[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Specie pesti  XML
Forum Index » General info
Author Message
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Salutari..as vrea sa imi cumpar niste pesti noi...si as vrea sa imi dati si voi cateva idei de specii care se pot gasi si pe la pet shop-uri ...as vrea sa fie vivipari daca se poate..,,adica vreau niste pesti cu inmultire usoara ...sa nu fie foarte pretentiosi,acvariul meu are 80l...dar in vara o sa fac unul mai mare..dar deocamdata e deajuns atat,...astept cateva sugesti.Multumesc
ERSINV
Junior member

IP:

Salut, cu viviparii poti avea probleme cu suprapopularea
Sunt multi pesti ovipari care se inmultesc usor. Unii foarte interesanti ca de exemplu pervicachromis pulcher. Depun des isi pazesc icrele si apara puii ii plimba.Sunt ciclide vest africane pasnice care stau in acvarii palntate si chiar comunitare.
Mai poti sa tii killifish sunt un pic agresivi dar foarte frumosi si se inmultesc usor, depun pe unde apuca dar isi papa icrele. Ii gasesti la crescatori pe forum.
Cauta pe google depre pesti acestia.
Viviparii isi mananca progeniturile trebuie sa fii pe faza. In afara de consacratii xipho,molly, guppy,platy mai sunt guppy endler si alte cateva specii nu foarte aratoase.
Depinde de tine ce iti doresti in acvariu.
Eu am avut vivipara si acum sincer nu imi mai doresc (sunt impartial).

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2013 22:43:51

mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru raspuns ERSINV !mai astept si alte sugesti!
simpfzoli
Membru de baza

IP:

poi daca vrei sa tii neaparta pesti pe care sai si inmultesti de sigur iti recomand viviparii. sunt multe specii si si mai multe varietati. fati un acvaiu in care sa pui cit mai multe plante nepretentioase la inceput ex valisneria sau anubiasuri. iar la pesti te duci in petshop si iti cumperi guppy sau sifo sau platy sau moly. asta depinde de gustul tau ce iti va placea. iar puii se vor ascunde intre plante. vivipare is foarte usor de inmultit. puii citi au noroc vor scapa.
succes si spor la treaba
[WWW] [Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Dar niste vivipari care cresc mai mari?se gasesc?
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Eu am mai avut molly si xifo...si i-am inmultit separat in alt acvariu...adica cand femela era aproape sa fete o mutam in alt acvariu steril...si fata acolo..apoi cresteam doar puii in acel acvariu...si la fel vreau sa fac si cu acestia...mie imi place mai mult zona guppy..insa cautam ceva care sa creasca mai mari

This message was edited 1 time. Last update was at 28/03/2013 18:20:42

simpfzoli
Membru de baza

IP:

sifo pot creste chiar foarte mari . am vazut sifo si de 15 cm.
[WWW] [Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

OK...dar guppy se impaca cu xifo?as vrea sa fac o combinatie intre xifo,guppy,un sanitar catfish,si cativa barbus...se potriveste?

This message was edited 1 time. Last update was at 28/03/2013 18:24:58

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

- Bazinul e destul de mic, va trebui sa ai grija la suprapopulare si la problemele generate de ea...
- Eu ti-as recomanda sa mergi pe combinatia: molly + platy
- Se gasesc, la fiecare specie, cateva variante coloristice... vei rezolva astfel foarte bine paleta coloristica.
- Ambele specii sunt "tolerante" fata de pui, asa ca sansele ca septelul sa se inmulteasca sunt destul de mari.
- Singura specie de sanitar pe care ti-o recomand este genul Corydoras.
- Merge si un Ancistrus acolo, pentru alge.

Atat!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

In general molly sunt negri..nu stiu daca gasesc la mine in oras galbeni sau pestriti..iar platy nu prea imi plac mie...sanitari fie ancitrus fie coridas pot sta cate un exemplar sau trebuiesc mai multi?Merge combinatia mea?adica eu cam asa as prefera.,..pana acum am avut toate acele speci si astea au fost care miau placut [guppy+xifo+barbus ]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Eventual se poate adauga si cativa neoni sau un silver shark"?
simpfzoli
Membru de baza

IP:

silver sharc nici intrun caz. iar neonii pot ciuguli coada masculilor de guppy.
[WWW] [Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

dar xifo cu guppy?se inteleg,pt ca ei o sa fie predominanti in acvariu
simpfzoli
Membru de baza

IP:

da sifo cu guppy se inteleg.........
[WWW] [Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

dar ce speci as putea sa mai bag pe langa astia..inafara de sanitari..un corydas su un ancitrus
simpfzoli
Membru de baza

IP:

avind in vedere ca acvariul tau are doar 80 de lirtri nu prea mai poti baga alti pesti. guppy si sifo se inmultesc destul de repede si usor. in scurt timp si asa va fi supraaglomerat acvariul tau.
[WWW] [Yahoo!]
mihaibaciu
Member
[Avatar]

IP:

Eu o sa inmultesc artificial femelele..adica le pun in alt acvariu sa fete..si asa o sa controlez numarul puilor care ajung in acvariu...restu ii donez
La guppy am inteles ca trebuie minim 7...2 masculi si 5 femele?

This message was edited 1 time. Last update was at 29/03/2013 17:10:09

simpfzoli
Membru de baza

IP:

astea chiar nu stiu . eu am luat 6 masculi la 15 femele.
[WWW] [Yahoo!]
baldoros
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Ti-as recomanda xifo deoarece am avut un exemplar de 12cm...creste maricel.(Poti sa bagi si cativa neoni eu am avut si gupy si neoni si xifo si molly caras auriu,betta pereche si mai multe intr-un acvariu si nici unul nu a patit nimic...
Nu te gandi sa pui sanitari care cresc ff mari pt ca ei vor manca pestii mai mici...
Bafta!
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

baldoros wrote:Poti sa bagi si cativa neoni eu am avut si gupy si neoni si xifo si molly caras auriu,betta pereche si mai multe intr-un acvariu si nici unul nu a patit nimic...

Pe langa ca iei topicurile la rand, unele fiind si vechi pe deasupra, mai si arunci niste sfaturi de toata stima ...

Te rog, in numele acvaristilor care incep sa invete si poate iau de bun ce le spui, opreste-te.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » General info
Go to: