@Mitica
Mitica wrote:Acvaristica de la noi evolueaza fix cu aceiasi viteza cu care evolueaza nivelul de trai.
E adevarat ca nu gasesti orice, dar asta se leaga iarsi de nivelul nostru de trai

Doua afirmatii pertinente
Ce ma deranjaza e culmea tupeului cu care oamenii nu sunt in stare sa spuna ...ba fratilor, suntem cu totii carpa`n fund si nu avem bani.
E mult mai usor sa zicem ca aia vand produse scumpe si inutile si sa ne gandim ca ce am face noi cu inventivitatea tipic romaneasca...inventivitate pe care nu o vad pusa in practica ever...de cand ma tin eu de bolu` din holu` lu` mamaitza

si care nu a produs practic pana acum nimic in domeniul acvaristicii.
Va zic eu, chiar NIMIC
Ani de zile irositi de pomana

...niste nulitati.
Nu a aparut un peshte pe lumea asta sau o buruiana, de facut macar salata in acvariu pe care sa scrie numele `frunui Barth local.
Echinodorus gheorghiensis

sau vasilianu s sau cum Doamne iarta-ma. Umili pigmei, da` cu coada pe sus precum capra...si de ce? Ca sa se simta bine un nea` Jenica ca e fru`n acvaristu` lu peshte

in oboru nostru stramosesc...desi altfel, avem un peste, endemism, de a carui denumire latineasca are legatura cu Romania si chiar si de ala ne batem joc.

...caci se gaseste mai ales in formol
Acum @razvan.
Razvane tata am fost colegi, cunosti si problemele cotidiene legate de administrare dar si pe cele legate teoretic (pentru unii) de ceea ce ar trebui sa fie legate de pura pasiune.
Nu am sa las subiectul cabluri sa cada in desuet (sunt obisnuit cu CO2-ul am patit la fel)...stii tu ca pe vremuri cand sustineai aceleasi lucruri legate de etica unui forum, oricare ar fi el.
Am explicat cu ce se manaca si am sa iti inchid topicul sugestiv intitulat chiar de tine "aberatii" findca ...nu cred ca mai este relevant pentru subiectul "Substrate Heating Cables", mai mult de atat as accepta de la tine doar strict intrebari pe domeniu... dar din pacate lipsit de interes pentru tine...
Iar ai catalogat "din burta" fara sa ai habar de ce spui.
Atunci de ce lansezi un subiect important pentru ceea ce inseamna cresterea plantelor daca ulterior declari:
chiar nu ma intereseaza dezvoltarea subiectului
Inteleg ca acum lansezi si verdicte legate de subiect chiar daca
nu-i vad rostul, unei asemenea instalatii.
...pai cine esti tu ma razvane ne explici daca are rost sau nu o astfel de instalatie unanim recunoscuta printre crescatorii de plante de afara. Ai facut un studiu in domeniu din care rezulta ca aia vand de ani de zile gogosi ?
Intreb si eu ca Moromete...pppaaa ce te bazezi???
Pe Riccia si Java

...pai ma razvane alea nu stau pe substrat incalzit
Da ma rog,... nu am primit eu raspuns la alte intrebari puse mai sus, de ce as primii la asta?
Hai sa discutam un pic si pasajul asta:
razvan wrote: cu tot respectul...
nu ma intereseaza ce vrea omul sa faca, poate sa si-l bage si "dincolo"..
e treaba lui cum si ce face .. subliniez
Am remarcat respectul

Stii unde o sa si-l bage?...iti spun eu, fix in substrat :-) Banuiesc ca d`aia a platit omu` un ban.
razvan wrote:in cazul in care detii date care i-ar putea fi de folos, furnizeaza-i-le lui.
Parca ma imbie necuratu` sa redeschid topicul doar pentru lazarginel, macar pentru a citii "din tasta lui" ca de cand a intentionat sa-si achizitioneze sistemul am vorbit aproape zilnic...chiar si azi.
I-am spus tot ce stiam cu avantajele si dezavantajele sistemului achizitionat cum as fi spus orisicui indiferent de cine ar fi stat in spatele nick-ului

.
Tu ce ai facut? ...ai recunoscut implicit ca e un subiect pe care nu il stapanesti de vreme ce nici macar nu cunosti lucruri elementare despre cum functioneaza el, te-ai pronuntat apoi in postura de cunoscator lansand (citez din tine) "aberatii", ai spus p`orma ca defapt nu te intereseaza, ai nesocotit jdemiile de cumparatori de astfel de sisteme spunand ca sunt inutile...ca sa vii in loc cu ce? Cu o lita`n silicon
Ma razvane e pacat, e pacat sa strici impresia unor oameni...poate ca unii chiar doreau sa isi cumpere si o sa ia de bune cele spuse de tine

Ce o sa inteleaga cineva care chiar era interesat de subiect?
Unde e dorinta afirmata legata de experiment si pe ce se fundamenteaza ...pe crezul tau ca e inutil sistemul.
Chiar nu iti dai seama ca ne rad si curcile sustinand astfel de "aberatii"?
De ce ?
Chiar nu poti sa te abtii...sa te bagi in subiecte care tu singur recunosti ca te depasesc?
Chiar nu poti sa ai decenta?
De ce trebuie sa inflamezi atmosfera continuu?
Asta-i vanitate ieftina si nu duce la nici un progres
@RaresLuc
RaresLuc wrote:Daca se vorbeste si despre utilitatea incalzitorului de substrat i-mi permit sa-mi dau si eu cu parerea; incalzitorul de substrat este o scarpinare dupa ureche pentru ca plantele pe care le avem noi in acvariu (majoritatea) vin din natura iar in natura nu se incalzeste apa de la substrat, in consecinta plantele se dezvolta foarte bine cu in simplu incalzitor cu termostat montat in 15 secunde.
Pai cine a sustinut asa ceva ca apa s-ar incalzii de la substrat...partizanii acestor instalatii doar sustin ca substratul in natura are temperaturi mai ridicate decat apa...macar asa ca deobicei e mai inchis la culoare si are alta conductivitate termica
Later edit: o parere sincera a lui lazarginel vad ca a postat aici...asa ca nici macar nu mai are sens sa mai redeschid topicul. Cred ca se intelege de la sine care-i situatia si cum e cu scornelile legate de faptul ca as avea ceva cu careva, conspiratii cu ieseni, bla, bla ?!? Vad ca omul` asta, din Iasi pana una alta nu are nici o plangere si a primit si orice informatie solicitata vis-a-vis de subiect