[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
DISCUSI  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
RAIU
Unripe member

IP:

De ce se anegresc discusi am schimbat ca 30% di apa am pus apa de osmoza de la jbl si vad ca nu le prea convine. sa specific am 5 buc Blue Diamond si mi am si 8 scalari si 10 neoni antrun acvariu de 150 l. filtrare : Filtru extern JBL CristalProfi e900, filtru ; JBL AquaCristal UV-C , filtru substrat sii o pompa :Resun Filtru SP-2500
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=A9FfHym3UVc
stefanp
Moderator

IP:

Salut!

Ti-am mutat topicul de la "Vanzari", aici. Probabil ai gresit sectiunea, nu suna a vanzare.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bobo35
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut ca posesor de discusi pot sa-ti dau citeva sfaturi asa la prima vedere.In primul rind ai curenti prea mari in apa,nu mai pune apa de osmoza pentru ca aia este fita eu ii tin cu apa de la robinet chiar si puii din 2 ponte .Discusii din cite vad sint cam micuti si cam putini nu prea se potrivesc cu scalarii am avut si eu combinatia asta si am renuntat ,cind se vor marii scalarii se vor agata de ei plus ca nu or sa prinda mincare ,discusul este un peste care minica in fite pe cind scalarii maninca ca porcii.Mai vad o chestie interesanta la tine ,bagi co2 dar in acelasi timp si oxigen prin piatra te umplii de alge .Scoate aerul si indreapta teava de la pompa spre suprafata apei sa faca putine valuri este suficient eu asa am pentru ca nu-ti va ramine co2 in apa .Fa tot ce ti-am scris si va fi bine mai vorbim!O seara buna!
[Yahoo!]
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Intreb ca un nestiutor:
La discusi nu e nevoie de pompa de aer? Ca cel de la care am luat eu puii asa mika recomandat, sa aiba neaparat pompa de aer.

Cryptic Cherries - West-Africa river
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

RAIU wrote: De ce se innegresc discusii. Am schimbat cca 30% din apa. Am pus apa de osmoza de la jbl si vad ca nu le prea convine. Sa specific: am 5 buc. Blue Diamond si mai am si 8 scalari si 10 neoni intr-un acvariu de 150 l. Filtrare : Filtru extern JBL Cristal Profi e900, filtru ; JBL AquaCristal UV-C , filtru substrat si o pompa :Resun Filtru SP-2500

Nu te superi ca ti-am "tradus" eu postul, ca sa priceapa lumea.
Si-ti raspund: innegrirea la pesti inseamna semn de boala sau deranjament. Pierderea culorii e primul semn, in general la discusi. Pestii care nu se simt bine nu consuma energie cu mentinerea corecta a tiparului coloristic, fenomen controlat neuro-endocrin.
La tine ar putea fi vorba de folosirea apei osmozate. Da, e buna osmoza, dar apa obtinuta trebuie remineralizata cu saruri speciale pentru discusi. Pentru ca apa osmozata nu mai conrtine deloc minerale...ori la pesti acest fapt este letal ! Deci, adauga sare ptr discusi!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

Eu as recomanda sa renunti la scalari, pot fi tinuti si impreuna dar pentru inceput ti-as recomanda sa renunti la ei plus ca cei 5 discusi si neonii in acvariul tau sunt peste cap oricum. Cu tot respect fata de sfatu colegului Bobo35 eu ti-as recomanda sa lasi piatra de aer si sa renunti la Co2 avand in vedere ca nu prea ai plante naturale. Sau daca vrei sa scoti si aerul, cum s-a mai spus, indreptarea tevii de retur a filtrului spre suprafata e foarte ok. Oricare varianta iti convine e ok dar Co2-ul ala nu e treaba buna in situatia ta actuala.
[Email]
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

calin_gherman wrote:
RAIU wrote: De ce se innegresc discusii. Am schimbat cca 30% din apa. Am pus apa de osmoza de la jbl si vad ca nu le prea convine. Sa specific: am 5 buc. Blue Diamond si mai am si 8 scalari si 10 neoni intr-un acvariu de 150 l. Filtrare : Filtru extern JBL Cristal Profi e900, filtru ; JBL AquaCristal UV-C , filtru substrat si o pompa :Resun Filtru SP-2500

Nu te superi ca ti-am "tradus" eu postul, ca sa priceapa lumea.

smilie

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Utilizarea dioxidului poate fi utila si in cazul unui acvariu populat cu discusi

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2014 15:37:37

[Email] [Yahoo!]
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Mihai Boldor wrote:Eu as recomanda sa renunti la scalari, pot fi tinuti si impreuna dar pentru inceput ti-as recomanda sa renunti la ei plus ca cei 5 discusi si neonii in acvariul tau sunt peste cap oricum. Cu tot respect fata de sfatu colegului Bobo35 eu ti-as recomanda sa lasi piatra de aer si sa renunti la Co2 avand in vedere ca nu prea ai plante naturale. Sau daca vrei sa scoti si aerul, cum s-a mai spus, indreptarea tevii de retur a filtrului spre suprafata e foarte ok. Oricare varianta iti convine e ok dar Co2-ul ala nu e treaba buna in situatia ta actuala.

Cu exceptia faptului ca se utilizeaza CO2 pentru reducerea PH-ului
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: