[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Re:Iluminarea acvariului - articol  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Black
Member
[Avatar]

IP:

Administratia: Aici se pot face comentarii referitoare la articolul Iluminarea acvariului

Felicitari pentru munca depusa de a traduce !
Orice articol despre lumina este binevenit intrucat citesti,citesti si cand pui in practica parca tot mai trebuie sa citesti

This message was edited 1 time. Last update was at 22/03/2013 19:18:57

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:- Alb rece fluorescent = 4200 K

Eu stiam ca 4000 e cald,de altfel si neonul meu de 4000K are lumina galbena...

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Da, asa e.
In ideea ca poate am scris eu gresit in graba, am verificat articolul original, insa si acolo tot asa scrie...o fi o mica greseala de redactare.
Am scos paragraful respectiv.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/02/2013 21:13:37

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pai 4.200 K e mai rece decit 2.700 K, sau decit 3.0000 K , nu-mi pare o greseala .......mi se pare c-am vazut ceva tuburi de 4.000 K pe care scria exact asa: Cool White .......
Pe cele de 3.000 K scrie Warm White.

Pina la urma informatia releventa e cea in K ....... cuvintele alb rece, alb cald, alb potrivit de rece sint subiective.

Felicitari pentru interes si munca , eu n-am avut inca timp de citit .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Pai 4.200 K e mai rece decit 2.700 K, sau decit 3.0000 K , nu-mi pare o greseala .......mi se pare c-am vazut ceva tuburi de 4.000 K pe care scria exact asa: Cool White .......
Pe cele de 3.000 K scrie Warm White.

Pina la urma informatia releventa e cea in K ....... cuvintele alb rece, alb cald, alb potrivit de rece sint subiective.

Felicitari pentru interes si munca , eu n-am avut inca timp de citit .

- Cu cat mai putini Kelvini, cu atat mai mult galben si apoi rosu apare (4500 K)
- Cu cat mai multi Kelvini, lumina albastra apare (20.000 K)

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
mariachi
Junior member
[Avatar]

IP:

stefan ceva lumina aveam eu da m ai bagat in ceata cu articolul asta . Mersi !~
stefanp
Moderator

IP:

Porcu wrote:Pai 4.200 K e mai rece decit 2.700 K, sau decit 3.0000 K , nu-mi pare o greseala .......

Intr-adevar, e o chestie de interpretare Daca pui la modul asta, suna altfel

Porcu wrote:

Asa "e" cuvintele, inselatoare

Porcu wrote:
Felicitari pentru interes si munca

Multumesc, voi incerca sa mai traduc una alta in limita timpului disponibil.

Porcu wrote:
eu n-am avut inca timp de citit .

Pe de alta parte, pentru tine nici nu cred ca sunt foarte multe lucruri noi de aflat in articolul asta
Da' pentru noi astia mai mici, e foarte util

@mariachi: Eu speram ca efectul sa fie invers, nu sa bag pe cineva in ceata
Placerea e a mea

This message was edited 2 times. Last update was at 17/02/2013 00:31:54

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:
Porcu wrote:

Pe de alta parte, pentru tine nici nu cred ca sunt foarte multe lucruri noi de aflat in articolul asta

Pai ideea era sa-l citesc ca sa-l verific, nu sa invat , se stie ca io-s Atotstiutorul .

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

Pffuuu, rusine mie
Imi cer iertare in fata Faraonului Sper ca puterea banului sa nu se napusteasca asupra-ti umilului servitor

Da' chiar, cand ai timp, arunca-ti un ochi peste el.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Apa ingheata la 0K si fierbe la 373.1339K sau 100 C.

Nu am apucat sa citesc tot, dar imi permit sa intervin cu o corectare. Apa ingheata la 0 grade Celsius, deci 273,1339 K.

Vine asa:

0 K = -273,1339 grade C 0 absolut, electronii se opresc
273,1339 K = 0 grade C apa ingheata
373,1339 K = 100 grade C apa fierbe

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
stefanp
Moderator

IP:

Asa este.
Multumesc de atentionare, va modifica un moderator/administrator.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
stefanp wrote:
Porcu wrote:

Pai ideea era sa-l citesc ca sa-l verific, nu sa invat , se stie ca io-s Atotstiutorul .

poti te rog sa-mi dai o solutie pentru o suprafata de ~20cm / ~40cm cu o adancime de ~30cm si avand in vedere ca sursa de lumina vreau s-o "atarn" la ~15cm deasupra luciului apei, apa in care vreau sa plantez mediu si nu vreau mai multe alge decat plante :-)

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
eugenstanga
Junior member
[Avatar]

IP:

Dragos Matei wrote:poti te rog sa-mi dai o solutie pentru o suprafata de ~20cm / ~40cm cu o adancime de ~30cm si avand in vedere ca sursa de lumina vreau s-o "atarn" la ~15cm deasupra luciului apei, apa in care vreau sa plantez mediu si nu vreau mai multe alge decat plante :-)

fara suparare dar suprafata se poate masura in cm2 (centimetri patrati)... eu cred ca te referi la o suprafata cu latura de ......
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

hm, oare ce sa scriu in raspunsul meu, ca sa nu fiu luat in diverse nume !?
raspuns, si cu greu ma tin sa nu fiu prea ironic, am precizat dimensiunile laturilor pentru ca sa nu las loc de prea multe interpretari referitoare la lungimile ariei sau daca vrei latimile, trebuia dat de gandit si faptul ca am precizat si inaltimea sau cum doresti, adancimea sau daca vrei sa fiu mai exact profunzimea volumului de apa excluzand inaltimea sau aici grosimea substratului, etc, etc, etc

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
eugenstanga
Junior member
[Avatar]

IP:

Dragos Matei wrote: am precizat dimensiunile laturilor

nu e nici o problema daca vrei sa fii ironic (dar nu e frumos), am zis ca sa nu fie cu suparare, si chiar te rog sa-mi dai un quote unde ai zis ca e vorba de laturi.... e f. posibil sa-mi fi scapat
multumesc incodata, si chiar nu vreau sa fie cu suparare

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: