[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Deciclare acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Se dau urmatoarele:.

Acvariu 54L brut.
Filtru intern nume ceva chinezesc 200L/h
Substrat pietris marunt.
Plante cu crestere rapida:
Ceratophyllum demersum, Limnophila sessiliflora, Hydrocotyle Leucocephala, Najas guadalupensis, Vallisneria spiralis,
+ Valisneria nana, Lilaeopsis brasiliensis.
Plantat masiv: 70% din suprafata.

Pesti: 1 cory, 3 guppy adulti si 4 pui

Operatiunea de ieri:

Scos substrat si inlocuit cu manado.
Curatat cu buretele sticla acvariului la interior.
Clatit buretele filtrului in apa din acvariu.
Apa inlocuita in mare parte: 15L apa veche, 25L apa tinuta la declorinat

Rezultat:

Astazi apa e tulbure.
Nu am teste de nh4+ sau no2.
Ce sanse imi dati? Sa mai astept, sau sa incep sa fac schimburi de apa la cateva zile?

This message was edited 1 time. Last update was at 26/03/2013 13:40:54

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Din ce spui tu, practic ai deciclat bazinul... Ai schimbat nisipul (acolo unde erau marea majoritate a coloniilor de bacterii), ai schimbat multa apa, nu ai filtru extern. Fara teste, e greu de zis ce se va intampla. Eu as schimba cate 10% din apa acvariului, zilnic... vreme de 2 saptamani.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Eu as schimba cate 10% din apa acvariului, zilnic... vreme de 2 saptamani.

Multumesc pentru confirmare, pe acolo ma gandeam si eu.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/03/2013 14:38:45

realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

koala wrote: nu ai filtru extern.

Este un avantaj sa ai un filtru extern in cazuri de genu? Te rog sa explici putin fenomenul, mi se pare interesant.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Nu e nimic de explicat... e simplu:

- filtrul extern este, in linii mari, o uriasa "colonie de bacterii",
- in cazul deciclarii acvariului, asa cum a facut colegul nostru, esti asigurat ca mediul de filtrare ramane stabil si functional.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

koala wrote:Nu e nimic de explicat... e simplu:

- filtrul extern este, in linii mari, o uriasa "colonie de bacterii",
- in cazul deciclarii acvariului, asa cum a facut colegul nostru, esti asigurat ca mediul de filtrare ramane stabil si functional.

Trebuie sa inteleg ca se cicleaza mult mai repede daca se face un schimb de substrat?
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- "Inima" stabilitatii unui acvariu este colonia de bacterii (daca nu stii de Ciclu' Azotului, ar fi cazul sa cauti articolele de pe forum si sa citesti).
- aceste bacterii se aseaza pe orice suprafata disponibila: pe elementele de decor din bazin, in substratul acvariului, in mediile filtrante, etc.
- in momentul in care schimbi TOT substratul... si speli tot ce e in acvariu => distrugi acele colonii de bacterii si deciclezi acvariul... e clar pana aici?

Daca prietenul nostru de mai sus ar fi avut o canistra (un filtru extern), atunci colonia de bacterii din respectiva canistra ar fi putut sa "duca" acvariul fara probleme.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/03/2013 16:00:39

realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

koala wrote:- "Inima" stabilitatii unui acvariu este colonia de bacterii (daca nu stii de Ciclu' Azotului, ar fi cazul sa cauti articolele de pe forum si sa citesti).
- aceste bacterii se aseaza pe orice suprafata disponibila: pe elementele de decor din bazin, in substratul acvariului, in mediile filtrante, etc.
- in momentul in care schimbi TOT substratul... si speli tot ce e in acvariu => distrugi acele colonii de bacterii si deciclezi acvariul... e clar pana aici?

Daca prietenul nostru de mai sus ar fi avut o canistra (un filtru extern), atunci colonia de bacterii din respectiva canistra ar fi putut sa "duca" acvariul fara probleme.

Vroiam sa aud comparativ cu un filtru intern care este avantajul. Pacat ca tu faci flamuri despre ciclul azotului, nu te-a intrebat nimeni despre asa ceva
Partea buna ca totusi reusesti sa dai niste explicatii, chiar si ironice, doar ca nu sunt la subiect.
Ca si un rezumat, era interesant daca tot ai aruncat "pisica" despre filtrul extern sa explici de ce totusi un filtru extern fata de unul intern este mai util in cazul de fata.
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Ce e atat de greu, bacteriile din filtrul intern erau putine oricum, dupa ce l-am clatit s-au redus drastic; daca aveam un filtru extern, acesta era mult mai mare decat jucaria interna si nici nu l-as fi spalat ca pe cel intern. Astfel, ar fi facut fata singur in ciclul azotului; Asta e legatura intre filtre si cliclul azotului: bacteriile din bazin si cele din filtru.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/03/2013 16:20:37

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

realmode wrote:Vroiam sa aud comparativ cu un filtru intern care este avantajul. Pacat ca tu faci flamuri despre ciclul azotului, nu te-a intrebat nimeni despre asa ceva
Partea buna ca totusi reusesti sa dai niste explicatii, chiar si ironice, doar ca nu sunt la subiect.

Ca si un rezumat, era interesant daca tot ai aruncat "pisica" despre filtrul extern sa explici de ce totusi un filtru extern fata de unul intern este mai util in cazul de fata.

Discutia despre ciclul azotului, cine este el si ce rol are in acvaristica NU e flame... chiar daca tie asa ti se pare .

- am scris, deja de 3 ori pana acum, ca bacteriile "ie" totul. Asta inseamna ca, fara de bacterii, viata e pustiu
- colegul nostru a scris ca a inlocuit substratul din acvariu, ca a schimbat apa si ca a spalat filtrul intern... stiu ca am mai scris asta, da' nu ma deranjeaza sa iti repet: "colegul teddy2k si-a deciclat acvariul".
- un filtru extern este, prin definitie , situat in afara acvariului... asta inseamna ca poti sa speli acvariul, sa schimbi substratul, sa faci ce vrei tu... bacteriile din filtrul ala extern raman la locul lor si isi fac treaba in continuare... reciclarea acvariului se produce mai repede... mai mult, daca ai noroc poti sa scapi fara probleme. Si lucrul acesta a fost spus de mine, in topicul dinaintea interventiei tale.

Asta a fost partea buna... m-ai facut sa explic de 2 ori acelasi lucru si, daca nici acum nu ai inteles nimic, ma tem ca va trebui sa cauti indrumare si prin alte parti.

Partea proasta este ca azi nu am chef sa inghit asemenea vorbe de la tine. Imi place ironia, imi place sarcasmul... le practic si eu, chiar cu mare placere.
Dar nu imi place mitocania!
Asa ca ne vedem peste o saptamana.

Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pai maestre azotul in combinatie cu multe elemente arde, deci e flame
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Dap, sunt un nesimtit intrigant si fitilist, toata lumea stie asta... bine ca se mai gaseste cate o voce curajoasa in public .

mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

koala are dreptate,dar mai exista 2 cauze : manado pus in acvariu face "praf" timp de cateva zile si filtru care poate fi mai slab si atunci dureaza mai mult limpezirea
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

E posibil si asta, dar l-am clatit pana mi-am plictisit inainte sa-l pun. Nu exclud totusi sa mai fi ramas ceva praf; dar nu e rosu. Oricum, preventiv, am inceput schimburile de apa.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2013 07:30:49

Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ceva noutati ?

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Schimburi de apa 10% zilnic, apa s-a limpezit dupa 1-2 zile.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: