu ajuta la nimic.

Pleaca-ti urechea la vorba folositoare, chiar daca vine de la un copil; nu asculta vorba urata, chiar daca vine de la un batran.

[WWW] [ICQ]
ro.manalexandru
Junior member

IP:

O alta intrebare am. Acvariu meu de 34-35 de litri are 3 carasi, 2 maricei si unul foarte mic. Unul dintre cei mari il alearga pe celalalt. Am citit pe internet anumite chestii dar foarte vagi. E o imperechere? Cum ar trebui sa procedez? Sa scot carasul mic din acvariu sa ramana ei doi?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: