[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare din Cluj!  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Numele meu este Vlad, sunt din Cluj-Napoca. Pasionat de acvaristica incep sa imi construiesc al 4 lea bazin. Unul mare de data asta -350l brut, populat cu ciclide africane.
Am schita pentru mobilier, probabil luni o sa o duc la tamplar (inca nu stiu la care), sticlar am gasit pe str Iazului colt cu Bucuresti (astept sugestii daca stie cineva unul mai bun), iar despre filtru, am cumparat unul de pe ebay la un pret excelent (44,5 euro) avand in vedere ca e aproape nou, tubulatura si medii filtrante incluse - e vorba de un JBL Cristal Profi e1500.
Sapt ce urmeaza ii dau startul asa ca uratimi succes!
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Salutare!
Succes cu proiectul. Te asteptam la categoria de "cichlidae" cu un jurnal.

Legat de filtru, intr-adevar ai obtinut un pret foarte bun.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Bune ai venit!

Filtrul pe care l-ai achizitionat nu cred ca este suficient ca si filtrare pentru un bazin de 350 de litri
normal populat cu cichlide. Ti-ar mai trebui inca unul, macar un filtru intern care sa faca in principal
filtrare mecanica.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Hmm... credeam ca e suficient avand in vedere specificatiile producatorului.
Oricum voi pune un filtru intern, unul care arunca un jet de apa si de aer puternic.
Am atasat o poza cu mobilierul, cel mai probabil va fi nedublat din motive financiare... ce parere aveti? Tine? Se curbeaza? :S
[Thumb - proiect acvariu.jpg]

[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daca o sa vrei sa cumperi butelie de 10l pentru co2, marea majoritate au 78 cm inaltime, deci nu vor intra in dulapul tau. Daca pastrezi inaltimea standului pe care-l faci ori vei cumpara butelie mai mica ori vei face o gaura in podeaua standului ca sa-ti intre butelia. Uite aici un stand cam ca al tau http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/21172/un-nou-setup-acvariu-350-litri/page/2/. Nu stiu cum se va comporta in timp dar deocamdata rezista bine

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

As prefera o butelie mai mica. Nu pot sa fac suportul acv mai inalt, nu se potriveste cu ce am in apartament.
Schita nu e batuta in cuie, orice sugestie e bine venita.
[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

In timp PAL-ul se deformeaza sub sarcina. la mine cu blat dublu cu deschiderea maxima de 60cm deformarea este de 6-7mm (cam in 10 ani de la punerea in opera). Noroc ca am pus neopren sub acvariu si a preluat deformarea si fundul este dublu. Vericalele si fundul sunt duble si la mine. Cele mai bune si fara probleme sunt suporturile facute din teava de metal imbracate in PAL - pe exterior nu se vede si stai linistit.
Ar mai fi necesara o bordura care sa acopere fundul si stratul de nicip (macar o parte din el).

Nu stiu dimensiunile finale dar daca tot esti in stadiul de proiect ia in considerare o adancime cat mai mare (minim 60cm, 70 de preferat iar la 80cm este maestru). Dupa cum ai dat volumul brut si lungimea acvariului de 150cm cred ca te-ai gandit la o inaltime si mai ales la o adancime foarte mica ceea ce vei regreta...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pt sfat. Probabil o sa fac si bordura respectiva, am vazut la un prieten, intradevar mascheaza bine fundul bazinului.
Referitor la dimensiunile bazinului, ma gandeam la 140 x 50 x 50. Inaltime mai mare nu cred ca necesita. Il voi popula doar cu mbune.
[Email]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Spatiul fara sustinere va fi aprox la 45 cm. E suficient pal de 2 cm!? :s
[Email]
Black
Member
[Avatar]

IP:

Avand in vedere un bazin ce o sa aiba jumatate de tona (sticla,apa,pietre,nisip,pesti etc.) iti recomand sa faci mobilierul minim dublu.Pentru a iesi mai ieftin poti cumpara pal-ul pe interior simplu,nelaminat,este mult mai ieftin.Sau si mai bine faci un cadru pe lemn masiv imbracat in pal pentru design sau asa cum s-a spus mai sus varianta cea mai ok cu stand din metal.Gandeste-te si la picioarele standului sa fie rezistente si in acelasi timp sa strice cat mai putin pardoseala.

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Am gasit o varianta mai ieftina... e o poza sugestiva de pe net.
Inbracata in pal mai subtire, sau cv placaj estetic (nu stiu daca este), iar sus un blat ca si de bucatarie.
Sa raman la varianta asta?
[Thumb - 1gmzig.jpg]

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Varianta aceasta (daca e bine facuta) este in regula... americanii folosesc (aproape toti) standuri facute din lemn.

Uite, in topicul de aici gasesti foarte multe poze si explicatii: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1567110

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi koala! Voi ramane la varianta asta cel mai probabil.. apropo.. e lemn de brad?!
[Email]
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Dupa cate stiu lemnul de brad nu este stabil, se torsioneaza in timp, se si crapa.
As folosi ceva de foioase (de ex. fag).
Si foloseste suruburi speciale de lemn, cilindrice (alea de folosesc inbus, cu filet generos, de trebuie sa dai gaura inainte) , nu holtsurub clasic (sa nu vorbim de cuie...).

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2013 13:55:58

In mod natural, orice improvizatie tinde sa devina permanenta.
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum alta bataie de cap..... tamplari care sa foloseasca lemn masivi sunt f putini. :s
[Email]
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai de aceea nu se face mobila din lemn de brad, in afara de rafturi si dulapioare de pantofi.
Nu neaparat lemn extrem de tare (stejar). Tei, arin, ulm, artar gasesti sub forma de scanduri/dulapi prin magazine de gen hornbach, dedeman etc. (10x10, 15x15cm).
Doar nu rasinoase pentru ca nu sunt nici uscate cum trebuie, si lucreaza foarte mult.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2013 14:02:10

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Totul este, pana la urma, o problema de costuri si eficienta a muncii.

- daca folosesti lemn de brad, va trebui sa "dublezi" picioarele... ca sa fii sigur ca nu vor fi probleme, mai tarziu.
- eu as folosi lemn de esenta tare... nu stiu ce sa zic, cred ca stejarul s-ar potrivi perfect. Poate sunt si alte soiuri de lemn care se preteaza, intreaba si tu un tamplar.
- in mod normal, prin partile noastre, standurile acvariilor mari se fac cu schelet metalic "imbracat" apoi in placaj, lemn, PAL, etc.
- daca lucrezi "serios", si un mobilier facut din PAL poate sa tina fara probleme... dar, e obligatoriu sa dublezi toate foile de PAL care alcatuiesc peretii verticali.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
vladbodnar8
Junior member
[Avatar]

IP:

Banuiesc ca la asemenea standuri nu se pun picioare.
[Email]
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu cred ça mai bine mergi pe varianta teava imbracata in pal, lemnul trebuie sa fie uscat foarte bine, daca nu lucreaza in timp, plus ca trebuie sa fie de esenta tare.Iti spun asta pentru ca acasa am usile din stejar, uscat o luna, iar dupa 1 an sunt toate deformate. Ai facut un calcul sa vezi care e diferenta de pret ( material+manopera ) intre cele doua materiale ? Teava rectangulara nu e asa scumpa si e mult mai sigura decat lemnul, parerea mea. Mai bine platesti putin mai mult si dormi linistit, decat sa faci economie de 100-200 de lei.
Nu am inteles ce faci cu butelia de CO2, poate am sarit unde ai scris.
Bafta !
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Poate ar fi interesant de studiat cum face MP masutele de acvariu.
Peretii sunt pusi in diagonala, astfel nu se permite miscarea laterala si torsionarea. Si este PAL melaminat de 15mm la standul de 1m (acvariul de 180l - adica cel putin 250 kg).
Fata de ce se vede mai are un blat central perpendicular in centru pentru a nu face burta.

https://www.eheim.com/en_GB/products/aquariums/stand-kits/aquaduo-100_alugrey

This message was edited 3 times. Last update was at 30/12/2013 14:15:11

Forum Index » Despre noi
Go to: