[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Detalii accesorii acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Leis#
Junior member

IP:

Buna ziua,

Doresc sa trec de la un acvariu cu vivipari de 30L la unul de 128L cu ciclide. Noul acvariu include sistem de CO2. Sunt curios cu ce ajuta acest sistem plantele si ce se intampla daca nu-l folosesc?(Doresc sa pun plante, gazon HC Cuba si ceva plante de fundal si prim plan)
O parere despre sera serafil precision 900 si despre filtru intern de substrat diy din teava ppr care are 2 pompe cu debit reglabil.

Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Imposibil ceea ce vrei tu... la ciclide nu merge plantat.

p.s: din cate stiu eu cel putin acum daca gresesc sa fiu corectat...

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
stefanp
Moderator

IP:

Depinde ce intelegi prin cichlidae.
Daca te gandesti la niste ramirezi sau scalari, atunci poti sa faci un bazin plantat. Altfel nu prea ... (cel putin nu cu gazon si plante pretentioase)

Instalatia de CO2 despre care vorbesti are rolul de a oferi carbon plantelor, carbonul fiind un macro element vital in cresterea acestora.
Daca il ai, foloseste-l.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Leis#
Junior member

IP:

Pai am vrut sa pun "ciclide vesele"(hemichromis lifalili), dar m-am razgandit si voi merge pe ideea "multe plante" asa ca vor fi multe plante, neoni, rasbora.

Daca as vrea sa schimb substratul si pietrele (asta insemnand s-o iau de la 0 ) si sa zicem ca fac asta intr-o zi, va trebuii sa ciclez din nou? Nu rezista bacteriile din filtrul extern, si mai adaug JBL FilterStart?
stefanp
Moderator

IP:

Daca filtrul extern il pui sa functioneze intr-o galeata cu apa din acvariu (adica in-ul si out-ul sa stea in galeata), atunci vei pastra bacteriile din el.
Dupa ce umpli acvariul, lasa-l o zi (ca sa iasa clorul din apa) si pe urma monteaza filtrul extern.

Asta iti va asigura o ciclare mai rapida, dar nu inseamna ca va fi ca un bazin stabil.
Pestii ii poti pune, nu cred ca ai unde sa ii dai pe perioada asta. Insa fii foarte zgarcit la mancare si fa niste schimburi mai mici si mai dese de apa, pentru vreo doua saptamani.
Poti adauga si niste bacterii in apa.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Leis#
Junior member

IP:

Asa am sa fac

Pana se cicleaza ma ocup de decor si pestii ii pun in celalalt acvariu

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: