[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ciclare acvariu  XML
Forum Index » Chimia apei
Author Message
doru907
Junior member

IP:

Am un acvariu de 180l cu pesti si vreo 30 de creveti.Vreau sa fac o schimbare ,iar in final sa ramana doar crevetii.Voi inlocui o mare parte din plante + voi adauga ceva muschi si bolovani.Peste substratul actual(25l de Manado) voi pune 9l de AQUA SOIL AMAZONIA.Intrebarea mea este daca va trebui sa ciclez acvariul?
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ciclarea acvariului urmareste transformarea deseurilor organice in substante anorganice. Asadar, chiar daca vei avea doar creveti, astia mai fac cate un kk, cate o planta mai moare, deci vei avea deseuri organice care trebuiesc transformate in substante anorganice. Se face ciclare. Daaar...atentie mare...un acvariu de 180 l numai cu creveti se va transforma rapid intr-un bazin plin cu diverse lighioane....hidra, planarii, viermusori, crustacei, etc...asta ptr ca nu vor fi pesti care sa-i haleasca.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Pretorians
Membru de baza

IP:

daca pastresi fostul substrat si o parte din plante plus filtrul care este deja ciclat. Eu zic ca o sa experimentezi o deciclare partiala a acvariului. Cea ce inseamna ca in mod normal reciclarea lui nu va mai dura 3 saptamanai, ci maxim 1 saptamana poate 2 desi nu cred.
Ar fi bine sa faci niste teste de apa dupa ce faci schimbarile sa vezi unde te situezi, sau mergi ochiometric si cam 2 saptamani faci schimburi de apa mai dese decat de obicei (daca ai vietati in acvariu in timpul asta).
Parerera mea

Forum Index » Chimia apei
Go to: