[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Posibil paraziti extern la discus??  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Am un grup de discus intr-un acvariu comun si la unul dintre ei am observat ca din cand in cand parca se scutura dar nu da nici un semn de apatie sau lipsa de pofta de mancare. Ceilalti nu au nici o schimbare in comportament. Poate fi cumva vreun parazit extern?
[Email] [Yahoo!]
bobo35
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut vezi ca acela dupa spusele tale pare sa fie "ritualul de imperechere"fi atent daca mai sta vreunul pe linga el si face la fel.Si da si tu mai multe detalii!O seara buna!
[Yahoo!]
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Pestii sunt cam tineri, au in jur de 5 luni si pana in 9 cm
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Cred ca dilema ta e cat casa ...ti s-a spus de NO2 si NO3, ti s-a spus de mai multe ori de ritual de imperechere...acum bag si eu cutitul cu flagelatele cutanate (Ichtyophtirius, Chilodonella, Trichodina) sau monogenele cutanate (Gyrodactylus). Si culmea, toate sunt posibile. Asadar, dozeaza NO2 si NO3...desi in aceste cazuri se inregistreaza mai mult frecatul de obiectele din jur, pietre, lemn, substrat...si nu scuturatul. Urmareste daca nu e cumva vorba de ritual de imperechere....asta denota un mascul precoce care va deveni probabil un viitor mascul dominant. Iar ceea ce am scris eu necesita examene dedicate, adica examinarea acelui discus in viata...raclat de pe piele si examen microscopic.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Pestele s-a retras intr-un colt al acvariului si nu permite nici unui alt peste sa intre in zona fara sa-l atace. Inainte de a avea acest comportament era cel mai activ, primul la mancare si cel mai mare bataus din grup. Este singurul care are acele scuturaturi ceea ce ma face sa cred ca o calitatea a apei slaba i-ar fi facut pe mai multi sa-si schimbe comportamentul nu pe cel mai mare, activ si bataios. In grup sunt 2 pesti care sunt mai micuti si care au suferit la un moment dat de paraziti intestinali dar care au depasit momentul si acestia se comporta normal. Daca ar fi un dezechilibru in apa cred ca acestia ar fi reactionat primii.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/03/2014 18:09:29

[Email] [Yahoo!]
bobo35
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut parazitii intestinali nu face ca pestele sa se manifeste asa ,ai sa vazi ca excrementele sant si arata ca un fir de ata alb atunci poti sa-ti pui un semn de intrebare .Eu am fe mele de 9 cm care au depus de 4 ori una care este puii pe ea acum si una de de 2 ori care si-a mincat icrele .Cred ca urmeaza sa se formeze o pereche.
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Daca asa stau lucrurile m-as gandi la o monogenoza (girodactiloza, eventual asociata c-o dactilogiroza - aproape toti discusii din tara asta, netratati, au dactilogiroza) asociata sau nu c-o flagelatoza cutanata. Daca te gandesti la un tratament eu as asocia nitroscanat, 0.07 mg/l cu verde de malachit sau formol, dozajul clasic ptr discusi...sigur discusarii ti-l vor spune daca nu-l stii. Cat priveste nitroscanatul, la dozajul indicat are o eficacitate de 100% asupra infestatiei cu acest monogen la pastrav. Substanta se gaseste in produsul de uz veterinar numit Lopatol, un antihelmintic destinat deparazitarii interne la pisica (Lopatol 100) sau caine (Lopatol 500) si se gaseste in comert ca atare, avand in compozitie doar acest nitroscanat.
Dar trebuie sa clarifici problema comportamentala....se scutura, sau se freaca de obiecte...daca se scutura, cum o face?...pe langa femele sau pe langa toti pestii?
Logica ta este corecta vizavi de NO2 si NO3 (ar fi trebuit sa fie afectati mai multi pesti), dar uiti un lucru din vedere...sensibilitatea individuala. Eu am avut pe la inceputuri pesti intoxicati cu NO2 / NO3...dintre ciclidele africane iti pot spune de ex ca P demasoni sunt mult mai sensibili ca L caeruleus, iar in cadrul speciei, puii si femelele sunt mai sensibili ca adultii masculi.
Daca zici ca s-a izolat...urmareste-l si vezi ce si cum...dar daca te gandesti la un tratament, nu-l amana f mult.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: