[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Doar 2 neoane...pentru inceput.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Al3x93
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut.
Dupa multe 'cercetari' pe net asupra alegerii a 2 neoane(pentru inceput), m-am hotarat sa merg pe Sylvania Grolux + Osram Lumilux 865...sperand ca tenda de roz de la grolux sa se mai 'stinga' cu ajutorul osramului, si tot in acelas timp grolux-ul sa stimuleze oarecum cresterea plantelor.
Precizez ca acvariul va fi unul plantat medium(poate usor spre high) cu dimensiunile 100L x 45l x 50h si va avea o instalatie 4x39w T5.(cred ca doar 2 neoane sunt suficiente pentru inceput)

Si acum vin intrebarile:
1. Este ok alegerea facuta de mine?
2. Sunt suficiente doar 2 neoane pentru primele saptamani?
3. Sunt suficiente cele 4 neoane pentru intreg ansamblu?
4. Alte idei in alegerea primelor 2 neoane?

...

Daca aveti alte sugesti in privinta alegeri neoanelor, si nu numai...

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

1. N-am folosit grolux-ul, dar din ce am vazut pe net, e ok. Osramul 865 iarasi este ok.

2. In functie de ce si cate plante pui, poate fi ok. Dar vedem pe parcurs.

3. Din nou in functie de ce si cate plante pui poate fi de ajuns. Multe plante vor merge bine, unele s-ar putea sa aiba nevoie de un pic mai mult.

4. Pai depinde de buget. Daca iti permiti mergi pe Giesemann. Daca nu, ce ai ales tu este ok. Alta varianta de neon "pentru plante" ar fi si Aquamedic Plantgrow. Si JBL ul are neoane dedicate.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: