[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discusi in juwel vision 450  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Prima incercare de a creste discusi am demarat-o prin pregatirea unui juwel vision 450 cu radacini, pietre si ceva plante (valisneria giganteea si echinodorusi) plantate in ghivece. Dupa ciclare am introdus primii pui de discus dar rezultatul nu a fost cel asteptat. Chiar si dupa doua saptamani pestii sunt foarte retrasi , vin foarte greu din spate la mancare si pleaca foarte repede si mananca foarte putin. Filtrarea o fac cu doua filtre externe jbl de 900l/h si 1501 l/h. Oare comportamentul nesigur al pestilor este legat de forma curba a geamului frontal sau de curentul creat de cele doua filtre?

PS Un prieten a pregatit in acelas timp cu mine un rio 300 si foloseste un singur jbl 1501. Pestii sunt din aceiasi sursa cumparati in acelasi timp si deasemeni in cele doua acvarii avem aceleasi aranjamente si aceiasi apa (difera numai tipul acvariului si filtrarea) iar pestii sunt foarte veseli ,activi si mancaciosi. In 10 zile pestii au crescut considerabil in timp ce ai mei parca au dat inapoi.
[Email] [Yahoo!]
bobo35
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu are nici-o treaba geamul curbat eu am un ferplast cayman scenic de 150 litrii si am in el 8 discusi din care unul foarte mare este plantat ,lemne si se simt super .Un sfat nu le lasa locuri unde sa se poata ascunde pentru ca or sa devina salbatici si o sa ai probleme cu ei invata-i cu tine stai cit mai mult in fata acvariului .Eu cind le dau sa manince le bat usor in capac si se string toti sus.Discusii cu cit sint mai mici si mai putini sint speriosi.Iti doresc bafta!
[Yahoo!]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

de asemenea poti incerca sa adaugi cativa pesti de card de talie mica gen rhodostomus hemigrammus care le va da incredere ca nu e nici un pericol
[Email]
adrian t
Member
[Avatar]

IP:

Am introdus un grup de maruntis (16 buc) format din 4 specii de characidae, momentan fara efect. Chiar si acestia sunt cam timizi.
[Email] [Yahoo!]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

Poate mai castigat era daca bagai 2 specii cate 8 buati din fiecare, ca sa formeze carduri dar nu e rau nici asa, se vor acomoda micutii si mai mult ca sigur vor da curaj discusilor
[Email]
CALINDAN
Member
[Avatar]

IP:

Marturisesc ca n-am avut discusi pana acum,dar am citit destul de mult despre ei ca imi plac mult si vreau sa imi cumpar si eu la un moment dat.
Multi dintre cei cu experienta in cresterea discusului spun ca daca sunt pui e bine sa-i bagi intr-un acvariu gol pentru inceput,de preferat steril.Ideea este sa nu aiba locuri unde sa se poata ascunde si incet incet sa se obisnuiasca cu noua casa si cu tine.Plantele,pietrele,cioatele etc se baga progresiv in acvariu.Repet,asta este valabila la pui,nu la discusi maturi.
Alta regula ar fi sa fie mai multi,de preferat cam de aceeasi marime ca sa isi faca cumva curaj,ei fiind cunoscuti ca pesti de card.
[Email]
Akaiu07
Junior member

IP:

Eu i-am avut dintodeauna prin bazine plantate.Nu va zic ca i-am inmultit in asa ceva! Si au crescut foarte bine. Principala susrsa de stress pentru specia asta este calitatea apei. Daca le place apa nu a nicio treaba. Vor patrula si vor veni imediat la geam in momentul in care va vor zari.Parerea mea este ca un bazin gol ii streseaza mai tare decat unul plantat. Verifica mai atent calitatea apei. Atasez o poza cu o pereche care au depus in bazin plantat si la gramada cu altii discusi.
[Thumb - cb.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2014 14:06:46

Forum Index » Cichlidae
Go to: