[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebari KH / ULNS ?  XML
Forum Index » Chimia apei
Author Message
reefer
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut baieti ,
Am o nelamurire ...
Din tot ce am citit , am retinut ca nu se preteaza corali duri in care avem KH mare (>9) si dozam carbon in sisteme ULNS
Dar , KH mare , in sisteme ULNS , dar in care nu dozam carbon ? Ar merge ?
Ceva mi-e neclar..... , KH-ul mare inhiba dezvoltarea/hrana bacteriilor , si aditionand carbon pentru hrana ...ardem coralii duri(carbonul?) , sau propriu zis KH-ul mare arde coralii duri ? Cum vine treaba ?....

LE : Ce arde coralul dur ? Carbonul (neconsumat in urma => bacteriilor care nu se hranesc in KH mare ) sau KH-ul mare ?

Mersic !

This message was edited 1 time. Last update was at 24/08/2014 12:59:37

[Yahoo!]
Carbone
Member

IP:

reefer wrote:Salut baieti ,

si cum obtii ULNS fara dozare de carbon ?
reefer
Senior member
[Avatar]

IP:

Carbone wrote:
reefer wrote:Salut baieti ,

si cum obtii ULNS fara dozare de carbon ?

Schimb de apa zilnic 10% - Schimb zilnic apa : 5L . Am in analiza un sistem automat de schimb .
Este vorba de un nano de 60 L brut(50L net) , ce-o sa contina numai sps .
Mi-am luat deja un bidon mare de sare Red Sea Coral Pro , si analizand ...sigur o sa ma lovesc de problema asta ..

PS: unde ai AmaBond-ul ? Cumva in Ploiesti ? Poate ajung sa iau si eu o punga mare .

Deci, cum sta treaba... ? ...
Mersic !

This message was edited 1 time. Last update was at 24/08/2014 14:02:26

[Yahoo!]
Carbone
Member

IP:

Nu cred ca a demonstrat cineva stiintific pana acum de ce apare acea "ardere" a varturilor coralilor in cazul ULNS.
Pentru aceste sisteme se recomanda mentinerea valorilor parametrilor apei cat mai apropiati de ocean (alk 6-8, Ca 420, Mg 1350-1400 ...).
Avand in vedere ca tu vrei sa faci schimb de apa zilnic de 10%, va trebui sa alegi o sare cu valori cat mai apropiate de ceea ce vrei tu sa obtii, mai ales la Alk. O valoare mai mica o poti ajusta din dozare cu pompa peristatica, dar invers nu prea ai ce sa-i faci.
Un alt beneficiu al mentinetii Ca si Alk in intervalul de sus ar fi ca nu o sa ai asa mari depuneri pe pompe.

Eu as evita RedSea-ul pentru sistemul de vrei tu sa-l faci.

Cimentul il am la acvariu, adica aprox 20km de Ploiesti. Daca ai drum in weekend prin zona, poti sa treci pe aici sa-l iei. Daca nu, il iau cu mine in Bucuresti.

Forum Index » Chimia apei
Go to: