Bah copii, e treaba buna cu astronotusii si concediul.
- in afara faptului ca tre' sa curat peretii de alge, nu-s probleme.
- pestii au fost hraniti, de cateva ori... pentru ca soacra n-a avut inima sa-i lase nemancati (desi ii spusesem ca nu-s probleme, din acest punct de vedere).
- deci, asa cum ma asteptam, totul e in regula.
PS: Am fost pe coasta de vest (Hollywood, Los Angeles, San Diego, San Ysidro), asa ca o sa incerc sa va arat si niste poze... e alta lume, clar de tot!
- Timid, timid, pare ca se alege o pereche... n-am inca nimic concret, sunt doar "impresii si pareri".
- Pestii au crescut binisor, cele 3 bucati mari au depasit 22-23 cm... celalalt, "ala mic", a ajuns pe la 16-17 cm.
- Dintre cei 3 mari, eu cred ca am 2 masculi + o femela... am vazut ceva tendinte de ciondaneala intre albinos si unul d-ala clasic. Astia ar fi masculii... celalalt clasic, care nu participa la scandal, ar fi femela.
- Repet, inca n-au aparut atitudinile de tip "S" si nici papilele nu sunt scoase la iveala... totusi, am tendinta sa cred ca e asa cum banuiesc eu. Vom trai si vom vedea!
- Hrana zilnica e compusa din 2-3 mese de creveti congelati... am renuntat la "boabele de pisica", deoarece murdareau apa si "faceau" infuzori.
- Acvariul s-a stabilizat, au aparut algele verzi pe pereti si apa e clara... nu e limpede 100%, dar sunt multumit de evolutia bazinului.
- In weekendul asta am de gand sa fac iarasi un schimb mare de apa... sa vad cum o rezolv cu temperatura.
Am sa incerc sa le fac si niste poze "proaspete"... chiar au crescut bine si sunt aratosi si grasuni. Trierea se va face doar in momentul in care o sa stiu, clar si fara echivoc, ca am o pereche buna.
Poze n-am (aparatul e descarcat, iar cu telefonul m-am saturat sa ma chinui), da' o filmare scurta tot v-arat... e two in one, aveti si pesti si pisoi!
- in acvariu se observa "perechea" de astronotusi: albinosul + unul din exemplarele "clasic",
- celalalt oscar clasic ("masculul" singuratic) sta in spatele coloanei... apare, la un moment dat.
- "piticul" sta in partea dreapta a bazinului... nu se ia nimeni de el, probabil ca inca nu e dezvoltat suficient de mult incat sa fie privit ca o "amenintare" (sau ca un rival).
Daca gasesc ceva care sa-mi placa, o sa pun si lemne... nu sunt contra, insa n-am vazut nimic care "sa se potriveasca".
Gandul meu se indreapta catre o imagine cu "radacini" care coboara in apa... de sus... nu vreau o "buturuga pe nisip"!
De asemenea, astept un drum prin tara ca sa pot cauta o PSI (piatra sacra a icrelor) corespunzatoare... genul ala de bolovan de rau, alungit si plat.
Aseara, albinosul a inceput sa care nisipul. ... parca vad ca e asa cum v-am zis in august, ca pan' de Craciun o sa am o pereche aleasa.
koala wrote:- Incepand de astazi, 25 august 2015, sunt fericitul posesor al unei "trupe" de 4 astronotusi: 3 clasici si-un "blond". - Deocamdata le fac aclimatizarea... conform obiceiului lor, s-au asezat pe o parte si fac "pe mortii". - Sunt tineret-sperante, pesti de pana intr-un an de zile (10-15 cm)...
...
- La cum arata pestii, nu cred ca au mai mult de 9-10 luni... hai, pana intr-un an de zile.
- Pana la Craciun, bine hraniti, or sa ajunga pe la ~ 20 cm.
This message was edited 1 time. Last update was at 23/11/2015 09:27:33