Salut.
Am un acvariu plantat de 200l, temperatura 28-29 grade, ph-7, pus in functiune de vreo 2 luni.
In urma cu vreo 3 saptamani am achizitionat 4 pui de discus ( 2 blue turquoise 5cm si 2 pigeon flora 6-7cm).
Pe acesti 4 discusi i-am tinut in carantina intr-un acvariu de 45l la temperatura de 31-32 grade timp de aprox. 2 saptamani dar am hotarat sa ii introduc in acvariul plantat pentru ca unul din discusii mai mari ii batea pe ceilalti.
Proasta decizie. Dupa circa 3-4 zile unul dintre discusii blue trurquoise 5cm a inceput sa se innegreasca, sa stea numai ascuns in spatele skimmeru-lui si sa nu mai manance si nu isi mai putea mentine echilibrul (se ducea pe o parte)-alte semne de boala sau ceva pe corp nu am vazut. L-am luat pe acesta si pe celalalt de aceeasi dimensiune si i-am bagat inapoi in acvariul mic dupa ce i-am aclimatizat bineinteles. Acum 2 zile unul din discusii mai mari pigeon am inceput sa bage viteza prin acvariu de nebun si dupa o perioada s-a pus pe fundul acvariului pe o parte, dadea din aripi dar nu isi mai putea mentine echilibrul iar ritmul respiratiei era mai alert - alte semne nimic. L-am luat si pe asta l-am aclimatizat si l-am bagat in acvariul mic. Am cumparat sera omnipur pentru ca am vazut ca este pentru o gama mai larga de boli si am inceput tratamentul. Dupa cateva ore discusul cel mare care statea pe o parte s-a ridicat si a inceput sa innoate dar tot putin dezechilibrat. Deasemenea si cel mic si-a mai revenit nu mai este asa de negru dar nu ii vad sa manance prea bine.
Precizez ca ii hranesc cu tetra discus si mixtura cumparata din Hornbach pentru discus.
Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi v-as fi foarte recunoscator. Stiu ca nu trebuia sa ii bag in acvariul plantat pentru ca sunt prea mici dar acum e prea tarziu. Sper sa se faca bine sa ii mut apoi intr-un acvariu steril mai mare si apoi pe la 9-10cm sa ii bag in acvariul plantat.
|