[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"El Grande"  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Bobi Brasov
Member
[Avatar]

IP:

Ok,boss,ramine de vazut

Sa auzim de bine !
[Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Merci ptr sustinere Stefan.
Bobi deja te bucuri de necazul meu. Poate ca nu o sa mearga dar totusi...Eu pot macar sa sper.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
Bobi Brasov
Member
[Avatar]

IP:

Ai inteles gresit,ma bucur pentru tine dar hc-ul,stii ce pretentii are ! Nu o lua in nume de rau,imi cer scuze daca a parut a misto !

Sa auzim de bine !
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu trebuie sa ti ceri scuze, poate ai dreptate, mai ales ca e prima data cand incerc sa cresc cuba.
Ai putea sa ma ajuti cu un sfat in schimb

[Email] [Yahoo!]
Bobi Brasov
Member
[Avatar]

IP:

Sfaturi.........stii foarte bine ca o planta care provine dintr-un mediu in care a avut conditii de dezvoltare ,e destul de dificil sa-i oferi aceleasi conditii,de obicei se lasa cu pierderi,multi nervi si multa ambitie pe viitor ? Corect ?

Sa auzim de bine !
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Bobi Brasov wrote:Sfaturi.........stii foarte bine ca o planta care provine dintr-un mediu in care a avut conditii de dezvoltare ,e destul de dificil sa-i oferi aceleasi conditii,de obicei se lasa cu pierderi,multi nervi si multa ambitie pe viitor ? Corect ?

Mai ce "imi place" cand unii vad doar jumatatea goala a paharului si dau din taste fara sa vada situatia pe ansamblu....
Romanul e bun la critica... nu am vazut multi sa zica "lasa frate... o sa fie bine, frumos, bravo, spor..."

Bazat pe afirmatia ta Bobi, imi permit sa iti raspund (vad ca iar ne intersectam) si sa iti spun o poveste:
Mi-am luat discusi... multi - frumosi - entuziasm... s-au dus pe copca. Asa, si? RIP si de la capat... ca "are balta peste", mi-am luat iar.... i-am aruncat la gunoi. Nu-i nimic.... perseveram, evoluam... continuam.
Am luat iar.... acum arunc si acvariile la gunoi DAR... nu ma las frate!

Cam asa si la Anca; NU MERGE? Asa... si? Lasa frate.... ca drumul e scurt de la Podul Iloaei si Jack e baiat bun si harnic.... sa vezi luna viitoare cum inalta iar gazonul... o sa se gaseasca IAR niste gazon ptr Anca daca da chix tura asta! Si daca da si data viitoare... asta e: mai trage un loz... mai incearca odata. Pana se invata minte si invata sa praseasca singura pe tarla.

Crezi ca eu radeam de Razvan? In nici un caz.... am adus aminte un amanunt care ptr multi a fost "rost de caterinca" sau hahaiala, cum se zice aici... Razvan in schimb... a perseverat... a evoluat (de la carton in sus) si face gazon la ora asta de imparte abonamente prin tara.... )

Revenind la afirmatia ta... sa vedem: ce are Razvan si nu are Anca? Razvan stiu ca are un mod special de a ingriji plantele (cu pasiune)... in schimb "conditii"... nu sunt ceva neobisnuit! Sa vedem:
- are un bazin de sticla
- pietris
- Co2
- Lumina Giesemann
- fertilizeaza cu Vimi din cate imi aduc aminte....

DECI? Care "conditii"??? Si aici intervine jumatatea paharului care TU din pacate nu o vezi.....

Din cate imi aduc aminte Batman... "milogul ala penibil" (parca asa era, nu?) deci Batman.... are niste Giesemann de 54W care in curand nu o sa aiba ce face cu ele sau eventual "ne combinam noi, baietii" la un schimb cu ceva actinice..... deci are 4 neoane care ii sunt nefolositoare.... si ca un milog ce este si care se milogeste la toti dupa orice.... cu siguranta ca o sa i le dea lui Anca (asa cum a mai dat la multi, in trecut), eu am pe acasa niste drosere arcadia 2x54w.... si cum sunt unul "care ma bag peste tot"... o sa ma bag si in "sufletul" Ancai si uite asa se face acvariul ei cu 200W lumina... din cate stiu parca are acvariu de 250L... deci aproximativ 1W ajunge ptr gazonul respectiv? (ca Jack are neoane de 39... si slava domnului... creste!) Eu cred ca ajunge....

Buuun, am rezolvat cu lumina, da? Sa trecem la fertilizare:

"Milogul"... ca tot s-a saturat sa se milogeasca pe la dulcicole.... a zis ca e timpul sa se milogeasca la marine: "da si mie o Aptasia bre" =)) .... deci "ala Batman"... cred ca are o juma de bidon de Vimi all in Red.... si stiu cu siguranta ca eu am un bidon de All in One.... si la 5L cat are bidonul.... ajunge la femeie un an de zile? Eu cred ca ajunge!....

Deci am terminat si cu fertilizarea? Dap!....

Acum te intreb: In conditii´le astea... de ce nu ar creste gazonul?

Da, stiu: Pe Anca o incurca temperatura apei.... dar daca doamna e "gospodina" si ii plac verdeturile si zarzavaturile..... poate renunta la triscusi si continua cu gradinaritul.... e decizia dansei!
Sau daca se incapataneaza sa impace si capra si varza.... o sa se trezeasca ca nevasta-mea intr-o noapte: cu discusii "pe apa sambetei" si dimineata cu apa la 26 de grade!

Dupa cum vezi: Totul e simplu..... BUNAVOINTA SI INTELEGERE SA FIE! Nu exista in viata "NU CRED CA POTI".... exista "hai sa te ajut sa obtii ce vrei"... cu un sfat macar. Sfat de genul: ai apa prea calda, iti lipseste lumina, iti trebuie fertilizare "daca vrei sa...."

Seara lina

This message was edited 1 time. Last update was at 09/01/2015 05:26:24

Situatia in care te afli este consecinta faptelor si actiunilor tale!
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Da stiu ca ai pus punctul pe I[b], Seby.

Eu nu vad situatia asa de nasoala, am mai cumpart si eu cate ceva la acvariu nu am primit totul.
Bazinul are 325 l brut si ~ 250 l net.
Lumina:
- 2 buc drossere electronice Osram 2x54 W
- 4 buc neoane T5 Osram (2x830 si 2x 865)
deci sunt deja 216 W.

Fertilizare:
- 5 ml Easy Carbo zilnic
- 5 pic Ferropol 24 zilnic
- 60 ml Ferropol saptamanal
- 25 ml Kalium saptamanal.
deci si aici este ceva, ceva.

Ca sa impac si capra si discusii am coborat de vre o luna temperatura la 28 grade. Oricum am doi discusi care au crescut frumos si cred ca sunt pereche, deoarece stau numai impreuna si intre ei nu se bat , dar acum dupa ce a murit ala micu negricios stau calare pe cel de al treilea, il cauta si pe dupa boscheti si il bat. Cred ca il omoara si pe asta. Deci vor ramane doi.

Filtrare:
- 1 buc JBL 901 cu MicroMec si trei sertare cu Siporax cu burete pe IN
- 1 buc filtru intern 1400l/h cu doua cartuse - unul cu burete, unul cu Siporax

- Co2 presurizat cu reactor Dennerle cyclo turbo, actionat de un powerhead de 650 l/h

Eu consider ca am toate echipamentele si conditiile sa cresc chiar si gazon, mai putin experienta, aici aveti dreptate.

Sunt foarte multumita cu ce am primit pana acum, nu ma intelegeti gresit, dar nu vreau sa fortez mana nimanui, sau sa indatorez pe cineva.
Nu mai spun vorba sotului" da de ce primesti TU atatea cadouri" , ma bagati in sedinta sa dau explicatii.

[Email] [Yahoo!]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Bedeti, are destula lumina, sigur o sa ii reziste hc cuba, nu o mai dezamagiti!

My nano reef

[Email]
Bobi Brasov
Member
[Avatar]

IP:

Buna dimineata tuturor ! Ceea ce am afirmat se refera strict la PREZENT ! Ceea ce afirma Sebi,se refera strict la VIITOR ! Oameni buni,observa cineva DIFERENTA !?

Sa auzim de bine !
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Am nevoie de ajutorul vostru in privinta reactorului.
Cand l am montat in primele zile scotea bule fine, destul de multe, acum nu se mai vad in schimb se acumuleaza gazele in partea de sus si se elibereaza toate odata.
Am citit instructiunile care zic ca daca sunt prea multe gaze eliberate deoadata sa inchid robinetul putin.
Am pus robinetul de reglaj la jumatatea cursei dintre inchis si deschis si e aceeasi situatie.
Foarte ciudat este ca in primele zile robinetul era deschis maxim, powerheadul acelasi, si se vedeau bule fine si la un interval regulat ieseau si bule mari pe deasupra dar mai putine decat acum.
Nu am umblat deloc la el pana ieri si totusi acum se acumuleaza mai mult gaz in partea de sus. De ce oare? De la depunerile de pe el? Areo usoara pojghita maronie dar nu e tare.
Ce sa i fac?

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

N-am gasit in topic cite bule/secunda ai reglat ........ covoru' are nevoie de mult CO2, mai ales la caldura.

Gazu' care se acumuleaza nu cred ca e CO2, cel mai probabil e vorba de alte gaze dizolvate in apa care se acumuleaza acolo. Daca fenomenu' nu are amploare extraordinara poti sa-l ignori.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Am reglat la 2-3 bule pe sec, pana ce ma dumiresc cu sonda de pH. Nu am test vizual de Co2, nu il masor cu nimic.
Gazele acumulate sunt din ce in ce mai multe si se elibereaza cu zgomot. Stau la TV si se aude la cateva minute o bolboroseala.

[Email] [Yahoo!]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Acea pojghita maronie ar trebui "inlaturata"...
Treaba e la fel ca la furtunele la filtru: se colmateaza si se reduce debitul, apoi urmeaza acumulari de gaze datorita nedizolvarii. Fa o proba cand ai timp liber... spala cu hipoclorit reactorul, clateste-l bine si apoi vezi diferenta (mergi prin metoda eliminarii: daca nu-i asta... urmatoarea)

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Asta nu mi e greu sa fac, dar abia are o saptamana, e de munca daca trebuie curatat asa de des.

[Email] [Yahoo!]
Nimeni
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Uitasem sa spun: eu unul... tot la ideea de reactor din filtru casnic raman. Cel putin ptr mine ....

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ancamarketing wrote:Am reglat la 2-3 bule pe sec, pana ce ma dumiresc cu sonda de pH. Nu am test vizual de Co2, nu il masor cu nimic.

In conditiile actuale cred ca-i un reglaj de bun simt .

Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
In conditiile actuale cred ca-i un reglaj de bun simt .

Multumesc Faraonu', ma gandeam ca este prea putin dar am zis sa vad cum merge.

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Si mie mi se pare prea putin pentru plante da' avind in vedere ca ai niste pesti la care tii foarte mult e mai bine sa nu risti. Si, foarte important, sa obisnuiesti pestii treptat cu CO2-u'.

piratuxxx
Junior member

IP:

Asa e romanul, sare repede sa judece, fara sa stea sa se gandeasca sa vada esenta sa vada in spatele cuvintelor, sa cunoasca omul.

Eu am omorat intr-un an la gazon de m-am saturat si ce sa vezi intr-un final am reusit.

Si lumina am peste 1w/l fertilizare cu cana, co2, ph controller, substrat fertil... tot ce e nevoie numai ca nu a vrut el sa mearga.
Acum am Monte Carlo care se dezvolta bine si am primit o cutie Dennerle cu cuba, l-am plantat din cele 4-5 smocuri plantate mai am unul care nici nu creste nici nu moare... asta e viata.
In schimb Ludwigia pantanal si alte plante pretentioase cresc de....

Anca sa nu renunti niciodata, plante sunt destule, pesti asemenea.
[WWW] [Yahoo!] [ICQ]
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

piratuxxx wrote:

Anca sa nu renunti niciodata, plante sunt destule, pesti asemenea.

Multumesc

Eu sunt optimista ca o sa merga si gazonul asta. Nu are nici macar 24 h de la plantare, asa ca va tin la curent cu evolutia lui.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: