[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pete cenusii pe acvariu..  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
KamiKaz3
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.. Dupa cum am spus si in titlu a inceput sa apar de aprox 3 zile niste pete cenusii(asemanatoare florilor de gheata iarna pe geam) pe interiorul acvariului, de asemenea tin sa mentionez ca si apa
a inceput sa prinda un miros ca de ou clocit si pestisorii isi dau rand pe rand duhul si nu fac nimic altceva sa ii expediez la ApaNova...
Am schimbat de curand filtrul de apa, ca dupa o intoarcere dintr-o deplasare am obs k nu mai era functional, cred ca acvariul a stat cateva zile bune doar cu pompa de aer.
Am schimbat recent cam 40% din apa si tot nu scap de floricele .. de asemenea am contactat un prieten care e ceva mai "vechi in meserie" si mi-a sugerat sa incerc cu verde de malachit sau albastru de metil, cel din urma folosindu-l(aprox 20 picaturi/60l)..
Va rog dati-mi variante... Am investit timp, bani si sentimente in ei...
Ms, astept cu drag reply
FLORINO
Member
[Avatar]

IP:

Daca ai pune o poza ar fi mai bine sa vedem despre ce evorba
[Email] [Yahoo!]
KamiKaz3
Junior member
[Avatar]

IP:

va rog ajutati-ma care puteti cu ceva sugestii... numele meu este Catalin st din Mogosoaia, IF si mama probabil plange si acum dupa ei... dupa cum am spus mai sus pana acum adica in ultimile 48 de ore am aruncat 4 neoni un mascul Xipho si un ancitrus..
FLORINO
Member
[Avatar]

IP:

Niste detali despre acvariu litraj, iluminat etc
[Email] [Yahoo!]
KamiKaz3
Junior member
[Avatar]

IP:

68 litrii neon de 3200K cu filtru de corecti de 5600K
ca decor am niste pitre cumparate din hornbach dac conteaza si asta
si am facut si o poza ca sa vedeti despre ce ve vb
[Thumb - IMAG0152.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 18/07/2013 22:37:38

FLORINO
Member
[Avatar]

IP:

Bun eu cred ca acvariul tau este deciclat daca ai pus in el verde de malachit .
In primu rand se utilizeaza medicament pt pesti nu pt apa
In acvariu citi pesti ai
[Email] [Yahoo!]
FLORINO
Member
[Avatar]

IP:

Nu pre sa vede mai nimica
[Email] [Yahoo!]
KamiKaz3
Junior member
[Avatar]

IP:

nu am folosit verde de malachit ci doar albastru de metil, in acvariu in acest moment cred ca mai am 6-7 pestisori 3 sanitari (un HOPLO si 2 Corydoras ) si 4 tetra (Gymnocorymbus ternetzi)

This message was edited 2 times. Last update was at 18/07/2013 22:52:33

FLORINO
Member
[Avatar]

IP:

Si el decicleaza acvariul
Eu zic asa maine ancearca sa scoti tot din el spala tot si iaua de la inceput
Si la acvariul tau trebuie un filtru xtern diy cauta pe forum
[Email] [Yahoo!]
KamiKaz3
Junior member
[Avatar]

IP:

asta ar insemna sa o iau de la zero cu acvariul sa fac iar tratamentul ape deci sa stau 2 sapt...as avea optiune sa mut pestii intr-un alt acvariu si sa il desfiintez temporar pe acesta dar imi este frica ca daca si pestii s-au imbolnavit sa nu se declanseze si la celalat... ma gandesc sa schimb maine 70-80% din apa si sa curat mizeria acumulata pe geamuri poate poate rezolv ceva ... speram sa scap mai usor cu un tratament al apei... in 2 ani de cand am acvarii este prima data cand ma lovesc de asa ceva stiu si st constient ca am nevoie de filtru extern dar momentan nu imi pot permite sa le achizitionez ca ambele acvarii st de 60-70l

This message was edited 2 times. Last update was at 18/07/2013 23:04:19

cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

ai cumva acvariul pozitionat langa geam? sau lumina soarelui bate direct in el?
un flitru extern este bun, dar si un filtru intern cu o capacitate de filtrate de 300-520 l/h este ff ok , iar costul nu depaseste 70-100 ron.
petele maro cred ca sunt un fel de alga.
acvariul pare deciclat, exista o fiola bio si nu mai stiu cum, se adauga in apa acvarilor dupa ce sau facut tratamente pestilor, fiola este pt refacera bacterilor din acvariu.
fa schimb 50%,apa, curata bine geamu si filtru(in apa din acvariu) inante de schim,

pestisoru meu de aur
KamiKaz3
Junior member
[Avatar]

IP:

acavriul este pozitionat la aprox 3 m de geam dar nu bate lunina soarelui direct in el desi se alfla intr-o incapere foarte luminoasa... filtrul este unul intern tetra pt acvarii de 80-120 l... petele pe geam au inceput sa apara dupa ce vechiul filtru nu a mai functionat .. nu stiu sa spun cat eu am fost intr-o delegatie o sapt si la 2 zile de la revenirea acasa am constatat defectul si am achizitionat un filtru nou... acum temporar l-am "desfiintat" urmanad sa o iau de la 0 cu el cu pacterii si apa lasata la decantare etc...ce intrebare ami am eu la voi daca stiti pitrele rosiatice din sectorul de acvatristica de la hornbach sunt recomandate pt avariu nu stiu sa spun daca sunt calcaroase sau nu pt ca nu am reusit nici odata sa il am foarte limpede din cauza taninului din buturugile care le-am avut initial...acum pestisorii ii tin intr-un bol micut cu filtru de aer bagat in el sper sa supravietuiasca pana cand apa va fii iar vitala pestisorilor..

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: