[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare legata de Filtru Intern Acvariu 60L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Ker0Sen
Junior member

IP:

Salutare am de 2 sapt un acvariu de 60L am avut unele probleme cu apa, se murdarea prea repede. Nu am plante in el si ca substrat aveam 1 cm de nisip amestecat cu petris spalat foarte foarte bine. La acvariu am un Filtru Aquael Mini care e recomandat pt acvari de 30-60litri debit 260L/H. Intre timp am aflat ca apa se murdarea prea repede pt ca aveam 3 carsi aurii, 10 xifo si 10 melci. Am maritat carasi astazi dar cu o zi inainte am cumparat de la cineva un filtru RESUN FILTRU SP-2500L care este recomandat pt acvari de dimensiuni mari pt debitul mare 1400L/H. Intrebarea mea este. Ce filtru sa folosesc de acum incolo ? Daca am dat carasi aurii o sa faca fata filtrul Aquael la viitori pesti (Vivipari in jur de Max30) sau sa pun noul Filtru RESUN SP-2500L ? Cu toate ca ma tem ca are jetul prea puternic si o sa ameteasca pesti.(Filtrul are un reglaj cam cat de puternic sa fie jetul, Lam dat la minim si parca tot mi se pare puternic). Sper ca nu v-am ametit prea tare cu intrebarile mele, si sper sa ma ajutati cu orice sugestie si imbunatatire. Multumesc !

This message was edited 1 time. Last update was at 31/03/2013 20:49:09

stefanp
Moderator

IP:

Pentru capitolul filtrare, ar fi mai bine sa pastrezi resunul. Are capacitate mai mare, poti pune mai multe materiale filtrante in el. Si daca nu ii poti regla destul debitul, poti sa pui ceva burete mai fin, sau perlon si ii mai taie din "avant".

Dezavantajul e ca filtrul e maricel si din punct de vedere estetic nu da prea bine. Mai ales ca acvariul tau nu e chiar mare.

Pune si plante in acvariu. Vei putea masca filtrul cu ele si te vor ajuta si cu apa. Daca insa totusi n-ai sa pui plante, ai grija cu lumina. Nu prea puternica si nici prea multa.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Ker0Sen
Junior member

IP:

Iti multumesc pt sfat stefan am sa mai pun perlon sa vad cum se prezinta. Am vazut astazi ca are 2 cai de evacuare una este acoperita pt ar trebui sa scoata apa prin niste tevi pe deasupra apei dar nu am alea cred ca se gasesc la pet shop, sper ca daca va scoate prin cele 2 cai de evacuare se va mai diminua din avant.
Am sa pun si plante dar sapt care vine ca momentan resuresele care mi le-am propus sa le investesc sau oprit pana aici. Am mai cumparat un substrat din pietris alb amestecat cu roca vulcanica am inteles ca e bun pt plante. si sa vad de o cioata ceva. Am sa vin cu poze sper, cat de curand. Ms inca odata pt sfat. O seara buna.
stefanp
Moderator

IP:

Ok, pana pui plantele, repet, nu exagera cu lumina.

As zice 1-2 ore cat sa se plimbe un pic pestii si sa le dai de mancare. Banuiesc ca nici prin ciclare nu ai trecut. Asa ca baga schimburi mai mici si mai dese de apa, ca sa nu se acumuleze substante toxice pentru pesti.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Germanicus
Junior member

IP:

Tot incepator sunt si eu, dar aici la Coltul incepatorului ma risc si eu cu un post

Dupa parerea mea ai facut foarte bine ca ai renuntat la carasi. Din ce am citit eu carasii (presupun ca e vorba de Carasius auratus) prefera o apa rece de intre 10 si 25 °C. Pe de alta parte xifo (presupun ca e vorba de Xiphophorus maculatus) prefera o apa mai calda intre 22 si 26°C. Asa ca orice ai fi facut una din specii nu s-ar fi simtit prea bine, chiar daca probabail ca o vreme ar fi supravietuit. Iti recomand sa te documentezi cat mai temeinic despre pestii pe care ii ai in acvariu sau pe care vrei sa ii cumperi, pentru a te asigura ca sunt compatibili cu ce ai deja si pentru a stii care sunt conditiile optime de crestere. Pe care nu ar strica sa incerci sa le si oferi pestilor tai. Cauta pe internet, o sa gasesti cu siguranta destule site-uri care iti ofera astfel de informatii. Eu personal folosesc www.aquarium-guide.de dar nu stiu in ce masura te-ar ajuta ca site-ul e in limba germana. Oricum, inainte sa cumpar ceva (pesti, echipamente, etc.) as posta aici ca sa ma asigur ca totul e OK.

Cele doua filtre nu le cunosc, dar iti recomand sa le lasi pe ambele sa functioneze in paralel o luna, pana cand se formeaza coloniile de bacterii in noul filtru. Pentru a evita o furtuna in acvariu poti sa iti cumperi sau sa iti confectionezi singur un spray bar. Cauta instructiuni la rubrica de Atelier (DIY) & Hardware, nu pare complicat.

Si eu iti recomand sa faci rost de niste plante, uita-te aici pe forum ca sunt destule oferte de vanzari sau chiar donatii. Orienteaza-te spre plante usor de crescut fara mari cerinte cu privire la lumina sau fertilizanti.

Mie personal mi se pare ca ai deja multi pesti in acvariul tau. Acvariul tau are 60l brut, daca iei in considerare ca acvariul nu e umplut ochi cu apa si mai scazi si volumul ocupat de substrat si filtru o sa ramai probabil cu 55l sau chiar mai putin. O regula orientativa spune ca e bine sa oferi 1,5l apa pe fiecare centimetru de peste. Un Xiphophorus maculatus creste pana la 4 - 6 cm. Daca luam 5 cm ca si medie rezulta ca fiecare peste are nevoie de ca. 7,5l de apa. Adica in acvariul tau ar putea creste in conditii bune 7 - 8 pesti. Bine-inteles ca cifrele aste sunt orientative, nu suntem la ora de matematica si acvaristica nu e o stiinta (foarte) exacta. Dar sa pun 30 de vivipari intr-un bazin care are un pic peste 50 l net mi se pare mult prea mult.

O alte problema cu viviparii este ca se inmultesc foarte repede, daca nu ai un bazin in care tii exclusiv masculi (sau femele). Asta duce la suprapopulare si la probleme. Momentan nu ai plante in bazin asa ca puii o sa fie mancati aproape sigur de catre adulti. Dar daca pui plante sansele ca unii pui sa supravietuiasca cresc si asta mareste si riscul de suprapopulare.

Iti recoman sa iei forumul la puricat, sunt o ultime de informatii foarte utilie, iti trebuie doar ceva timp si rabdare. Si daca ai timp arata-ne si niste poze cu acvariul tau.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: