[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema severum  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Sorin3030
Member

IP:

Buna seara colegilor forumisti,din pacate revin intr-o sectiune care nu-mi place.O sa trec direct la poveste.

Detalii : 200 de litri brut,temperatura obisnuita intre 26-27 de grade.Filtrare 1200L/H,extern de la tetra.Aerare non-stop cu piatra de aer.Plante...subtire,un pic de anubias si flame moss,dar nu prea rezista decat in locurile greu accesibile,altfel sunt mancate sau sfasiate de ciclide.
Nu am noutati in bazin,din contra,au plecat din pesti cu 3 saptamani inainte sa inceapa problemele,6 tetrazoni si 2 corydoras.
In acest moment,fauna totala este formata din 3 ciclide red spotted severum,un ancistrus,3 giant danio si 2 corydoras,plus 3 melci pomacea.Nu am bagat nimic gen pietre,crengi,de multa vreme.In acest moment nu am teste de apa,dar ultima data eram in parametri normali,nitriti 0,nitrati in jur de 20, PH 6,4
Cei 3 red spot sunt masculi.Cei mai mari se cam lupta de cate ori au ocazia,fara incidente majore,iar al 3lea nu emite pretentii,sta pe acolo linistit si nederanjat in mod deosebit.
De vreo luna i-a aparut unuia din ei,al doilea in ierarhie ca sa zic asa,o urma pe obraz,ca un solz lipsa.Am considerat ca e de la vreo muscatura,asa ca nu m-am agitat prea tare.Doar ca in acea urma,a crescut un...filament alb,de vreo 3 milimetri,dupa care a disparut,la 2 zile.Dupa care a crescut in acelasi loc.Ceilalti pesti din bazin,pana in ziua de azi,nu au nici un semn,nici un simptom.
Am urcat temperatura la 29 de grade.Am incercat pana acum tratament cu eritromicina,8 pastile x 200mg timp de 2 zile,schimb de apa 50% si completat cu inca 4 pastile.N-a functionat si intre timp a mai aparut un filament si inca unul,ceva mai sus,in spatele ochiului.S-a si umflat zona,de parca s-ar dezvolta ceva acolo sub piele.
Am schimbat 3 zile la rand cate 40-50% din volum si am trecut la Sera Omnipur,10 ml,acum 4 zile.Se pare ca nici asta nu functioneaza,pentru ca au mai aparut 3 filamente deasupra ochiului,spre frunte.Nu reusesc sa imi dau seama ce este,seamana un pic cu Saprolegniaza,dar...parca nu este asta.Am crezut si cred in continuare ca e o ciuperca,dar nu pare sa reactioneze la tratament....Sa fie un parazit?Pestele mananca,cerseste si se bate mai departe de parca nu are nici o problema.Nu se scarpina vizibil,nu pare afectat in vreun fel.

Pun 4 poze,dintre care 2 cu close-up pe fatza(doar acea parte este afectata,nu restul corpului,nu obrazul celalalt) si 2 cu bazinul imediat dupa ce am pus in el Sera Omnipur.Daca imi poate da cineva o parere despre ce ar putea fi si eventual un tratament,ar fi de vis.Daca se poate,va rog sa-mi recomandati un tratament care sa nu decicleze,mi-a fost frica pana acum sa bag albastru de metil tocmai din cauza asta.Nu am acvariu "spital",singura solutie ca sa izolez pestele ar fi sa-l pun intr-o galeata de 20L cu piatra de aer.Dar e cam mare pentru acea galeata si nu vreau sa-i fac mai mult rau decat bine.

Poze

http://imageshack.us/photo/my-images/401/1iob.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/17/c2zt.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/594/6eft.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/833/ymmk.jpg/
Sorin3030
Member

IP:

Nici o idee?Asta nu e bine...in continuare ceilalti locatari sunt ok,dar problema s-a intins in jurul ochiului,acum am observat.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu mai sunt la curent cu medicamentele comerciale... pe vremuri, eu foloseam unguent cu kanamicina (unguent oftalmic, de la farmacie).
Scoti pestele din apa, il tii intr-un prosop si-i dai cu crema pe zona infectata. In 3-4 zile ar trebui sa se vada o imbunatatire a situatiei.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Sorin3030
Member

IP:

Din pacate s-au umflat ochii,fara urme evidente de puf pe ei.Cum sa fac,sa dau direct cu kanamicina pe ochi si pe zonele afectate?Nu inteleg ce ar putea fi,ca sa gasesc un tratament...Intentionez deseara sa ii fac o baie in 20 de litri cu albastru de metil si sare.Dau si cu unguent daca are sanse sa functioneze
Sorin3030
Member

IP:

Pai,daca tot sunt doar eu si koala pe aici,macar sa pastrez linia evenimentelor S-a umflat acel ochi tot mai mult,parca aduna lichid in jurul lui.Dupa o baie de 30 de minute in 10 litri de apa + 4 ml de albastru de metil,au disparut toate filamentele albe.Am scos corydorasii si am bagat in bazinul mare vreo 10 lingurite de sare neiodata.Sper sa functioneze,incep sa banuiesc tot mai mult ca peste acea ciuperca s-a suprapus o infectie bacteriana.Ultima solutie care imi vine in minte este sera bactopur,cu speranta ca scap de deciclare,dar pentru moment astept inca vreo ora jumate si urmeaza o noua baie de 30 de minute in albastru de metil.

PS: Pestele este la fel de activ dupa baie...cere de mancare si la 30 de secunde dupa ce a revenit in bazin,s-a luat la bataie un pic,de control

This message was edited 1 time. Last update was at 12/12/2013 20:46:46

Sorin3030
Member

IP:

Ok,se pare ca lucrurile au devenit imposibil de remediat.In ultimele 24 de ore,ochiul s-a triplat in dimensiuni.Nu l-a ajutat nici un tratament,iar pestele deja a devenit apatic.Probabil ca nu mai rezista pana maine.Acum e intr-o alta baie cu albastru de metil,iar in bazin am bagat tetra generaltonic si sare.Cica in 2-5 zile se vad inbunatatiri si la cele mai grave cazuri Daca scapa,trec pe tetra de la cap la coada,dar ma indoiesc profund Acuma,cel putin,vad ca ceilalti pesti sunt ok,nu au nici un fel de semne de boala,nici pe corp nici in comportament. Nu ma mai complic sa tratez si cu baktopur,cred ca e suficient ce am incercat.
Sorin3030
Member

IP:

Pana la urma,n-am putut doar sa stau sa ma uit,in acvariu starea i se inrautatea rapid,asa ca...de 2 ore pestele este in 12 litri de apa,in care am dizolvat o pastila de baktopur si 2 lingurite de sare.Am pus incalzitor si piatra de aer,este inca viu dar nu vad imbunatatiri.Mai revin cu un ultim post,daca scapa sau moare

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: