[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Primul acvariu (mic)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
MaXaRaYkIn
Junior member

IP:

Ok, deci datele problemei sunt urmatoarele:

Acvariu de 16 litri (40x17x24 in Lxlxh), pietrisul era mult prea colorat (albastru, verde inchis si deshis, rosu, portocaliu, galben si alb) si am pastrat doar pietrisul alb (nu prea mult, ce e drept), doua pietre de rau (presupun; oricum nu sunt calcaroase; le-am luat atunci odata cu acvariul) si filtru intern cu burete (cred ca e cea mai ieftina; in mare parte e felul cu vibrator, sufla bule in burete, filtreaza etc.; nu cred k are debit foarte mare, dar este potrivita pentru acvariile mici).

Acvariul este de mai multi ani, dar din moment ce parintii mei nu au stiut cum sa-l intretina, au murit pestisorii, iar acvariul a ramas sus pe un dulap la "colectat" praful si acum, dupa 5-6 ani as vrea sa incep din nou (teoretic eu nu incepusem atunci, ci parintii)

Mai intai mi-am spalat bine acvariul (era murdar pe geam de la resturile de mancare; pe atunci dadeam purici de balta, cred; oricum erau niste granule si miroseau cam puternic) cu o periuta de dinti si (o sa para cam stupid, dar romanul e inventiv) am razuit mizeria cu un colt din acela care se pune la lambriuri (altceva mai bun nu am gasit). Apoi am spalat bine buretele si filtrul (avea mancare prin el) si am pus apa la decantat (declorificat sau cum s-o zice) timp de 3 sau 4 zile (nu mai tin minte exact). Dupa aceea am pus pietrele albe in acvariu (erau asa pe ici si colo), apa si am dat drumul la filtru.

A doua zi am fost la petshop si am luat pietris de rau (1 kg la 2 lei, daca intereseaza pe cineva) si mancare (am cerut mancare si am primit fulgi (eu ma asteptam la granule / purici de apa (balta)), dar tot mancare este deci nu vad probleme). Am spalat pietrisul (s-a lasat cu ceva nisip) si initial incepusem sa-mi sortez pietrele mari si sa arunc pietrele cu diametru mic (aveam ruleta langa mine), dar m-am dat batut, prea greu sa stai sa culegi piatra cu piatra.

Am pus mancare in de 2 ori pe zi, cam vreo trei degete de mancare. S-au imprastiat pe fund, dar stateau cam intregi.

Ieri am pus pietrele mari in acvariu, le-am spalat cu apa fierbite (prinse-se mucegai sau praf prin gauri) si apoi le-am pus in acvariu (initial nu vroiam sa le pun, dar Cory are nevoie de o ascunzatoare) intr-o pozitie in asa fel incat sa aiba sub ce sa se bage. Nu sunt sigur inca de stabilitatea lor. Aseara le-am pus si au cazut de 2 ori. Le-am asezat a 3a oara si azi cand am venit de la scoala erau iar cazute. Acuma sper ca am folosit fizica cum trebuie si nu o sa mai cada. De asemenea sunt de parere ca din cauza ca am spalat pietrele si le-am pus in acvariu (neasteptand sa se scurga apa de pe ele) clorul din apa sa fi atacat bacteriile care incepeau sa se formeze.

Filtrul l-am pus intr-un colt, pietrele cam in mijloc si planuiesc ca in coltul liber (opus filtrului) sa pun o planta Ceratopteris (desi ma indoiesc ca o sa gasesc la petshopul respectiv; in mare parte am poza scoasa la imprimanta si cand ma duc la petshop ma uit la frunze sa vad care seamana. Daca nu are Ceratopteris, ma gandeam la un Hygrophila, din moment ce acestea sunt cele mai usoare plante de intretinut.

1. Este bine cum am pozitionat filtrul, pietrele si (viitoarea) planta?

Urmeaza sa-mi cumpar termostat, un aspirator de acvariu si un cerculet de mancare .

Planuiesc sa am in acvariu un Cory alb si o pereche de Guppy (ca pentru incepatori). Stiu ca Cory s-ar putea (defapt, sigur) simti singur, dar sper sa nu sufere prea mult. Deja dupa calculele de 1 cm de peste / 1 litru de apa imi ies fix 16 litri (pietrisul ocupa cam 500ml - 1l; pietrele, nu stiu ca ocupa, mai putin de 500 ml cred (sper))

Materiale aditionale "homemade": Mi-am confectionat singur un capac din polistiren, acoperit cu scotch si apoi capacul acoperit cu o plasa (nu mai stiu exact materialul, dar este destul de fin; permite schimbul de gaze) prins cu pioneze. Aveam nevoie de capac pentru ca am si pisica si caine si lasa destul de mult par prin casa si imi era frica ca acvariul o sa fie plin de par (am pus apa la decantat si am lasat-o descoperita si dupa o zi era suprafata plina de par, am acoperit apoi galeata cu un capac astfel incat sa nu mai cada par in apa si clorul sa iasa din apa).

Situatia este urmatoarea: Am la activ... Duminica, Luni si azi, deci 3 zile de cand am inceput sa pun mancare in acvariu.

2. Un acvariu mai mic, ca al meu, are nevoie de mai putin timp pentru ciclarea apei, nu?

Da, momentan nu am teste de apa (de nicio culoare), deci as vrea, daca se poate, sugestii legate de concentratia de NH4, SO2 si SO3 privind coloratia apei, densitatea, claritatea, mirosul si poate alte chestii. Daca este chiar necesar sa cumpar teste... Macar spuneti-mi cat costa (nu am indraznit sa intreb la petshop). Poate puteti sa imi aproximati un timp in care credeti ca ciclarea este gata. Atuncea pot sa schimb direct 25-30% apa si sa introduc pestii.

3. Fundul acvariului se cam umple de fulgi si ma intrebam daca trebuie sa sifonez (sa aspir, presupun) stratul in timpul ciclarii sau il sifonez dupa ciclare complet?

Am citit Ciclul Azotului si stiu despre ce e vorba (prima oara cu acvariul, taica-miu schimba apa la o saptamana, pentru ca mirosea destul de rau (cred ca din cauza amoniacului), dar era si suprapopulat cu vreo 4 pesti (Xipho si Molly daca imi aduc bine aminte); in final ne-am mutat si noul mediu nu prea avea (si inca nu are) o incalzire destul de buna, deci pestii au "trecut" in "lumea congelata"; de atunci ai mei nu au mai vrut pesti pentru ca mirosea apa). dar nu prea am gasit date exacte despre ciclarea acvariului mai micin comparatie cu unul mai mare. Am citit si ca un acvariu mai mic este mai instabil decat unul mai mare.

Dar, va rog nu sugerati sa imi iau un acvariu mai mare, pentru ca asta planuiesc, dar pentru asta trebuie sa le dovedesc a lor mei ca sunt in stare sa am grija de pesti si ca nu o sa am "decese".

Tempretaruta o sa o setez la 24 C. Stiu, o sa-mi achizitionez si un termometru pentru ca am inteles ca ceea ce arata termostatul si temperatura apei poate sa fie diferit.

Astept pareri, sugestii, reclamatii si sfaturi.

PS: Imi cer scuze daca am scris prea mult si v-am plictisit, dar m-am gandit sa dau cat mai multe detalii despre acvariul meu. Daca totusi mai aveti nevoie de informatii spuneti-mi de ce mai aveti nevoie.
[Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai, de unde sa incep acvariul ai spus ca are 16l.
Deci un incalzitor ar fii destul de ok nu iti trebuie unul foarte puternic
Cat despre mancarea de pe fund eu stiam sincer ca se pune in a 3 zi foarte putina....
Pietrele care le-ai pus in acvariu ar fii trebuit verificate sa nu fie calcaroase, cum le verifici?
Foarte simplu : le scoti din acvariu le lasi sa se usuce iar dupa ce s-au uscat toarna umpic de otet peste ele, daca apar semne vizuale si sfaraie inseamna ca sunt calcaroase, in caz ca sunt aruncale nu ai ce face cu ele, dar daca nu sunt clatestele bine si punele inapoi.
Si ai mai zis tu de o piatra ceva ca ai spalato si ai bagato in acvariu daca nu afecteaza..
Nu, nu afecteaza dar pentru orice eventualitate poti pune 1-2 picaturi de verde de malachit ( gasesti aproape la orice pet-shop sau farmacie veterinara )
Ape limpezi

This message was edited 1 time. Last update was at 14/01/2014 21:53:11

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
MaXaRaYkIn
Junior member

IP:

Pai incalzitorul o sa fie cel mai ieftin, e pentru inceput. Si presupun ca puterea este raportata la pret.

Legat de pietre, nu sunt calcaroase, sunt de râu, nu le mai scot acuma, ma gandesc ca au inceput sa se urce bacteriile pe ele. Mai era o piatra in acvariu (dupa renuntarea la pesti, deci cand era gol si colecta praf), gasita de tata (cine stie de pe unde), dar arata r?u, e cam alba si nu am riscat sa o introduc in acvariu. De testat nu o mai testez, pentru ca nu o pun in acvariu. (stiam cum sa le testez, facusem un mic test pe pietrele vechi, alea albe, dar nu a facut nimic spectaculos, deci sunt ok)

Va sa zica am gresit cu mancarea? Am pus-o prea rapid? Tinand cont ca am dat drumul sambata la filtru, cu cateva pietre in acvariu si duminica am adus pietrisul cumparat si atuncea am luat si mancarea si le-am pus in acvariu.

In mare parte, vreau sa stiu metode babesti de descoperire a substantelor din apa.
De exemplu: Ce miroase mai tare: NH4 sau SO2. (presupun ca NH4)
Si poate imi puteti aproxima un timp de ciclare al acvariului meu. Ma gandeam sa il aduc pe Cory in weekendul asta, dar asta ar insemna ca trebuie sa schimb apa si nu prea este recomandat sa o schimb in timpul ciclarii, se incetineste procesul.
Oricum ma gandeasc ca trebuie sa se formeze bacterii care sa descompuna NH4 de la 2 Guppy si un Cory, deci s-ar putea sa dureze mai mult. Dar sper ca nu peste o luna, tinand cont ca este acvariul micut...

Repet: am inteles ca este mai greu cu un acvariu micut: temperatura se pierde mai repede, deci termostatul o sa functioneze mai mult sa faca apa sa aiba aceeasi temperatura, echilibrul o sa se strice mai repede in caz de schimbari bruste etc.

Apropo de termostat: Unde trebuie amplasat? In mijlocul acvariului? In colt? Langa planta? Langa filtru? (Am acvariul micut deci spatiul si pozitionarea momentan ma cam deranjeaza (nu vreau sa se prajeasca pestii cand trec pe langa el, sa miroasa a saramura prin casa ) ), sa nu fie prea aproape una de alta si sa dauneze (plantei in special) si as avea nevoie de niste sfaturi despre cum se pozitioneaza intrumentele prin acvariu; adica daca este mai bine sa pun filtrul in colt sau in mijloc: unde facem ai multe valuri? etc.)

Recomandari de mancare: fulgi, pureci, mancare vie etc.?

Ma gandesc sa cumpar si o lampa de acvariu (pentru ca nu stiu cat de bine merge neonul in capacul meu din panza / plasa), dar nu stiu daca chiar imi trebuie... In primul rand ca este o lampa (sau asa am inteles de la vanzator), deci nu un neon si in al doilea rand nu stiu daca planta pe care o sa o achizitionez o sa aiba nevoie de atata lumina (mie frica sa nu vad alge prin acvariu sa trebuiasca le vanez; la scoala sunt o multime de alge prin acvariul de la biologie, dar pestii mai iau o gustare din cand in cand din de pe peretii acvariului, din moment ce nu prea sunt hraniti (par cam flamanzi))

In legatura cu substantele din petshopuri... Momentan incerc metoda clasica, aia grea, ciclarea normala si poate la urmatorul acvariu o sa cumpar mai multe substante pentru ciclarea si intretinerea acvariului.

PS: Vad ca acvaristii nu prea dorm, e ora cam tarziu, nu de alta.
[Yahoo!]
volts
Member
[Avatar]

IP:

Ne pui o poza ?

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
denes
Member
[Avatar]

IP:

Pai cam ai de munca trebe sa te mai documentezi.
Cat despre pureci ce ii ai nu ajuta la cresterea pestilor doar ii scapa de foamete nu au vitamine si nu ii recomand deoarece cory nu mananca decat mancare ce cade pe fund.
Cumpara niste granule.
Mancare pentru ciclare se pune doar o data in acvariu si nu multa pentru ca favorizeaza mirosul urat.
La fel cand ai pestisori ii hranesti o data pe zi cu putina mancare cat consuma intr-un interval scurt 1 min sa zicem poate mai putin.
Acvariu e cam micut si e greu de mentinut un echilibru fara plante mai ales.
Cumpara un acvariu sau de ce nu fa`ti unu singur nu e mare lucru si iesi mai ieftin.
Un 70 litri cva de genu ar fi ok+ filtru intern sau chiar extern in functie de cum iti permiti.
O sa ai nevoie si de lumina, de plante de multe altele o sa te convingi si tu cautand in orice colt al internetului si culege ce e mai bine si intreaba cand ai nelamuriri.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

In primul rand, pune o poza sa vedem si noi despre ce vorbim

Mancare poti sa pui din cand in cand, o data la cateva zile, dar putin. Nu in asa fel incat sa se adune pe substrat.
Acvariul fiind mai mic nu inseamna ca va dura ciclarea mai putin.

Daca poti strange niste banuti, te-as sfatui sa iei un alt filtru, de tipul HOB, sau cascada. Gasesti chinezarii si la 30-40 de lei, pui un burete in el si un pic de material filtrant biologic (iti pot trimite eu daca vrei niste pietris vulcanic, fara niciun cost).
De asemenea, precum spunea un coleg mai sus, vei avea nevoie de lumina. Poti lua asa ceva: http://www.nevertebrate.ro/Lampa-Aqua-Zonic , cea de 7W la 40 de lei.
Si ai rezolvat doua probleme importante in acvariu.

Pune cat mai multe plantute, din categoria easy: Vallisneria, Elodea, Nucus, Ludwigia repens, Rotala rotundifolia, Cryptocoryne, Riccia, moss s.a.m.d. . Astea le poti gasi si local teoretic, sau pe forum la donatii sau vanzari (sunt destul de ieftine, gen 1 leu firul).

Referitor la teste, pentru ciclare ai avea nevoie de nh4 si no2. Costa in jur de 40 de lei si ceva testul.
Daca nu ai destui bani si trebuie sa alegi intre produsele enumerate pana acum, alege lumina si filtrarea. Ciclarea, daca urmaresti articolul si faci treaba cum trebuie, ar trebui sa mearga ok si spre 3,4 saptamani sa poti introduce niste pestisori (nu multi, pentru ca acvariul e mic).

Referitor la mancare, o cutie de fulgi (JBL, Tetra, Sera) te va tine multa vreme.

Legat de incalzitor. Ce temperatura ai in camera? Daca ai 23-24 grade Celsius, poti zice pas incalzitorului.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2014 01:59:43

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Daca reusesti sa le explicit parintilor ca un acvariu mic e mult mai greu de intretinut/stabilizat, decat unul mare, ai o sansa.

Momentan poti sa iti spun ca ceea ce faci va fi un "epic fail".
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Dan P wrote:
Momentan poti sa iti spun ca ceea ce faci va fi un "epic fail".

Da' de ce sa-i taiem avantul?
E drept, un acvariu mic e mai greu de tinut stabil. E drept ca nu are experienta. Da' cu ajutorul nostru si al articolelor si informatiilor de pe forum, eu cred ca se va putea descurca.
Depinde doar de el

Apropos, am avut si un acvariu de 5 litri , iar acum pe langa cel mare am unul de 10 litri
Deci, se poate.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
MaXaRaYkIn
Junior member

IP:

@volts & @stefanp Fara poza nu se poate?... Aparat foto digital nu am si mi-e sila sa folosesc telefonul; pentru ca trebuie sa instalez software-ul de transferat date de pe PC pe telefon si invers. Daca aveti imaginatie, puteti citi primul post (stiu ca este cam mult scris) si va dati seama despre ce e vorba (de aia am scris si asa mult, pentru ca stiam ca de uploadat poza o sa fie cam greu).

@denes Mai, faza e ca si fulgii cad pe fund.
Dar am inteles, nu au nutrimente destule deci nu mai cumpar fulgi. Ma bazez pe granule. Ceva specificatii? Sau sunt pur si simplu "granule".
Legat de mancare... Cred ca am pus cam multa (dedoua ori pe zi). Eu credeam ca daca nu miroase apa nu este amidon si de asta am insistat sa pun mai multa mancare. Acuma ce e drept miroase putintel, deci mai reduc din mancare. Poate odata la doua zile. Suna bine?
Despre echilibrul acvariului, da stiu ca este greu de mentinut. Dar, daca nu ma insel, am precizat ca o sa cumpar o planta, in primul post, de genul Ceratopteris sau Hygrophila. Deci poate primesc un plus in mentinerea echilibrului si nu o sa se mai destabilizeze asa de repede daca am o plantuta. Ma gandesc sa iau mai multe pentru ca arata mai dragutz un acvariu "vegetal".
De un acvariu nou, am precizat ca ai mei nu ma lasa sa imi iau altul mai mare pentru ca nu cred ca sunt in stare sa am grija nici de asta micut.
Plante, da, lumina. nu prea sunt sigur. O sa mai ma documentez legat de cata lumina au nevoie plantele.
PS: Nu cred ca ai citit atent primul post. Poate nu stiu eu sa explic, na, ce vrei, asta e.

@stefanp Cum am spus si mai sus: am cam gresit cu mancarea, dar am inteles, mai reduc din ea. Uummm... Deja s-a adunat pe substrat (cred ca am pus cam mult, ce e drept).
Stiu ca filtrul e musai necesar sa faca fatza la conditii, dar cu 3 pestisori in acvariu chiar trebuie sa il schimb?
Legat de lumina, am inteles ca se formeaza alge (asta de la prea multa lumina) care dau un aspect "uratel" acvariului. Lampa m-am gandit sa cumpar, dar nu as dori sa-mi aratati un produs anume, ci as dori atributele lampii: cati W, ce fel de lumina sa aiba, cat timp sa o tin deschisa etc. Asta ca sa ma orientez eu pe piata sa vad ce se poate cumpara.
Plantele pe care le-am vazut la petshopul de la mine sunt din acelea cu "ghiveci" (presupun). Au un patrat la baza, unde cred ca sunt radacinile si din patratul ala iese tulpina.
Lampa m-am gandit sa cumpar, dar schimbarea filtrului nu mi-a trecut prin cap.
Ok, am inteles dupa 3 sau 4 saptamani (o sa iau 4 saptamani sa fiu sigur ca este totul in regula in acvariu) o sa introduc pestii.
Acuma sunt indemnat sa renunt la fulgi, acum sunt indemnat sa iau fulgi. Offf...
Incalzitor trebuie sa iau. Nu cred ca variatia de temperatura din casa o sa lase acvariul fara variatii de temperatura, asa ca incalzitorul trebui sa imi faca temperatura mai constanta. E spre binele pestilor.

@Dan P Daca reusesti sa faci un batranel/batranica sa umble pe smartphone/tableta/ipad, poate o sa incerc si cu ai mei sa le explic cum sta treaba cu acvariul.
"epic fail" - nu mai exista comentarii pozitive sau macar putin mai optimiste?

@stefanp Daca incepi cu ce e mai greu (un acvariu mai mic, in cazul de fatza), un acvariu mai mare o sa fie floare la ureche.

Concluzii: Pun mancare mai putina in acvariu.
Sa schimb fulgii cu granule sau nu? Daca da, de care granule?
Lampa vreau sa-mi achizitionez, dar am nevoie de mai multe detalii legate de ceea ce ar trebui sa faca lampa. Sa lumineze acvariul sau sa ajute plantele (planta momentan; defapt "viitoare" planta) sa faca fotosinteza?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2014 16:16:45

[Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Max..... sincer ori mi se pare mie ori tu nu vrei sa ne arati pozele... crezi ca v-om rade?
Te inseli sa sti nu s-a nascut nimeni acvarist toti am invatat si inca invatam.
Si mai lasa sila deoparte, azi iti este sila sa pui o amarata de poza maine o sa iti fie sila sa mai ai grija de acvariu....

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
denes
Member
[Avatar]

IP:

Cam asa sta treaba cu fulgi si cu pureci
[Thumb - Fotografie1922.jpg]

[Email]
denes
Member
[Avatar]

IP:

Prima punga de la stanga la dreapta: granule cele mai bune care mi leo recomandat mai multi acvarisi nush cum le zice
Punga din mijloc este cu pureci de balta nu ii folosesc deloc ca nu se ridica la cerintele pestilor
Iar ultima sunt fulgi de care ai zis tu aia sunt ok.
[Email]
Black
Member
[Avatar]

IP:

Salutare !

Ai RABDARE ! Lasa filtrul pornit,daca nu ai bagat inca plante nu folosii lumina si uita de acvariu minim 2 saptamani.Nu te grabii cu efectuarea schimbarilor si popularea cu pesti.Eventual daca ai de la cine fa rost de melci comunitari,te ajuta mult in mentinerea echilibrului,sunt de regula pe gratis si destul de rezistenti la parametrii apei mai ales in faza de ciclare.
Pe viitor 16 litrii nu iti ofera spatiu mult de lucru dar nici nimic nu e,deci tot acvarist vei fi Incearca sa faci rost de Corydorasi pitici nanus,hastus,habrosus,panda.
Sunt pesti ok si poti tine linistit 3 in acvariul tau.Pe langa ei mai merg 2 Guppy,sa zicem masculi sa nu ai treaba cu inmultirea plus ca masculii sunt mai frumosi.Deci asa cu indulgenta cu o filtrare buna,curatenie si schimb de apa merg cei 5 pesti impreuna ,Corydorasii pe fund iar Guppy mai mult pe mijloc si suprafata,deci nu se vor deranja iar spatiul le va fi destul.Spun sa pui 3 Corydorasi deoarece unul e mult prea putin si pentru ei ( se simt singuri) si pentru tine (nu ai la ce sa te uiti ,poate la un peste singuratic ceea ce nu-i sta in fire unui Cory) Decat un Cory mai bine creveti sau melci.

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Ar mai fi o chestie cu mancarea. As recomanda sa fie cumparata din magazin, la cutie sigilata (asta daca nu o cumperi varsat de la cineva de incredere si stii ca e in termen si e ok).
Si spun asta pentru ca aveam si eu niste fulgi marca Sera, luati varsat de la cineva de incredere. Totul ok, au mancat pestii. Intre timp am terminat setupul, a durat cateva luni pana am inceput altul si am adus pesti noi, timp in care mancarea a stat intr-o punga (legata bine la gura)...totusi, pestii n-o mai mancau...o "molfaiau" un pic si o scuipau. Pana am cumparat alta.

Unde vreau sa ajung cu toata pledoaria e ca daca nu o cumperi dintr-o sursa sigura, mai bine cumpara la cutie, noua.
Ca sa fii sigur ca in termenul de valabilitate si nu e alterata.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
MaXaRaYkIn
Junior member

IP:

@Avansatul Pai nu prea vreau. Camera de la telefon este de 3.2 Megapixeli si e intrat si la apa camera (la propriu), deci am niste poze de calitate naspa. De ras sigur o sa fie un mic zambet, chicoteala sau ceva. Daca nu sigur o sa fie un motiv de suparare (oricat de mic).
Asa-i cu sila. Deci m-am pus pe instalat softul si imediat pun si pozele. Asta pentru ca sa nu cumva sa fiu in situatia de prea sila sa am grija de acvariu.

@denes Pai eu prima oara, foloseam granule din prima punga. Credeam ca sunt purici de balta, dar vad ca aia sunt albi (nu i-am vazuti n viata mea pe astia). Si a treia punga o am si eu (ce e drept, intr-o varianta mai mica).

@Black Pai nu ma grabesc (eram totusi curios sa vad daca un acvariu se cicleaza mai repede daca este mai mic, dar se pare ca raspunsul este nu). Melcii am vazut ca sunt problematici pentru ca se inmultesc super-mega-ultra rapid. Stiu chestia cu morcovul, dar parca nu as risca chiar asa de mult.
Ziceam ca pe viitor o sa-mi iau ceva mai mare. E o idee geniala sa iau mai multi Cory pitici, din moment ce au o dimensiune mai mica (nu?) decat Cory alb sau cel normal (cum s-o numi). Trei Cory mici si 2 Guppy suna perfect. Acuma nu stiu daca o sa gasesc Cory mici prin oras. Sper sa gasesc, totusi.

@stefanp De la magazin o cumpar, dar nu este in cutie, ci intr-o punga sigilata (OK, sigilat e mult spus; inchisa la gura oricum). Data viitoare o sa ma orientez pentru granule (sau fulgi, depinde de cei mi recomandati) la cutie.

Ok, am pus si imagini. Cam proasta calitatea (cum ziceam, a intrat telefonul la apa), dar presupun ca e mai bine decat nimic. Macar va faceti o idee.
Tineti cont ca nu merge sa le uploadez. Pur si simplu sta si se incarca, de aceea am ales sa le pun pe un site cu hostare de imagini si apoi sa le pun aici.

Poza din fata.
image

Poza dintr-o parte.
image

Poza dintr-o parte, mai aproape.
image

Poza la punga cu mancare .
image
[Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Prima impresie este ;) dar nu in semn de rau deoarece inceputul meu de acvarist a pornit tot de la un acvariu dinasta micut si lung si cand am vazut poze mi-am amintit efectiv de acele vremuri e bine, daca totusi nu ai rabdare sa tii acvariul la ciclat 4 saptamani cat vrei tu, cauta un coleg acvarist de acolo la tine si roagal sa isi spele buretele de la filtru in acvariul tau

10% caut ceva de facut

Ape limpezi cititorule
MaXaRaYkIn
Junior member

IP:

A, nu-i problema de asteptat 4 saptamani. Asta doar daca imi garantati ca acvariul este gata de primirea pestisorilor. Asta fara teste intre timp facute pe apa. Daca imi garantati ca e gata in 4 saptamani eu astept (pana la urma un acvarist trebuie sa aiba rabdare, altfel nu prea mai are tangente cu acvaristica).
[Yahoo!]
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

@MaXaRaYkIn Unde locuiesti? Filtrul ala bolborositor imi trezeste multe amintiri
Black
Member
[Avatar]

IP:

Arata promitator inceputul ma bucur ca nu am vazut scoici si castele
Pietrele nu sunt ok mai ales daca o sa pui Cory,si anume risca sa cada sub influenta sapaturilor.Incearca sa faci o grota din mai multe pietre si anume pe cea mare ridicata sa o sustii cu alte pietre mai mici.Totusi nu iti recomand sa pui prea mult decor (lemne , pietre,nisip) deoarece o sa reduci din volumul de apa si nu ai vrea asta la un acvariu mic.Corydorasii se simt bine si pe sub plante nu doar pe sub lemne si pietre.Eventual faci rost de ceva anubias si il legi de o piatra,avantajul este ca nu-i trebuie multa lumina,substrat.
Ca si capac poti folosii urmatoarea metoda pe care de altfel o folosesc si eu la un acvariu maternitate si anume:
Peste acvariu pui o bucata de sticla (taiata cu 1-2 cm mai mare decat gura acvariului) si peste sticla asezi un bec economic.Daca sticla se aseaza perfect peste acvariu atunci trebuie sa pui ceva distantier pentru a lasa loc circulatiei aerului,deci nu vrem un mediu ermetic.Pentru siguranta poti fixa cu banda becul de sticla sa nu alunece si ar fi bine sa pui sub dulia de la bec ceva distantier (eu am pus folie de aluminiu impaturata bine pana am facut un patrat de 3 x 3 cm si cu inaltime de 1 cm) sa nu fie becul chiar pe sticla,astfel aerul circula si becul nu se incalzeste asa tare.Peste bec faci tot din folie de aluminiu un fel de reflector,sau mai era aici pe net o varianta cu o doza de bere .Asta e cea mai low si la indemana metoda de a avea lumina in acvariu + capac pentru a proteja apa si in acelasi timp evaporarea masiva.

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
MaXaRaYkIn
Junior member

IP:

@teddy2k Sunt din Galati, dar cred ca filtre de genul asta sunt mai prin toata tara.

@Black Mai are ceva mici scoici, le mai pescuiesc cand le vad.
Ceea ce vrei sa spui e ca o sa cada piatra jos (initial am crezut ca pietrisul nu este bun), nu? Nu prea am inteles cum ai vre sa le asez, daca poti sa detaliezi putin, I'd be grateful.
De decor nu mai pun. Ma gandeam sa inlocuiesc pietrele cu ceva sub care sa se poate ascunde si sa fie stabil sa nu cumba sa-mi puna pestii la presat.
In legatura cu plantele, eu ma gandeam sa "inverzesc" partial (mai mult sau mai putin total; nu vreau sa vad ca imi ies plantele din acvariu ) ) acvariul, dar nu sunt sigur de efectele unei ape (super-) oxigenate asupra pestilor. (deja imi imaginez ca incep sa vand sticlute de apa oxigenata pe piata farmaceutica, luata proapat din acvariu). Legat de prea mult oxigen in apa, pot sa introduc sifon (sub forma de apa carbogazoasa; putin desigur, o lingurita de exemplu) pentru un plus de CO2 in apa si un plus de aciditate? (cred ca sunt in faza "de chimie": iau toate substantele de prin casa si le pun intr-un recipient sa vad ce se intampla ); mai este pana atunci, de asta va intreb pe voi).
Capacul... Al meu permite oxigenarea pentru ca are o plasa pe post de acoperis, nu este cazul de mediu ermetic. Sticla o gasesc cam grea. Eu ma gandeam la ceva mai usor. Dar nu sunt sigur ce material anume. Becul nu cred k e o idee buna... Eu ma gandesc sa achizitionez o lampa. Dar daca tot ai adus vorba de bec. Este destul un bec pentru luminarea plantei? (la ala din camera ma refer) ma pun pe calcule sa vad cata lumina primeste un metru patrat? Si dupa calculez cam cati W imi trebuie pentru acvariu si sa vad daca este destul lumina becului?)
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: