[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfat achizitie TDS metru si PH metru portabil  XML
Forum Index » Hardware
Author Message
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

As vrea sa achizitionez un TDS metru si un pH metru portabil. Am gasit mai multe modele pe OLX incepand de la 60 Ron si pana la peste 100.

NU VREAU INLINE.

Ce model imi recomandati?
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu am plecat de la premiza ca iau ce e cel mai ieftin.

TDS-ul oricum este aproximatie (masori un curent si estimezi o greutate) - il folosesc doar pe post de indicator despre starea membranei (daca se dubleaza valoarea avuta cand osmozorul este nou) atunci e ceva in neregula pe parcurs.

PH metrul, iar, depinde pentru ce il vrei. Daca vrei precizie si sa fie rezistent - etc, atunci merge unul scump, dar altfel, iar, nu am luat ceva. Vreau sa stiu in ce zona este pH-ul (daca e 6 sau 7 sau 8) dar nu ma intereseaza (in cazul meu) daca este 6.4 sau 6.34 ... oricum, si la pH, problema este ca trebuie sa fie si o sonda de masurat temperatura alaturi, daca vrei precizie - pentru ca electrodul da un output diferit daca apa are 20 de grade sau 30 de grade - acelasi lichid. Asa ca il calibrez la 7 si stiu cam pe unde e, asa, orientativ. Daca o sa vreau mai precis, o sa cumpar mai precis (dar trebuie sa suporte calibrare in 3 puncte, sa aibe corectie de temperatura, samd).

Asa ca depinde ceea ce iti doresti - am zis de ce am ales ce am ales

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
lucianvlad
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Iulian merci de raspuns este exact ceea ce asteptam, alegerea dar mai ales motivatia ei. Sunt exact pe aceeasi lungime de unda cu tine. Vreau sa vad oscilatiile si cam pe unde sunt cu aproximatie.
[Yahoo!]

Forum Index » Hardware
Go to: