[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filftru eheim aquaball 130 - Am comis-o...please help!!!!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare dragi colegi.
Nu stiu cum sa va explic dar aseara am reusit s-o comit ...destul de naspa.
M-am apucat sa schimb apa si sa curat filtrul...
E VB DE FILTRU INTERN eheim aquaball 130
L-am demontat iar in momentul in care am aruncat apa, din neatentie am aruncat si una din componentele filtrului......
AM REUSIT SA ARUNC EXACT PIESA DE SUS CARE DIRECTIONEAZA JETUL DE APA...

Nu stiu care-i denumirea piesei dar anexez cateva poze pentru evidentiere...ce-i drept am facut eu o improvizatie dintr-un dop de pluta dar nu tine...
In poza am pus intr-un chenar piesa in cauza, iar in cealalta poza se vede improvizatia!!!

VA ROG MULT, CINE ARE POSIBILITATEA SA-MI DEA O PIESA SAU SA MA INDRUME UNDE ANUME O POT GASI SA NU EZITE SA MA CONTACTEZE.

O PLATESC!!!!...SI DAU SI-O BERE

PS - daca nu am postat unde trebuie rog modelatorii sa mute topicul!!!
[Thumb - improvizatie.jpg]

[Thumb - eheim aquaball 130  - 1.JPG]

Just me...
geani
Membru de baza

IP:

Nu cred ca ai nevoie de acea piesa si nici nu cred ca o gasesti prin magazine, poate la cineva care a avut astfel de filtru si care acum este stricat. Construeste-ti un dop mai estetic si mergi mai departe.
[Email]
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

Am observat ca in interior are o tija si o garnitura....inafara de faptul ca directioneaza jetul de apa, controleaza si debitul...
Cu improvizatia mea mi-e sa nu se arada motorul...

Just me...
Dan
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Piesa pe care ai pierdut-o regleaza debitul. Daca ai debit prea mare poti sa-l mai reduci. Daca nu ai o problema cu debitul si ti-e ok sa mearga normal la maxim cat poate powerheadul cred ca te pot ajuta cu un dop mai estetic pe care sa-l pui acolo.

Jetul de apa il directionezi din modul in care orientezi powerheadul ( sferic ) sin suportul lui.

-- aCVarist, deci eXist --
[WWW]
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

Ar fi super...nu stiu ce sa zic.
Pot incerca sa-i fac un alt dop dar nu-mi dau seama cum sa-l tai pt partea de interior...probabil ca tr taiat mai subtire, in fine am sa caut alte dopuri de pluta sau desfac toate sticlele de vin din casa )

Just me...
Dan
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca ai nevoie neaparata de el ma pot interesa sa vad daca-l gasesc la piese de schimb ( codul lui este 744406 ) si costa in jur de 10 EUR (kitul contine si difuzorul de la iesirea din powehead http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=744406&t=temartic_e ). Mi se pare cam scump daca nu il folosesti pentru a reduce debitul.

[WWW]
geani
Membru de baza

IP:

Oricum vad ca tu folosesti spray bar-ul, deci de directionare nu ai nevoie. Motorul nu are cum sa se arda de la existenta sau inexistenta unui dop de directionare. Sa ai grija ca dopul bricolat de tine sa nu obtureze iesirea.
[Email]
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

ASTA-I PIESA CARE-MI TREBUIE!!!!

[Thumb - eheim-output-reg-diffsr-pipe-7444068-2997-p.jpg]

Just me...
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

Dan wrote:Daca ai nevoie neaparata de el ma pot interesa sa vad daca-l gasesc la piese de schimb ( codul lui este 744406 ) si costa in jur de 10 EUR (kitul contine si difuzorul de la iesirea din powehead http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=744406&t=temartic_e ). Mi se pare cam scump daca nu il folosesti pentru a reduce debitul.

Poate m-am obisnuit cu ea

Da, am nevoie si daca ai posibilitatea sa ma ajuti ramn dator!
Suport toate costurile!

Just me...
Dan
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Vrei sa limitezi puterea pompei sau e bine asa cum merge acum cu dop?

[WWW]
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

Vreau sa limitez. Dopul nu inchide bine, da pe lnga si arunca apa aiurea...cred ca s-au speriat si locatarii acvariului

Just me...
Dan
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Te anunt de indata ce am o veste.

[WWW]
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

Super, multam fine
Am gasit si eu, dar sunt cam departe

[urlhttp://www.ebay.co.uk/itm/EHEIM-7444068-AQUABALL-AND-BIOPOWER-OUTPUT-REGULATOR-WITH-DIFFUSOR-AND-JET-PIPE-/190586901169?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2c5fdd52b1url][/url]

This message was edited 1 time. Last update was at 15/05/2014 11:30:06

Just me...
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ia un dop de la o sticla de vin, din acelea din cauciuc si il modelez cu foarfeca sau cuterul cum vrei. Eu la filtrele interne pt debit foloseam teava de cornete, o modelam la cald si o faceam sa bata cu vroiam eu. poti face sa iti faca si valuri pe langa spray bar, ca un mic vulcan iti ridica apa. Nu e foarte estetic, dar este din punctul meu de vedere foarte util. Eu nu am folosit, si nici nu am avut nevoie de pompe de valuri tocmai din cauza asta.

0771 496 835 Lucian
generalu666
Junior member
[Avatar]

IP:

Incerc sa-mi fac putina ordine in ganduri si pana fac rost de piesa gasesc o solutie. Multam pt sugestii.

Just me...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: