[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Va salut!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Andrei.Andy
Junior member

IP:

Ma numesc Andrei, am 27 ani si sunt din Bucuresti(militari). Am primit de la cineva acum câteva zile un acvariu Aquael de 60l. A venit cu filtru Tetratec in400 plus, Înc?lzitor tetra ht75, Pompa aer hailea aco-2202. Este populat de 3 ancistrusi negri, 2 ancistrusi albi, 2 carasi(cred), 3 guppy(1m+2f), 3 neoni. Sunt încep?tor in domeniu asa ca orice sfat e bine venit.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/05/2014 22:51:25

[Email]
Andrei.Andy
Junior member

IP:

Acesta aste acvariul pe care l-am captat.
[Thumb - WP_20140525_002.jpg]

[Email]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit

Cred ca sunt 2 articole recomandate pentru inceput, cel despre ciclarea acvariului http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/12935.page cat si XLS-ul despre numarul de pesti recomandat pentru un anume volum de apa: http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/13591/calcul%20nr%20pesti%20%26%20volum%20acvariu.xls

Spor!

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Blue14
Aquamaster
[Avatar]

IP:

My nano reef

[Email]
Andrei.Andy
Junior member

IP:

Am si eu nevoie de ajutor. Vreau sa o iau de la 0, sa refac acvariul in totalitate. Substrat, strat, 2-3 plante, 2-3 ancistrusi si cativa vivipari. Sa îmi zic? cineva ce substrat sa iau, firma, ce plante, cum sa le pun, cat sa las acvariul pana pot sa pun pestii. Un pm ar fii bine venit. Va multumesc.
[Email]
Pretorians
Membru de baza

IP:

Hai ca-ti zic eu in mare si repede -
- Eu folosesc ca si substrat Jbl aquabasis - e enervant daca vrei sa replantezui ca e usor si se ridica in masa apei, dar e ieftin si bun - la mine cresc plantele, trebuie sa pui pietris de granulatie mica deasupra sa il tina pe loc - ;
- plante poti folosi : anubias, micorsorum pteropus, heteranthera, hydrocotyle leucocefala micrantherum umbrosum;
Hygrophila polysperma
micorsorum pteropus
heteranthera sagitaria subulata sau echinodorus tenelus sau staurogine repens pentru zona de mijloc...marsilea hirsuta in fata cauta-le pe google si vezi ce si cum - plantele astea cresc cu lumina buna si ceva ingrasamant nu au nevoie de CO2.
- pesti - daca as avea acvariul tau as baga o pereche de apistogramma agassizi double red si poate niste ancistrusi ---

acavriul se cicleaza in 3 saptamani - vezi ca ai niste link-uri mai sus cu privire la ciclare.

Daca mai ai intrebari ... mai avem raspunsuri ..
Ape limpezi

Sper ca am scris inteligibil - sunt la munca si nu prea am timp sa ma corectez

This message was edited 1 time. Last update was at 29/05/2014 09:49:17

Andrei.Andy
Junior member

IP:

Am inteles. Multumesc de sfaturi. O Sa ma apuc in weekend de el.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eu nu te sfatuiesc sa pui alt pietris peste manado.
Lasa-l asa. Sau foloseste din prima alt pietris daca manado nu iti place.

Intr-adevar, este mai usor, insa in timp se mai taseaza iar dupa ce isi dezvolta plantele sistemul radicular, nu vor mai avea probleme.
Pana atunci, poti sa le plantezi un pic mai adanc.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: