[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
melcisori in acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vioras08
Junior member

IP:

Buna,

Azi am observat un melcisor foarte mic in acvariu. Stiti cumva care ar fi cauza aparitiei? Si de asemenea daca ar trebui sa il scot.

Merci
tlpcrys
Member
[Avatar]

IP:

Plante. Ai luat plante de la cineva care are melci. Si mie mi sa intamplat
[Yahoo!]
vioras08
Junior member

IP:

Pai sa ii scot sau nu?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/03/2014 09:52:26

narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daunator nu este. Daca nu dai multa mancare nici nu se vor inmulti excesiv, ramane la latitudinea ta daca sa-l pastrezi sau nu.
[ICQ]
vioras08
Junior member

IP:

narcis wrote:Daunator nu este. Daca nu dai multa mancare nici nu se vor inmulti excesiv, ramane la latitudinea ta daca sa-l pastrezi sau nu.

Am inteles, merci.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca-i scoti sau nu este alegerea ta, insa trebuie sa stii ca se vor inmulti. adica nu vei avea "1 melcisor" pentru mult timp, e posibil sa ai 100 de melcisori peste 2 luni )
si dupa ce ai 100 de melci in acvariu, nu vei mai scapa niciodata de ei, tot ce poti sa faci e sa eviti sa ai 1000

acum sigur ca depinde de cat de multa mancare ai in exces, dar din experienta mea este greu sa tii melcii sub control.

eu la acvariul meu ma lupt cu melcii de 9 luni.

vioras08
Junior member

IP:

Am citit ca melcii asasini ajuta pentru a scapa de astia comunitari, am sa caut sa imi cumpar unul sper sa gasesc pe la pet shop-uri.
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai exact asta am facut si eu, am luat melci asasini.
si de asta ziceam: nu mai bine previi decat sa mai cumperi dupa aia niste melci care sa-i manance pe astia?

vioras08
Junior member

IP:

Humbert wrote:pai exact asta am facut si eu, am luat melci asasini.
si de asta ziceam: nu mai bine previi decat sa mai cumperi dupa aia niste melci care sa-i manance pe astia?

Am sa incerc sa ii scot si sa fiu atenta sa nu se inmulteasca
simpfzoli
Membru de baza

IP:

dac tu ai observat un melc micut inseamna ca deja ai o gramada. ouale probabil au iesit. si cind cumperi o planta cu icre si eclozeaza la tine.............mai sunt si pesti consumatori de melci. BOTIA.
[WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Nu inteleg de ce se sperie lumea asa tare de melci
Io i-am avut in toate acvariile, ba chiar i-am pastrat ca sa pot popula (intentionat) noile setupuri.

N-am avut niciodata invazii. Am avut perioade in care s-au inmultit mai tare (si astea au coincis cu perioadele de neglijenta in curatenia bazinului) dupa care perioade in care numarul s-a redus de la sine, fara sa ii vanez eu.
Din contra, la fiecare schimb de apa am grija sa salvez cat mai multi melci din galeata si sa ii pun la loc in acvariu

Probabil si pH-ul mai scazut datorita aditiei de CO2 ma ajuta sa-i tin mai bine sub control.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Mie imi plac melci, imi curata sticla si fac curat prin acvariu. Sunt foarte utili si nu vad rostul sa scap de ei. Eu nu inteleg cum se pot imulti excesiv la uni. La mine sunt putini de cand si-am bagat, si nu a crescut numarul lor in 3 luni deloc.

0771 496 835 Lucian
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai si eu am aditie de co2 si ph = 6.65. cred ca depinde si de care melci melci ai.
aia planorbis nu ma deranjeaza asa tare, desi dupa ce fac poza la acvariu observ ca pe fundal se vad niste melci care fac sa para ca e ceva murdar acolo.
insa astia de substrat (melanoides tuberculata) m-au rupt. am avut asta vara o invazie puternica, poate de la caldura, in sensul ca misunau cu zecile pe substrat, chiar si ziua.
eu nu am cum sa reduc mancarea, ca am avut si am scalari (acum am pui) care vreau sa creasca, nu sa flamanzeasca pentru ca am eu melci.
dupa ce am luat asasini s-a vazut reducere, insa acum la fiecare schimb de apa trebuie sa curat substratul de cochilii goale, ca altfel imi strica feng-shui-ul la gazon.

Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu am vazut un M. tuberculata acum vreo 10 zile pe geam, dar apoi a disparut si nici ca am mai vazut altul... Poate s-a sinucis vazand pe ce maini de incepator a ajuns.

Cryptic Cherries - West-Africa river
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sau, varianta cea mai probabila, sta ascuns in substrat pe timpul zilei.
fa o proba: ia o lanterna si uita-te in acvariu la 12 noaptea.

kazaku
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am alergat cand era frigul ala mare dupa melci de substrat. Nu as renunta la ei.

0771 496 835 Lucian
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

De ieri mi-am pus LED pt moonlight, asa ca ma uit la noapte.

Oricum, nu ma deranjeaza, mai baga in el ce ramane pe jos...

Cryptic Cherries - West-Africa river

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: