Buna ziua, intrucat in urma prezentarii am fost rugat sa prezint si aici acvariul o voi face cu mare placere, poate mai primesc si un sfat de ce nu.
Sunt din Braila si iubesc acvaristica de cand eram copil, tinand cont ca sufar de un handicap destul de grav acvaristica ma facea de mic sa am "lumea mea". Dupa ce am terminat liceul am renuntat la acvarii caci au urmat operatii si recuperare, nu vreau sa ma plang dar consider ca aici suntem o mare familie.
De aproapeun an am pus in functiune un acvariu micut de 112 litri in care am introdus pana acum 1 gup, 1 xiphor, 4 cory, 2 scalari, 20 neoni, 3 ancistrusi si 3 gurami pe care ii hranesc cu larve de tantari si artemia congelat si mancare granulata, tin sa mentionez ca gupii si xipho au fost introdusi sa vad daca s-a ciclat cat de cat acvariul si daca rezista...au mers super asa ca am adus ci ceilalti locatari.
Caracteristici tehnice:
- volum acvariu 112l
- greutate acvariu 20,30 kg
- dimensiuni 81x36x45cm
- capac cu sistem iluminare
- 3 neoane T5 de 24 w/ 865 Osram, max 1900 lm (astea le-am pus anterior ca avea niste panarame de neoane)
Prezentare aparatura acvariu:
- 1 filtru extern JBL 900
- 1 butelie CO2 7 kg (extinctor)
- 1 reactor extern Home made ( filtru apa)
- ca substrat am spartura de roca vulcanica neagra
Programul de lumina al acvariului este urmatorul: 07:00-12:00 - pauza - 16:00 - 21:00
Fertilizare: Micro si macro (pipiplant) de 1 sapt am scos solutia mai inchisa la culoare ( nu mai stiu daca e micro sau macro) si am inlocuit-o cu Profito (1,4 ml/ zi) iar din cealalta incolora 3 ml / zi).
Un coleg pe forum m-a intrebat cum ma descurc cu curatenia acvariului tinand cont ca sunt cam multi pesti. Mentionez ca fac schimbari de apa o data sau de 2 ori pe saptamana cam 30-40 litri si o inlocuiesc cu apa de la robinet direct, fara probleme. Pana acum nu am facut teste apei din acvariu dar in urma cu 2 sapt a venit cineva cu niste teste dinacelea care se introduc in acvariu, ca niste benzi si se colorau alea pe acolo, nu ma prea pricep dar cunoscatorii sper sa inteleaga ce bomban eu aici . Tot el le-a citit si le-a interpretat asa:
NO3 – 70 MG/L
NO2 – 0,5 MG/L
GH- 14-21 gr d
KH – 6 gr d
PH – 7
CL.- 0
Mentionez ca pana atunci nu mai sifonasem substratul la sfatul unui prieten si am crezut ca deia ar fi NO3 asa mare, de atunci il sifonez dar nu am mai facut teste sa vad cat ar fi acum. Intentionez sa imi cumpar o trusa dar dinacelea pe picaturi, am inteles ca sunt mai precise. Aceasta trusa o voi lua dupa ce dau drumul unui proiect mult mai mare, acvariu de 150x50x50.
Astept cu nerabdare sfaturi sau critici ca sunt bune si alea
by koala: Ti-am editat linkul, ca sa putem vedea clipul direct din pagina asta.
This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2014 12:25:57
Dupa cum ti-am mai zis, mie imi place acvariul tau. Insa ai cam multi pesti si filtrarea se pre ca nu face fata. Ai timp destul sa citesti despre parametrii apei, insa o sa-ti zic eu cate ceva acum. NO2 ar trebui sa fie 0, no3 intre 10-25, iar nh3/nh4 tot 0. Din pacate testul acela nu indica si nh3/nh4, dar probabil ca este mai mare de 0. Eu as face schimburi mai mari de apa, pentru a mai reduce valorile no3 si no2 implicit si nh3/nh4. Ce inaltime are butelia aia de 7 kg cu tot cu robinet?