[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pozitionare furtune Fluval 304!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kata
Member
[Avatar]

IP:

Am achizitionat recent un Fluval 304. In cartea lui am observat ca furtunele sunt duspuse la mijlocul bazinului unul langa celalalt.
Ar afecta cu ceva daca pun un furtun intr-o parte a acvariului langa peretele lateral iar celalalt furtun in cealalta parte?
Ma gandesc ca in felul asta ar fi mult mai omogena temperatura din acvariu si as obtine un randament mai ridicat al filtrarii prin producerea unui curent care sa indrepte toate depunerile spre "sorb".

"Sunt prea sarac sa-mi permit lucruri ieftine!"
[Email] [Yahoo!]
gelut
Member
[Avatar]

IP:

kata wrote:Am achizitionat recent un Fluval 304. In cartea lui am observat ca furtunele sunt duspuse la mijlocul bazinului unul langa celalalt.
Ar afecta cu ceva daca pun un furtun intr-o parte a acvariului langa peretele lateral iar celalalt furtun in cealalta parte?
Ma gandesc ca in felul asta ar fi mult mai omogena temperatura din acvariu si as obtine un randament mai ridicat al filtrarii prin producerea unui curent care sa indrepte toate depunerile spre "sorb".

Poti sa le pui linistit pe peretii opusi ai acvariului, cu conditia sa-ti ajunga dpdv al lungimii (in acest scop acvariul meu a necesitat prelungirea unuia dintre furtune)
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

kata wrote:
... Ar afecta cu ceva daca pun un furtun intr-o parte a acvariului langa peretele lateral iar celalalt furtun in cealalta parte?

Te-ai gandit f. bine. Pune-le asa
kata
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspunsuri.
Evacuarea trebuie pusa obligatoriu la nivelul apei? Se poate pune la o adancime de 10 cm sa spunem?

[Email] [Yahoo!]
kata
Member
[Avatar]

IP:

Uitasem: o data cu filtrul am primit si 3 pungi de carbune si 3 pungi de inele de ceramica. Care ar fi ordinea in care ar trebui sa le pun?
Carbunele parca nu l-as folosi, mai ales ca trebuie sa ciclez acvariu si vreau si plante.
Ce materiale filtrante ar fi optime? In ce ordine ar trebui puse? acvariu 100/40/h50. Teste inca nu am facut la apa asa ca nu stiu inca ce fel de apa este in zona (Tg. Neamt).

[Email] [Yahoo!]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu folosi carbunele activ. Foloseste acele bio-balls-uri. Sunt Ok.
Daca evacuarea o sa o pui la nivelul apei, o sa ai ceva zgomot dar si o apa imbogatita cu oxigen. Cu cat o pui mai jos, o sa ai zgomot mai mic dar si ceva mai putin O2. Testeaza tu asta. Eu il am cam la 5 cm sub nivelul apei.
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

inelele se pun in compartimentul de sus; adica unde este apa cea mai curata.
in sertarele ramase libere poti sa pui turba, burete sau alte inele.

Acvariul meu
[Yahoo!]
gelut
Member
[Avatar]

IP:

kata wrote:Multumesc de raspunsuri.
Evacuarea trebuie pusa obligatoriu la nivelul apei? Se poate pune la o adancime de 10 cm sa spunem?

Producatorul recomanda sa pui evacuarea deasupra nivelului apei.
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

gelut wrote:Producatorul recomanda sa pui evacuarea deasupra nivelului apei.

Cel mai recomandat e deasupra capacului.

@kata: Inelele de ceramica sunt pentru formarea filtrului biologic, asa ca e obligatoriu sa le pui. Si nu oriunde, ci in compartimentul 3 (cel mai de sus).
Daca in zona ai apa dura si nu vrei acvariu african iti recomand sa pui in compartimentul 1 (cel mai de jos) cate un ciorap de nylon cu turba, iar in 2 niste straturi de Polypad de la Juwel, taiate cu grija in forma compartimentului.

In privinta evacuarii, optim e sa se faca imediat sub suprafata apei. Dar o poti cobori si pana la maximum 3 cm sub suprafata. Si cand infigi teava ala "gat de lebada" in capatul cauciucat al furtunului, sa ai grija s-o orientezi sa sufle oblic spre suprafata.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: