Author |
Message |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/04/2014 06:19:57
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
alex24
Member
IP:
|
ma confrunt cu urmatoarea problema
in momentul in care reglez robinetul sa dea o bula pe secunda merge ce merge dupa care se opreste, nu mai elibereaza deloc co2 in numaratorul de bule.
la schimbul de apa am reinnoit si compozitia bombei cu citrice pe care o folosesc ,am inchis robinetul si am desfacut sticlele de 2 l ,ca numarator de bule folosesc un pet de 0,5l din care apa urca pe furtun catre numaratorul de bule in momentul in care inlocuiesc compozitia bombei ,
este posibil oare sa fi patruns apa in robinetul de reglaj fin si tocmai de aceea sa nu mai functioneze in parametrii optimi? se poate sa fie robinetul "inundat" sau sa fie oare din cauza valvei antiretur in care la fel vad ca are apa in ea (probabil ca tot din numaratorul de bule ca este pusa corect (adica asta e si rolul ei sa nu intre apa din acvariu in ea
ca robinet folosesc http://www.nevertebrate.ro/Robinet-de-reglaj-fin?var_shp=2&utm_expid=19260418-9.dP4Rb_6_SnK8fg-BctLiZQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FAccesorii-CO2
tin sa precizez ca am desfacut robinetul si l-am verificat dar nu a curs apa din el si cand i-am dau drumu la presiune am tinut un servetel la oriviciul de out in cazul in care sareau cativa stropi de apa din el automat uda servetelul si vedeam DAR nimic
s-a mai confruntat careva cu problema asta ? care imi scoate fire de par alb ,taman acum cand incepusera plantele sa se inveseleasca (sper sa isi revina sa pot participa la RAC  , glumesc evident)
This message was edited 1 time. Last update was at 04/04/2014 06:20:18
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/04/2014 07:31:59
|
scorpionul
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58b4095fb5335282cc3fde57c643da38.jpg)
IP:
|
cauzele pot fi mai multe si trebuie sa le iei pe rand:
presiune insuficienta in instalatie( presiunea trebuie sa fie foarte mare, ca atunci cand "gatui" instalatia cu robinetul. sa mai dea acea bula pe secunda). Presiunea insuficienta face ca valva de siguranta sa nu se deschida, sau difuzorul sa nu poata elibera co2
jigler murdar- se scoate,se curata prin suflare atat robinetul(locasul ramas gol) cat si jiglerul, eventual se poate spala cu solutie lichida(NON ABRAZIVA). El este foarte fin si orice zgariere a lui duce la ineficacitate
jigler stricat-in mod normal el e facut in forma conica pentru a inchide eficace, daca a intervenit uzura( nu ai precizat de cand il ai sau de cand e folosit-in cazul in care l-ai luat sh)
nu ai precizat ce difuzor folosesti-scoate difuzorul si vezi daca te mai confrunti cu aceeasi problema. Unele difuzoare functioneaza foarte bine la bomba, altele nu, depinde de finetea pastilei de ceramica. Daca folosesti altceva decat difuzorul ceramic spune-ne si mai venim cu idei
nu stiu ce furtun folosesti-daca nu ai furtun special pentru co2 iti recomand sa il schimbi imediat, pentruca co2 descompune unele tipuri de furtunuri iar aceste descompuneri infunda difuzorul
cam atat deocamdata, eu unul nu suspectez locuri de scurgere a co2 pe la imbinari( nu inseamna ca e imposibil), daca tu spui ca la mai multe bule pe secunda instalatia merge
|
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram |
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/04/2014 07:47:14
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
si inca ceva: citeste sfaturile celor care au mai folosit acest tip de robinet. Eu le-am citi acum si sunt interesante: etanseitate cu banda de teflon, defect din fabrica, eficacitate maxima intr-un singur sens, etc
insa, pana la a suspecta robinetul, ia prin eliminare problemele enumerate de mine mai sus, si incepe cu difuzorul: scoate-l si baga furtunul in apa, daca da gaz micsoreaza cantitatea pana la o bula /s si vezi cum se comporta. Daca nu scoate gaz, scoate mai departe valva de siguranta si repeta experienta. Pui capatul de furtun intr-o cana cu apa si vezi ce se intampla. Sit tot asa ia toate componentele pana ajungi la cea defecta. Ia prin eliminare si nu se poate sa nu gasesti buba
bafta si tine-ne la curent
|
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/04/2014 08:00:31
|
alex24
Member
IP:
|
salutare scorpionule
presiune in sticle este (si inca foarte mare sper sa nu faca poc  )
furtunul il folosesc pe cel negru cumparat de la tine
si valva de siguranta la fel cea de ticla cumparata odata cu difuzorul ceramic ,doar ca difuzorul l-am reproiectat eu infigand in locul pastilei ceramice pe care am spart-o  o frumoasa crenguta de tei care da bule super fine
eu suspectez ca ar fi ori valva care inca mai are apa in ea ori robinetul care nu are mai mult de 5-6 luni de cand l-am luat
in conditiile i care nu mai bag co2 acum pana la rezolvarea problemei dar continui cu aditia de fertilizant si de easycarbo ca si pana acum cat de rau pot sa sufere plantele ? si cat de mult se destabilizeaza acvariul pentru ca stiu ca la dezechilibre dintrastea nu intarzie sa apara tot felul de alge care mai de care mai colorate si mai frumoase
|
|
 |
oddyutza
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/04/2014 09:02:28
|
oddyutza
Junior member
IP:
|
Sa ma bag si eu in seama
Folosesc acel robinet si e foarte ok, asa cum am scris in recenzii, am izolat IN si OUT cu silicon pentru a elimina orice fel de por, iar garnitura originala a fost inlocuita cu o garnitura cap armatura taiata pe jumatate (era prea groasa in carne)
Posibil ca din cauza CO2-ului valva unisens a avut de suferit, incearca sa o testezi, merge daca suflii prin ea, poti desface furtunul de OUT din robinet si poti observa cu usurinta daca CO2-ul trece prin el. In felul asta localizezi problema.
Daca robinetul este folosit de ceva vreme, in mod sigur garnitura originala a avut de suferit, este destul de firava.
Daca vrei mai multe detalii, imi spui, si rezolvam cu niste poze, si asa zilele astea cred ca trebuie sa refac bomba, ca e pe terminate
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/04/2014 10:02:33
|
scorpionul
Aquamaster
IP:
|
alex24 wrote:salutare scorpionule
presiune in sticle este (si inca foarte mare sper sa nu faca poc  )
furtunul il folosesc pe cel negru cumparat de la tine
si valva de siguranta la fel cea de ticla cumparata odata cu difuzorul ceramic ,doar ca difuzorul l-am reproiectat eu infigand in locul pastilei ceramice pe care am spart-o  o frumoasa crenguta de tei care da bule super fine
eu suspectez ca ar fi ori valva care inca mai are apa in ea ori robinetul care nu are mai mult de 5-6 luni de cand l-am luat
in conditiile i care nu mai bag co2 acum pana la rezolvarea problemei dar continui cu aditia de fertilizant si de easycarbo ca si pana acum cat de rau pot sa sufere plantele ? si cat de mult se destabilizeaza acvariul pentru ca stiu ca la dezechilibre dintrastea nu intarzie sa apara tot felul de alge care mai de care mai colorate si mai frumoase 
deci furtunul e ok. Eu as lua-o de la coada la cap. Daca nu poti scoate bucatica de lemn, taie cu tot cu furtun cam 1 cm, e posibil sa se fi infundat(lemnul se deterioreaza si el in timp). Pe urma scoate pe rand toate celelalte si verifica-le pana ajungi la piesa cea mai complicata. Bineinteles ca poti incepe si cu robinetul, dar eu as incepe cu cele mai simple, poate problema se rezolva mai usor
la 150l cat ai acvariul nu poate fi vorba de un dezechilibru mare daca nu folosesti co2 pana rezolvi problema mai ales ca folosesti easy carbo
|
|
 |
alex24
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/04/2014 07:41:05
|
alex24
Member
IP:
|
problema a fost rezolvata ... asta informativ daca se confrunta si altii cu aceasta problema
la mine a fost din cauza valvei pe care dupa ce am schimbat-o merge totul ok
merci scorpionule pentru idei
|
|
 |
|