[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
ajutor setup acvariu 120l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
alexutzur
Junior member

IP:

sall de curand mi-am cumparat substrat (jbl aqua basic plus) ca tot imi mureau plantele (nu am mai avut substrat pana acum doar petris).Acvariul e un diversa 80 de 120l,cu filtru aquael unifilter 1000,pompa de aer tetratec aps 100 si incalzitor diversa de 100 w.va rog dati-mi un sfat cum sa procedez sa adaug substratul tinand cont ca acvariul functioneaza de anul trecut si are pesti si pietris in el.sa incerc sa adaug sub pietrs fara sa scot apa si pestii sau cum altcumva
stefanp
Moderator

IP:

Nu ai cum sa adaugi aquabasis-ul cu apa si pietris in acvariu.
Trebuie sa dai un reset. Pui aquabasis, pietris si pe urma apa.

Poti renunta la pompa de aer. Mai citeste un pic prin categoria asta, vei prinde multe sfaturi utile.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alexutzur
Junior member

IP:

stefanp wrote:Nu ai cum sa adaugi aquabasis-ul cu apa si pietris in acvariu.
Trebuie sa dai un reset. Pui aquabasis, pietris si pe urma apa.

Poti renunta la pompa de aer. Mai citeste un pic prin categoria asta, vei prinde multe sfaturi utile.

si ce fac cu pestii?u am cui sa ii dau si u vreau sa ii aruc is destul de mari si m-am chiuit crescadu-i
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca nu ai de unde sa imprumuti un acvariu ..e buna si o galeata mai mare ..ii pui filtru si incalzitor si pestii o sa supravietuiasca.
Oricum dupa adaugarea substratului , acvariul va trebui sa traca de faza de ciclare inainte de adaugarea in el a pestilor...(adica 2-3 saptamani)..

This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2013 22:14:01

stefanp
Moderator

IP:

Daca nu ai cui sa-i dai sa ti-i tina, vorba colegului de mai sus, ii tii intr-o galeata cat schimbi tu treburile in acvariu.

Dupa care, lasi acvariul 24 de ore sa se declorineze apa, pui filtrul inapoi (care a functionat in tot acest timp in galeata), mai adaugi un flacon de JBL FilterStart in bazin si timp de 2-3 saptamani ai grija sa faci schimburi de apa mici si dese (la doua zile sa zicem), ca sa protejezi pestii de concentratiile nocive de amoniac (schimburi timp de macar 2 saptamani in regimul asta).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alexutzur
Junior member

IP:

alyenn666 wrote:daca nu ai de unde sa imprumuti un acvariu ..e buna si o galeata mai mare ..ii pui filtru si incalzitor si pestii o sa supravietuiasca.
Oricum dupa adaugarea substratului , acvariul va trebui sa traca de faza de ciclare inainte de adaugarea in el a pestilor...(adica 2-3 saptamani)..

ms mult da am mai auzit 0 solutie pun substrat in ceva decor de lut si pun si peitris si plantez planta in ea e o solutie?
FlyingDutch
Member
[Avatar]

IP:

Si pui si pestii inapoi in acvariu. A uitat sa mentioneze Stefan
Eu am procedat la fel, fara probleme.

Ca sa nu astept 24 de ore:
-am pastrat cam jumatate din apa din acvariu prin diverse galeti, si peturi de 10 l
-apoi am adaugat apa depozitata pentru schimburile saptamanale
-am mai pus cred ca 10 l de apa plata

This message was edited 1 time. Last update was at 02/10/2013 22:31:06

acvariu 54L
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alexutzur wrote:
ms mult da am mai auzit 0 solutie pun substrat in ceva decor de lut si pun si peitris si plantez planta in ea e o solutie?

e o solutie dar nu pentru acvariu..doar pentru gradina (gandeste-te cum o sa arate )

Si pui si pestii inapoi in acvariu. A uitat sa mentioneze Stefan

un mic aspect neesential trecut cu vederea
stefanp
Moderator

IP:

Desi sunt tanar, am un Alzheimer precoce, trebuie sa recunosc

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: