[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Membru nou, dar nu chiar  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut. Ma numesc Catalin. Bântui pe forum de ceva vreme, dar acum ar fi cazul sa ma prezint

Am 26 de ani si locuiesc in Tulcea. Din frageda pruncie eram pasionat de vietati, in special de cele mai putin obisnuite. Cainii, pisicile si alte dintr-astea mi se par plictisitoare In schimb cand vine vorba de nevertebrate... De ceva timp ma bate gandul sa intemeiez un acvariu, si nu unul oarecare, ci de creveti.

In ultima vreme am achizitionat toate cele necesare, mai putin vietatile - plante si creveti.
Acvariul este un Aquael de 54 de litri. Substrat fertilizant de la Tetra, acoperit de nisip quartzos negru (pentru a scoate in evideta culoarea crevetilor si pentru a ii face mai usor de observat - fiind cam stravezii). Fundalul mi-a dat batai inutile de cap. Doream sa fie negru, simplu. Gasisem pe un site romanesc de acvaristica un fundal negru, dar nu mai aveau in stoc. Panica, panica... In cele din urma am rezolvat la o firma de publicitate - autocolant negru. Doh.

Stilul acvariului va fi Iwagumi - o mica gradina de pietre. Acestea au fost cu multa grija selectate de pe dealurile de langa cariera de piatra, Tulcea Plantele vor fi de dimensiune mica, sub forma de covor. In afara de muschi Java, inca sunt in cautare de Eleocharis parvula - pe langa pietre si pe marginea din spate (daca nu gasesc si nu gasesc... o sa mearga si E. acicularis), Hemianthus callitrichoides Cuba (covoras - in cele din urma uniform) si poate niste Utricularia graminifolia. Daca ma puteti sfatui de unde pot sa fac rost, mesajele voastre sunt binevenite. N-ar fi rau daca ar fi de la alti acvaristi

Filtrul e un Aquael Fan 1, care a venit impreuna cu acvariul. Ma voi gandi la o metoda de a proteja crevetii, in special puii (poate sa ii atasez niste plasa de tantari in fata grilajului de admisie). Incalzitorul e de asemenea inclus in pachetul cu acvariu, tot Aquael.

Momentan trebuie sa comand mobilierul pe care sa stationeze acvariul. Apoi voi incepe adaugarea substratului si a pietrelor. Ramane problema plantelor. Iar crevetii - pentru inceput niste Red Cherry, ca doar sunt incepator. Poate si cativa Amano, ca sunt simpatici.

Vom vedea ce-o iesi Va salut.

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
Black
Member
[Avatar]

IP:

Inceputul suna bine !
Succes la realizare !

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit colegu`.....intr-adevar inceputul suna promitator....iar creveteii sunt super din punctul meu de vedere....vezi ca ti-am lasat si un pm...
catalin_
Senior member
[Avatar]

IP:

Proiect realizat in cele din urma

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/25398.page#p207608

um02122 wrote:
Legat de overflow-ul acela, ia-ti un senzor de apa pentru podea cu un sunet placut, ca sa nu adauge la stresul provocat de apa pe care o sa o ai pe jos la prima inundatie.

elven wrote:Piatra uscata pt un incepator in tainele marinelor este precum un ou Kinder fara surpriza.
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit pe forum Catalin.

Festina lente !

Forum Index » Despre noi
Go to: