[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un mic Amazon?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
beje
Junior member

IP:

Multumesc!

am pus si lemnoasele. Acum cred ca o sa imi pot face o idee mai buna despre une as mai putea sa pun niste plante.

vre-o parere la cum am pus cioatele... le vreau total subiective
[Thumb - IMG_1655.JPG]

[Thumb - IMG_1653.JPG]

[Thumb - IMG_1662.JPG]

stefanp
Moderator

IP:

As muta cioata mai intr-o parte, nu chiar asa pe mijloc.
Si as planta in jurul ei, ca sa iasa crengutele printre plante.

Mi se pare ca valuresti cam tare apa la suprafata.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
beje
Junior member

IP:

se pare ca nu pot monta ceva control de debit pe furtun asa cum se astepta inginerul din mine

am doua variante: mai iau un spray bar sau fac gaurile mai mari. eu la mintea mea as mai lua un spray bar sa vad ce iese.

am fost azi dupa plate in 2 magazine si nu mi-a placut ce am gasit... am impresia ca (cel putin unul din magazine) se aprovizioneaza inainte de weekend (cel putin vinerea trecuta oferta era mai bogata iar acum erau doar resturile de atunci...) asa ca o sa trec din nou pe vineri.
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

beje wrote:se pare ca nu pot monta ceva control de debit pe furtun asa cum se astepta inginerul din mine

am doua variante: mai iau un spray bar sau fac gaurile mai mari. eu la mintea mea as mai lua un spray bar sa vad ce iese.

Mai ai o varianta.
Baga spray barul sub apa cam 2-3 cm si orienteaza gaurile de iesire in unghi de 45 fata de suprafata apei, in functie de ce valurire doresti.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Un + la ideea Ancai.
Il invarti tu pana cand esti multumit de valurire.

Referitor la debit, tot Eheim are niste robinete care se pune pe furtun si poti restictiona debitul.
Dar trebuie sa existe si pe la magazinele de bricolaj robinete de genul.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
beje
Junior member

IP:

din ce ma uit pe net si din cate imi spune inginerul din mine (calculatorist, da' totusi un pic inginer) n-as obstructiona mecanic pompa filtrului. Prefer o dispersie...

voi incerca idea Ancai.

Puteti sa mai imi recomandati si alte plate dupa care sa ma mai uit? Acum am in short list:
echinodorus tenellus
pogostemon helferi
staurogyne repens.
Cabomba caroliniana
Elodea bifoliata
Cryptocorine (various).

multumesc.

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu ostructiona nimic, parerea mea e ca o sa fortezi pompa.
Pune spary barul cum ti am spus eu si ai sa vezi ca scade valurirea. (asta o stiu de la Koala cand mai dadeasfaturi pe la apa dulce)
Asta vara cand nu aveam acvariu mare am tinut filtrul jbl de 900 l/h intr-un bazin de 30 l cu spray barul mai jos si nu a facut centrifuga, ba chiar am avut si plante si pesti bine mersi acolo, fara sa micsorez debitul.

Referitor la plante, pui exact ce iti place tie, nu stiu daca ai instalatie de co2, ptr ca pogostemon e mai pretentioasa de acolo, in rest merg toate fara co2.
Numai bine.

LE: incerca si cu spay barul pe laterala scurta a acvariului, asa se disperseaza unda pe lung (nu stiu daca m am exprimat corect). fa si tu niste incercari ca nu se intampla nimic.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2015 16:54:38

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: