[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nu dati!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna, sunt Florentina din Bucuresti si de o luna si ceva chinui o gasca de pestisori.
Inceputul: Un bol de vreo 6 litri in care am pus 2 carasei micuti + o pompa de aer, asigurata de vanzatorul de la pet shop ca totul e ok. Setup-ul a rezistat cam 14 ore, dupa care bunul simt a invins(doar pentru moment) si am fugit sa iau un bazin mai mare.
Pasul 2: bazin de 46 litri + filtru intern 320l/h, pietris, si 2 anubias petite in agonie.
Pasul 3: Aici a cedat bunul simt. Mi s-a parut ca acvariul e mult prea mare pentru doar doi pestisori cat unghia si am adaugat pesti in nestire; inca 3 carasei(care au crescut vazand cu ochii intr-o luna), 2 ancistrusi, 2 kuhlii
Pasul 4: Citit forumuri, citit tot ce mi-a picat sub ochi despre acvarii, luat cu mainile de cap!!
Pasul 5: Cumparat bazin si mai mare 100/45/40(caruia cu greu ii gasesc loc in casa). Asta presupune rotit mobila, scos una alta, adus stand, in fine... cere ceva timp.
Pasul 6: Punga cu cadou de la prieteni. Inca doi ancistrusi si doi cory panda. Luat si mai vartos cu mainile de cap!

In momentul de fata pestisorii rezista (si culmea, cresc!) cu schimburi foarte dese de apa. O data sau uneori de doua ori pe zi sifonez serios substratul si schimb 10 litri de apa de la robinet, lasata la declorinat pentru cel putin 24 de ore.

Peste cateva zile intentionez sa pun bazinul mare la ciclat. Si acum vine intrebarea de noob. Am o buturuga de vita de vie pe care vreau sa o folosesc. Am fiert-o 4 zile consecutiv, cate 7-8 ore pe sedinta de fierbere, iar peste noapte am lasat-o in apa. Sta scufundata acum, si nici culoare nu prea mai iese la fierbere, deci am considerat ca e tocmai buna de folosit in acvariu. Asa ca am lasat-o la apa fara sa o mai fierb vreo 4 zile. Apa aia arata tare rau acum... e tulbure, albicioasa, ca un acvariu neciclat. Si nu stiu ce sa fac. Mai trebuie fiarta, sau asa e normal sa faca? Mi-e teama sa nu elimine ceva toxic care sa le vina de hac la pestisori.
Nu nimeresc o dimensiune ok pentru poza(incercarea a treia) Cam asa stam acum:
image

This message was edited 3 times. Last update was at 02/04/2014 23:18:39

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!
Fa ciclarea fara pesti. In felul asta nici nu chinui pestii si esti sigura pe ce iese.
Incepe bazinul mare cum trebuie: substrat nisip 0.5-3mm, baga si buturuga care in timp pe perioada ciclarii o sa elimine toate substantele din ea si va fi ok, cauta plante cat mai multe. Zilnic pui mancare ca si cand ai avea 1-3 pesti. Nu schimbi apa timp de 2 saptamani... dar ca am ajuns aici imi dau seama ca nu ne-ai spus nimic despre filtrare. Trebuie neaparat un filtru extern (o canistra) Nu ne-ai spus nimic despre lumina, nu ne-ai spus nimic ... despre ce vrei sa faci Ce acvariu vrei sa ai?
Cel mai bine deschide un alt post la Coltul incepatorului in care sa dezbatem bazinul mare...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
dares
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit!
In afara de ce a spus colegul Lucian, as vrea sa adaug:
- ai grija ca standul sa fie suficient de rezistent ca sa sustina toata greutatea acvariului. Sub acvariu pune ceva izopren/ polistiren sau cel mai bine ia un pad special pentru acvariu.
- ai grija ce plante iei pentru ca de multe ori carasii mananca plantele. Daca vrei plante ia ceva rezistent, cu frunze mai groase. Anubiasii pe care ii ai sunt perfecti

Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Standul este din pal de 18, pereti dublati, blat de 42 si 8 picioare reglabile. Va fi, mai exact, este inca in lucru.
O sa pun polistiren extrudat parca se cheama, de 5 cm. E prea gros?
Iar anubiasii sunt jumuliti gata. Mai bine de jumate din frunze le-au rupt, deci cred ca asta a fost cu plantele. Ma batea gandul sa incerc si bolbitis heudelotii, am inteles ca are frunza foarte tare. O sa vad mai tarziu, deocamdata sa fie pestisorii sanatosi.

375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

E gros de 5mm si scump. Poti pune polistiren normal. Daca nu crezi fac o poza sa vezi, sta lejer acvariu de 300l pe el.

0771 496 835 Lucian
dares
Senior member
[Avatar]

IP:

E exagerat de gros polistirenul de 5 cm.
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Greseala mea. Una vreau sa zic si alta iese. La 3mm ma refeream, 300l sta lejer pe 3mm fara sa il strice. Inca odata imi cer mii de scuze.
[Thumb - 20140403_174831~2.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2014 19:16:10

0771 496 835 Lucian
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Las' ca nici eu nu-s mai breaza. Am vrut sa zic 5 mm nu 5 cm. La 5 cm e deja plapuma.

kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nici nu am observat, eu am citit ce ai vrut sa zici.

0771 496 835 Lucian
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

5 mm sunt mai mult decat suficienti

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu. Cel din poza e de 3mm si asta incercam sa zic. De multe ori fac gafe de genu asta si nu realizez.

0771 496 835 Lucian

Forum Index » Despre noi
Go to: